Super League 2: Όταν εμείς θα κάνουμε πρεμιέρα, όλοι οι άλλοι θα παίζουν από καιρό!

Gazzetta team
Super League 2: Όταν εμείς θα κάνουμε πρεμιέρα, όλοι οι άλλοι θα παίζουν από καιρό!

bet365

Το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας «ψάχνεται» 216 ημέρες μετά τη διακοπή του και με αφορμή τα όσα σχολίαζαν στον ΠΣΑΠ, μόνο θλίψη προκαλεί η σύγκριση με τις χώρες που προπορεύονται τις Ελλάδος στη βαθμολογία της UEFA
Η Super League 2 έκανε πάλι το… θαύμα της, καθώς αποφάσισε να μεταθέσει την έναρξή της για τις αρχές Νοεμβρίου, αντί για τις 24 Οκτωβρίου που είχε αρχικά οριστεί, με το σκεπτικό πως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τα τηλεοπτικά. Ετσι βιώνουμε την… καθιερωμένη ετήσια αναβολή της σέντρας, αφού είναι ένα πρωτάθλημα που διαχρονικά ποτέ δεν ξεκινά στην ώρα του.
Ομως η φετινή σεζόν διαφέρει από τις άλλες, αφού υπήρξε μεγάλη αργοπορία ώστε να διευθετηθεί η φόρμουλα διεξαγωγής της κατηγορίας, ενώ ας μην ξεχνάμε πως έχει αναστείλει τη λειτουργία της από τον περασμένο Μάρτιο. Δηλαδή βρισκόμαστε σήμερα 14 Οκτωβρίου περίπου 7 μήνες μετά το «λουκέτο» που υπήρξε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, για την ακρίβεια έχουν παρέλθει 216 ημέρες από την ανακοίνωση της 12ης Μαρτίου 2020 που το επισημοποιούσε, και ακόμη… ψαχνόμαστε.
Εάν δεν υπάρξει εκ νέου κάποιο ευτράπελο και έχουμε δράση από την 1η Νοεμβρίου και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πρόγραμμα θα συμπιεστεί αρκετά. Εφόσον κάποιος προχωρήσει στους σχετικοί υπολογισμούς θα δει πως χωρίς εμβόλιμη και σε περίπτωση που γίνονται παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο (δηλαδή Πάσχα κτλ), τότε το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου, κάτι που ελέω EURO δεν γίνεται. Αρα θα πρέπει να βρεθούν διαθέσιμες ημερομηνίες, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας ποδοσφαιριστής.
Αλλωστε η νέα αναβολή προκάλεσε δυσαρέσκεια στον ΠΣΑΠ, από τον οποίο σχολίαζαν πως «δυστυχώς η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 πήρε, ξανά, μετάθεση και παραμένει στην αβεβαιότητα 216 ημέρες μετά την 12η Μαρτίου που ανακοινώθηκε η αναστολή της διεξαγωγής του. Η νέα αναβολή της σέντρας θα συμπιέσει το αγωνιστικό πρόγραμμα και για νιοστή φορά εκείνοι που καλούνται να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες είναι οι ποδοσφαιριστές. Προφανώς ουδείς ενδιαφέρεται για την κατάστασή τους. Απλά να υπενθυμίσουμε πως στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που προπορεύονται της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA η αντίστοιχη δεύτερη κατηγορία έχει αρχίσει από καιρό και η σύγκριση μόνο κατήφεια προκαλεί. Μάλλον σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και αλλού δεν ξέρουν πώς να διοργανώνουν σωστά ένα πρωτάθλημα… »
Με αφορμή μάλιστα το σχόλιο του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών για το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ας δούμε τα εκεί δεδομένα γύρω από την αντίστοιχη δεύτερη κατηγορία της. Η Ελλάδα που πασχίζει να επιστρέψει στην πρώτη 15άδα στη βαθμολογία της UEFA και τώρα βρίσκεται στην 18η θέση, έχει 17 χώρες που προπορεύονται. Σε όλες η δεύτερη κατηγορία τους θα βρίσκεται σε εξέλιξη όταν θα αρχίσει η δική μας, αφού οι Σκωτσέζοι που επίσης ακόμη δεν έχουν παίξει, έχουν προγραμματίσει τη σέντρα τους για μεθαύριο Παρασκευή 16/10, όπου η Χαρτς θα υποδεχθεί την Νταντί.
Οταν λοιπόν εμείς θα κάνουμε… σεφτέ, η Segunda Division (Ισπανία), η Championship (Αγγλία), η Ligue 2 (Γαλλία) και σε Βέλγιο, Ολλανδία, Κύπρο θα δίνουν την 9η αγωνιστική τους, σε Αυστρία, Ουκρανία, Τουρκία την 8η, η Serie B, η Bundesliga 2 και οι Ελβετοί την 6η, οι Δανοί τη 10η, οι Σέρβοι τη 13η, οι Ρώσοι (ελέω καιρικών συνθηκών) τη 19η και οι αργοπορημένοι Σκωτσέζοι την 3η.
Αλλά στην Ελλάδα θα έχουμε… πρεμιέρα!
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα