Οι πρώτες 10 ημέρες του Μπακασέτα στην Τραπεζούντα (vid)

Οι πρώτες 10 ημέρες του Μπακασέτα στην Τραπεζούντα (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Οι πρώτες 10 ημέρες του Μπακασέτα στην Τραπεζούντα (vid)

bet365

O 28χρονος αφήνει ήδη το στίγμα του στην Τραπεζούντα, όπου σε 3 ματς έχει βρει δίχτυα 2 φορές, το ένα του γκολ ήταν πανέμορφο, μετρά πάνω από 80% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του και έχει «φτιάξει» 3 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του
Ηταν 30 Ιανουαρίου όταν η Τραμπζονσπόρ, υπό τους ήχους του Ζορμπά, ανακοίνωσε την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα που από καιρό αποτελούσε το πιο hot όνομα του Τουρκικού, και όχι μόνο, ποδοσφαίρου. Μετά από ντεμαράζ επαφών συμφώνησε με την Αλάνιασπορ έναντι ενός ποσού που τα εκεί ΜΜΕ αναφέρουν ως μίνιμουμ 3 εκατομμύρια ευρώ (υπάρχουν και διάφορα μπόνους) και την επομένη μάλιστα ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ντεμπουτάρισε ως αλλαγή στο ντέρμπι με τη Μπεσίκτας, στο 2-1 που επικράτησε η νέα του ομάδα.
Τα πρώτα του λεπτά... αναγνωριστικά, αλλά εύλογα μετά βασικός με Ντενίζλισπορ και Μαλάτια όπου άφησε το στίγμα του. Σε αμφότερα σκόραρε, η Τραμπζονσπόρ κέρδισε με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ το τέρμα που σημείωσε χθες στο Γιενί διεκδικεί Οσκαρ ομορφιάς, σε δημιουργία και εκτέλεση.
Ο διεθνής λοιπόν ξεκίνησε την απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησαν από την Τραπεζούντα για χάρη του και αξίζει να δούμε μέσω του wyscout τα ... κατορθώματά του. Οπου οι αριθμοί προβάλουν άκρως αποκαλυπτικοί.
Ο Μπακασέτας λοιπόν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής με την Τραμπζονσπόρ, σημαντικό και αυτό, σε τρεις θέσεις. την κλασική του πίσω από τον φορ, ως μόνο «9άρι» αλλά και δεξί εξτρέμ. Ας τον... αναλύσουμε.
*Ως περιφερειακός (γενικότερα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον στράικερ) μετρά 187 λεπτά παρουσίας. Σε αυτό το διάστημα έχει καταγράψει 76/131 πετυχημένες ενέργειες μέσα στο γήπεδο (τα πάντα), ενώ έχει πετύχει και τα 2 του τέρματα (το χθεσινό το είδατε παραπάνω) μέσω των 5 συνολικά τελικών του (3 on taget). Μάλιστα μεταξύ των 3 που έκανε και δεν βρήκαν δίχτυα ήταν ένα πολύ όμορφο γυριστό στο 14' της αναμέτρησης με την Ντενίζλισπορ, που έδιωξε ο αντίπαλος γκολκίπερ.
Το άκρως αξιοσημείωτο σε αυτό το σκέλος είναι το πολύ μεγάλο του πετυχημένο ποσοστό στις μεταβιβάσεις, όπου μετρά 60/76 δηλαδή 78,9%, εκ των οποίων μάλιστα οι 6 σωστές (σε 8 απόπειρές του) αφορούν μακρινές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Αν προσθέσουμε και τις 5/5 ντρίμπλες, φαίνεται ανάγλυφα πως τα πηγαίνει περίφημα. Παράλληλα σε ροή αγώνα με την Μπεσίκτας «έφτιαξε» την πολύ καλή ευκαιρία του Εκουμπάν στο 68' και ακόμη μία σε στατική μπάλα (εκτέλεση κόρνερ).
*Για 13 λεπτά στο χθεσινό παιχνίδι με τη Μαλάτιασπορ ήταν ο δεξιός εξτρέμ της Τραμπζονσπόρ και μπορεί να μην σκόραρε (δεν έκανε άλλωστε τελική), κρατήστε όμως το εξής. 4/4 πάσες και 1/1 πετυχημένη μακρινή, που αντιστοιχεί σε 100% σωστές μεταβιβάσεις όλων των επιπέδων. Μάλιστα δημιούργησε μία καλή ευκαιρία για την ομάδα του σε εκτέλεση κόρνερ του.
*Στο ντεμπούτο του αντικατέστησε στο 62' τον Οζντεμίρ και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έπαιξε 10 λεπτά ως μόνος φορ. Eπεδίωξε να φτιάξει παιχνίδι βγαίνοντας εκτός περιοχής και έψαξε την μακρινή πάσα (1/1), ενώ είχε συνολικά 2/2 πετυχημένες.
Ετσι αν συνοψίσουμε τη συνολική παρουσία του Μπακασέτα στις πρώτες του 10 ημέρες στην Τραπεζούντα θα δούμε πως έχει 2 γκολ σε 5 τελικές, 80,4% πετυχημένες μεταβιβάσεις (66/82) και 100% ποσοστό επιτυχίες σε ντρίμπλες (5/5). Παράλληλα έχει «φτιάξει» 3 «καθαρές» ευκαιρίες, 2 με εκτέλεση κόρνερ και 1 σε ροή αγώνα και όλα αυτά σε 210 λεπτά συμμετοχής.
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα