Εθνική ομάδα: Πώς έφτασε στο 4/4 και στην πρωτιά (vids)

Εθνική ομάδα: Πώς έφτασε στο 4/4 και στην πρωτιά (vids)

bet365

Η Ελλάδα επικράτησε και του Κοσόβου με 2-0 κάνοντας έτσι το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League και έτσι εξασφάλισε την 1η θέση στον όμιλο. Το Gazzetta σας θυμίζει τις καλύτερες στιγμές και των 4 αγώνων.

Ιδανικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα της Εθνικής με τον Γκουστάβο Πογιέτ στο πάγκο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πετυχαίνοντας στο Nations League τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Ένα τέσσερα στα τέσσερα που ήρθε χωρίς να δεχθεί γκολ, δείχνοντας πως αυτό το νέο που δημιουργείται αρέσει στον κόσμο που με την σειρά του σε δύο αγώνες με Κύπρο και Κόσοβο έδωσε μαζικά το παρών στο Πανθεσσαλικό.

Η αρχή έγινε στο Μπέλφαστ

Πάμε να δούμε πως έγινε αυτό το τέσσερα στα τέσσερα ξεκινώντας από το Μπέλφαστ και το Γουίντσορ Παρκ. Στο πρώτο αγώνα με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο, η Εθνική κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί επικρατώντας με 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η αλήθεια είναι πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε και την καλύτερη δυνατή απόδοση, αλλά σε τέτοιους αγώνες σημασία έχουν οι νίκες και οι βαθμοί και αυτό το πέτυχε. Και το πέτυχε με σουτ του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος στο 39' νίκησε τον Πίκοκ Φάρελ διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. Ένα σκορ που οι διεθνείς μας κράτησαν ως το τέλος ξεκινώντας έτσι με νίκη την εποχή Πογιέτ.

Ίδιος σκόρερ, ίδιο σκορ, αλλά καλύτερη εμφάνιση με Κόσοβο

Το δύο στα δύο για την Εθνική μας έγινε στη Πρίστινα απέναντι στο Κόσοβο. Ένα παιχνίδι που είχε δύο κοινά με αυτό κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία και μιλάμε για το σκορ (0-1), αλλά και τον σκόρερ (Μπακασέτας), ωστόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Ελλάδα έπαιξε σαφώς καλύτερα, χάνοντας ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μασούρα.

Το γκολ που έκρινε την συνάντηση πέτυχε όπως αναφέραμε ο πρωταθλητής Τουρκίας με την Μπούρσασπορ στο 36', με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τους Μπάλντοκ, Τσιμίκα, Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο να κρατάνε και πάλι το μηδέν στην άμυνα.

Ανέβηκε με Κύπρο και νίκησε με τριάρα

Κόντρα στην Κύπρο η Εθνική μας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Nations League μπροστά στον κόσμο της. Στο σχεδόν γεμάτο Πανθεσσαλικό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με το άνετο 3-0, συνεχίζοντας την καλή εικόνα που όπως αναφέραμε είχε και στην Πρίστινα, παρότι αυτό δεν φαίνεται στο τελικό σκορ (0-1). Και στο ματς κόντρα στους Κύπριους ο Τάσος Μπακασέτας χρίστηκε σκόρερ, κάνοντας στο 8' το 1-0 και πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ σε ισάριθμους αγώνες στο φετινό Nations League.

Ο Παυλίδης ήταν ο παίκτης που στο 20' έκανε το 2-0 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Πογιέτ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48', ο Λημνιός διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Δυστυχώς ο μεσοεπιθετικός της Κολωνίας τραυματίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (ρήξη χιαστού) «παγώνοντας» το Πανθεσσαλικό.

Τέσσερα στα τέσσερα με Κόσοβο χωρίς και πάλι να δεχθεί γκολ

Και έτσι φτάσαμε στον αγώνα με το Κόσοβο που αν το κέρδιζε η Εθνική θα εξασφάλιζε την πρώτη θέση στον όμιλό της και το έκανε επικρατώντας με 2-0. Με τον κόσμο να έχει γεμίσει το Πανθεσσαλικό, καθώς η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει sold out, οι παίκτες του Πογιέτ μπήκαν δυνατά και έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο χρειάστηκε η ικανότητα στο σκοράρισμα του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, Γιώργου Γιακουμάκη για να «ξεκλειδωθεί» η άμυνα της, σε ένα γκολ που θύμιζε αυτό του Μαχλά κόντρα στην Ρωσία. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πέτρος Μάνταλος που στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με την Ελλάδα να πετυχαίνει την 4η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες χωρίς μάλιστα να δεχθεί ούτε ένα γκολ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα