Εθνική Ελλάδας: Οι λεπτομέρειες του deal με Γκουστάβο Πογιέτ

Εθνική Ελλάδας: Οι λεπτομέρειες του deal με Γκουστάβο Πογιέτ

Newsroom
Εθνική Ελλάδας: Οι λεπτομέρειες του deal με Γκουστάβο Πογιέτ

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τις λεπτομέρειες του επικείμενου deal ανάμεσα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογιέτ.

Η μπίλια κάθισε στον Γκουστάβο Πογιέτ. Ο 54χρονος αποτελεί τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, όπως αποφασίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (3/2). Η διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέληξε στη λύση του Ουρουγουανού για μια σειρά από λόγους, τους οποίους καταγράφουμε:

1. Έδειξε εξ' αρχής μεγάλη διάθεση να εργαστεί για την Εθνική Ελλάδας. Όπως διαβάσατε και χθες (3/2), μάλιστα, ήταν διαβασμένος όταν πέρασε από συνέντευξη, καταθέτοντας λεπτομέρειες γύρω από το υλικό που είναι διαθέσιμο.

2. Η εμπειρία του από την ελληνική πραγματικότητα έπαιξε το ρόλο της. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2015 ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ. Στους 5,5 μήνες που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, οι αριθμοί του ήταν θετικοί καθώς σε 28 παιχνίδια μέτρησε 18 νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες με 47 γκολ ενεργητικό και 13 παθητικό.

3. Ήταν οικονομικά προσιτός σε σχέση με άλλες περιπτώσεις προπονητών που έπεσαν στο τραπέζι. Τα χρήματα που θα λάβει, μαζί με τον βοηθό που θα έχει, είναι σχεδόν τα ίδια με όσα λάμβανε ο Τζον Φαν'τ Σχιπ. Δηλαδή 600.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, το συμβόλαιο που θα υπογράψει, πιθανότατα τη Δευτέρα (7/2), θα έχει διάρκεια 1+1. Αν αποχωρήσει μετά από έναν χρόνο παρουσίας, θα λάβει μειωμένη αποζημίωση. Στο συμβόλαιο που θα υπογραφεί προβλέπεται μπόνους για την πρώτη θέση στο Nations League και μπόνους για την πρόκριση στο Euro.

Γκουστάβο Πογιέτ και Ζεράρ Νους πέρασαν από την ΕΕ της ΕΠΟ με 14 ψήφους υπέρ, ενώ δύο ψήφισαν παρών.

@Photo credits: INTIME
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα