Τράμπζονσπορ - Αλάνιασπορ 2-0: Στην Τραπεζούντα η κούπα, δεν τα κατάφερε η ελληνική τριάδα (vid)

Τράμπζονσπορ - Αλάνιασπορ 2-0: Στην Τραπεζούντα η κούπα, δεν τα κατάφερε η ελληνική τριάδα (vid)

bet365

Η Αλάνιασπορ των Μπακασέτα, Τζαβέλλα, Σιώπη δεν μπόρεσε να συνδυάσει τον παρθενικό τελικό της ιστορίας της με κατάκτηση, με την Τράμπζονσπορ να νικά δικαίως (2-0) και να επανέρχεται στους τίτλους μετά από δέκα χρόνια ανομβρίας.

Αποτυχημένη ήταν η απόπειρα της «ελληνικής» Αλάνιασπορ να φτάσει στον πρώτο μεγάλο τίτλο της ιστορίας της.

Η ομάδα του Τάσου Μπακασέτα, του Γιώργου Τζαβέλλα και του Μανώλη Σιώπη γνώρισε την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας από την Τράμπζονσπορ (2-0), η οποία και στέφθηκε Κυπελλούχος για πρώτη φορά μετά το 2010.

Ο Μπακασέτας τις ευκαιρίες, η Τράμπζονσπορ το προβάδισμα

Στο άδειο «Ατατούρκ», ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και νυν τεχνικός της Αλάνιασπορ, Ερόλ Μπουλούτ ξεκίνησε βασικούς και τους τρεις Έλληνες παίκτες, με τον Τάσο Μπακασέτα μάλιστα να βρίσκει δύο φορές την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ νωρίς στο ματς.

Μόλις στο 5', απέκτησε πλήρη ορατότητα προς την εστία, αλλά το σουτ του έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε συρτά άουτ, ενώ στο 20' εκτέλεσε στην κίνηση μετά τη σέντρα του Χουανφράν, αλλά ο Τσακίρ μπλόκαρε.

Κι αφού δεν βρήκε πρώτη το γκολ, η Αλάνιασπορ το δέχθηκε στη φάση του 32'. Ο εντυπωσιακός Σόρλοθ μοίρασε στον Ομιούρ το 1-0, με το οποίο η ομάδα από την Τραπεζούντα κρατήθηκε στην επιφάνεια ως το φινάλε.

Στα 10' λεπτά των καθυστερήσεων, είχαμε... δράμα. Κάθε αντεπίθεση της Τράμπζονσπορ κατέληγε σε τελική, η Αλάνιασπορ, όμως, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 90+8', αλλά, ο Τσακίρ απέκρουσε ξανά το σουτ του Φερνάντες. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αλεξάντερ Σόρλοθ δεν λάθεψε και με εύστοχο πλασέ «έληξε» και τυπικά τον τελικό, χαρίζοντας το 9ο τρόπαιο στην ιστορία της Τράμπζονσπορ.

Έτσι, η Αλάνιασπορ έχασε την ευκαιρία να πάρει το Κύπελλο και να κλείσει θέση για τους ομίλους του Europa League, αλλά έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό, μέσω της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Τράμπζονσπορ (Έντι Νιούτον): Τσακίρ, Περέιρα (90+1' Ντα Κόστα), Τουρκμέν, Κάμπι, Νόβακ (78' Τσορέτσκι), Γκιλιέρμε, Παμάκ (88' Εντιαγέ), Ομούρ, Σόσα, Εκουμπάν (41' Μπιλάλ), Σόρλοθ

Αλάνιασπορ (Ερόλ Μπουλούτ): Μαραφόνα, Χουανφράν, Κόκερ, Τζαβέλλας, Ενσακαλά, Σιώπης (54' Ουτσάν), Γκιουλσελάμ (74' Πεκτεμέκ), Φερνάντες, Μπακασέτας, Καράκα (63' Μπουλούτ), Σισέ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα