Δικηγόρος Τιεντσέ στην Εφέσεων: «Το f... off ήταν σε προσωπικό επίπεδο και δεν ήταν εξύβριση προς τον διαιτητή»

Δημήτρης Τομαράς
Δικηγόρος Τιεντσέ στην Εφέσεων: «Το f... off ήταν σε προσωπικό επίπεδο και δεν ήταν εξύβριση προς τον διαιτητή»

bet365

Ο Φρανκ Ερίκ Τιεντσέ τιμωρήθηκε με αρκετές αγωνιστικές για εξύβριση στον διαιτητή Μαλούτα στο Χανιά - Ιωνικός πλην όμως το ενδιαφέρον ήταν στα όσα ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπός του.
Ο Αντώνης Αντωνίου εκπροσώπησε τον Φρανκ Ερίκ Τιεντσέ στην Επιτροπή Εφέσεων για να εκπέσει η ποινή των 5 αγωνιστικών του παίκτη του Ιωνικού (που του επιβλήθηκε από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League 2) για εξύβριση στον διαιτητή Μαλούτα (Ημαθίας) στον αγώνα με τα Χανιά.
Μιλώντας ενώπιον της Εφέσεων ο Αντωνίου - που ζήτησε να βγει γρήγορα απόφαση - επισήμανε πως «το f... off δεν έχει στη γλώσσα του την ίδια ερμηνεία που δίνουμε εμείς. Ο παίκτης είναι από το Καμερούν και έχει γλώσσα τα αγγλικά. Εάν δούμε και το λεξικό του Κέμπριτζ είναι σαν να λέμε 'άσε με' ή 'παράτα με' και δεν πήγαινε προς τον διαιτητή. Ήταν σε προσωπικό επίπεδο και ήταν σαν να το λέει στον εαυτό του και δεν ήταν εξύβριση προς τον διαιτητή».
Ο δικηγόρος του παίκτη υποστήριξε γενικότερα ότι η επίμαχη φράση δεν απευθυνόταν σε συγκεκριμένο πρόσωπο και δη στον διαιτητή. Ελέχθη καθαρά σε ατομικό επίπεδο και ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει την πειθαρχικά ελεγκτέα έννοια της εξύβρισης, αφού η πραγματική σημασία της φράσης, όπως αποδίδεται στην αγγλική γλώσσα, η οποία αποτελεί την μητρική γλώσσα του Καμερουνέζου παίκτη, υποδηλώνει μια συνηθισμένη αιτιολογία έκφρασης δυσαρέσκειας. Πως αυτή την έκφραση είπε, για να δηλώσει λίγο αγενώς, τη διαφωνία του επειδή αποβλήθηκε. Επίσης ο δικηγόρος του παίκτη σημείωσε ότι εάν παραμείνει η επαχθής αυτή ποινή, ο παίκτης θα χάσει το 1/5 σχεδόν του πρωταθλήματος και ότι νομικά ορθότερο είναι να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του Τιεντσέ ως ανάρμοστη. Τέλος ζήτησε την έκδοση της απόφασης άμεσα, καθότι ακολουθεί η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Ιωνικού το Σάββατο 13/03.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα