Η σούπερ χρονιά του Μπακασέτα με την Αλάνιασπορ (infographics)

Η σούπερ χρονιά του Μπακασέτα με την Αλάνιασπορ (infographics)

Η σούπερ χρονιά του Μπακασέτα με την Αλάνιασπορ (infographics)

bet365

Ο 27χρονος επιθετικός της Αλάνιασπορ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και οι αριθμοί... αποτυπώνουν την εικόνα του μέσα στο γήπεδο
Φέτος είναι η χρονιά του και το όνομα Τάσος Μπακασέτας ακούγεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη. Οχι μόνο εντός της Τουρκίας που έχει στηθεί ένα «γαϊτανάκι» ενδιαφερόμενων για χάρη του, αλλά και σε προηγμένα πρωταθλήματα, όπως εκείνο της Serie A και πιο συγκεκριμένα για τη Λάτσιο.
Ας πάμε όμως ένα βήμα παρακάτω. Ο 27χρονος επιθετικός κάνει εξαιρετική σεζόν στην Αλάνιασπορ και τα νούμερά του... τρομάζουν. Σε 30 ματς πρωταθλήματος μετρά 8 γκολ και 4 ασίστ, σε 8 του Κυπέλλου οι αντίστοιχες επιδόσεις του ανέρχονται σε 4&3 αντίστοιχα και η ομάδα του βρίσκεται στην 7η θέση της εκεί Super Lig, όπως και στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ. Συνολικά λοιπόν το κοντέρ του... γράψει 38 εμφανίσεις, 12 τέρματα και 7 ασίστ!
Εφόσον υπάρξουν οι σχετικές διαιρέσεις, «συμμετέχει» στο 22,6% των τερμάτων που έχει σημειώσει η Αλάνιασπορ στην πρώτη κατηγορία (12/53), ποσοστό άκρως εντυπωσιακά για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.
Μάλιστα ως επί το πλείστον παίζει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το «9άρι» Σισέ, αν και άφησε το... στίγμα του και όποτε χρειάστηκε να αγωνιστεί ως κλασικός φορ, π.χ. στον αγώνα Κυπέλλου με την Αδάνασπορ. Οπου, μιας και αναφερθήκαμε στη διοργάνωση που διεκδικεί την «κούπα», ο διεθνής επιθετικός έχει «καθαρίσει» ουσιαστικά δύο προκρίσεις. Κόντρα στην Ινέγκολσπορ, σε μονό παιχνίδι, βρήκε δις στόχο στο 3-0 της Αλάνιασπορ, ενώ στη ρεβάνς με τη Γαλατά όπου κέρδισε 2-0 και ανέτρεψε το 3-1 του πρώτου αγώνα, ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ.
Πηγή: SofaScore
Τελευταία του, χρονικά, «παράσταση» ήταν το Σάββατο (4/7) απέναντι στην Ανκαραγκιουτσού, όπου «χτύπησε» στο 78' από την άσπρη βούλα και έδωσε, τότε, αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του (4-1 τελικό).
Σε έναν αγώνα όπου προσέθεσε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ξεκίνησε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σισέ και αντικαταστάθηκε στο 85' από τον δικό μας Μανώλη Σιώπη. Προσέχουμε πως «τραβιόνταν» συνέχεια δεξιά, ενώ οι 3 από τις συνολικά 2 τελικές του ήταν on target. Διατήρησε υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του (89%), όπως και στις μακρινές μπαλιές που επιχείρησε (57%).
Πηγή: SofaScore
Πάμε τώρα στη συνολική του απεικόνιση στο πρωτάθλημα. Σε μεγάλο βαθμό δείχνει ανάλογη της εικόνας που είχε το πριν από μερικές ημέρες στο Εραμάν της Ανκαρα.
Επί χάρτου βρίσκεται πίσω από τον «φουνταριστό», αλλά παίζει πολύ δεξιά και φαίνεται πως «βρίσκεται» με τον κάπτεν Εφεσάν Καράκα. Σταθερά υψηλό το ποσοστό του πετυχημένων μεταβιβάσεων, γυρνά στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να πάρει μπάλα, ενώ οι 4 ασίστ του θα μπορούσαν να είναι 8 ή και 10! Σε 30 ματς έχει «φτιάξει» 9 «καθαρές» φάσεις, που όμως δεν τελείωσαν εύστοχα οι συμπαίκτες του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα