Super League 2: Θέλουν να υπάρξει δέσμευση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος

Gazzetta team
Super League 2: Θέλουν να υπάρξει δέσμευση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος

bet365

Μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας επικρατεί η τάση ώστε να επιστρέψουν στις προπονήσεις, μόνο εάν λάβουν εγγυήσεις πως θα τελειώσει η σεζόν

Virtual Sports* που ξεχωρίζουν για τα καταπληκτικά γραφικά τους. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Στη Super League υπάρχει ένας Α «μπούσουλας», οι ομάδες ξεκίνησαν ατομικές προπονήσεις και υπάρχουν εξελίξεις. Την ίδια στιγμή όμως στην SL2 το τοπίο δείχνει θολό. Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε καταφατικά στο αίτημα που κατέθεσε ώστε και τα δικά της μέλη να επιστρέψουν ανά γκρουπ στο γήπεδο, αρκεί όμως να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής που έχουν προβλεφθεί και μάλιστα να υπάρξει σχετική έγγραφη δέσμευση. Κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους περισσότερους συλλόγους λόγω του κόστους τους, ενώ και ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, δεν έχει κρύψει πως υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Προϋπόθεση για να γυρίσουν οι ομάδες στο γήπεδο είναι, μεταξύ άλλων, και ορισμός υγειονομικών υπεύθυνων, που σε συνεργασία με το Υπουργείο θα επιβλέπουν την πλήρη εφαρμογή των όσων αναφέρονται στα πρωτόκολλα. Ολοι τους μάλιστ θα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, που θα ορίζουν τι και πώς.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου οι μισές ομάδες της κατηγορίας (12 το σύνολο) έχουν ορίσει εκπρόσωπο, αλλά αυτό δεν «μεταφράζεται» και σε ξεκάθαρη επιθυμία να πατήσουν γήπεδο ή έστω σχετική πρόθεση.

Οπως λέγεται αρκετές ΠΑΕ προσανατολίζονται μεν σε επιστροφή στις προπονήσεις, αρκεί όμως να υπάρξει δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας πως το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί. Δηλαδή η πλευρά του Υπουργείου να «κλειδώσει», αν δύναται και με ημερομηνία, πως θα υπάρξει σέντρα. Παράλληλα σε αυτή την περίπτωση θα επιδιώξουν να λάβουν προκαταβολικά και μέρος της δόσης από την ΕΡΤ που έχουν να λάβουν, προφανώς για να καλύψουν το κόστος υλοποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις, όμως η συγκεκριμένη τάση δείχνει να κερδίζει «έδαφος» στους κόλπους της κατηγορίας. Οτι δηλαδή θα αρχίσουν ξανά προπονήσεις, προφανώς ομαδικές, εάν αποφασιστεί οριστικά η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση το «λουκέτο» προβάλει ως πάρα πολύ πιθανό.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα