Αμανατίδης: «Αν ο πρωταθλητισμός θα έρθει στην πορεία, καλώς να έρθει»

Gazzetta team
Αμανατίδης: «Αν ο πρωταθλητισμός θα έρθει στην πορεία, καλώς να έρθει»

bet365

Για τους στόχους του Πλατανιά μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Βασίλης Αμανατίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Βασίλης Αμανατίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΑΣΠΟΡ «Πριν τα σαλόνια».

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου: «Η επιστροφή όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό, γίνεται ευκολότερη. Υπάρχει πρόβλημα με τα πολλά ταξίδια, κυρίως για τις ομάδες που έχουν έδρα στα νησιά. Σε αυτό παίζει ρόλο και η καθυστέρηση στην οριστικοποίηση του προγράμματος, κάτι που κάνει πιο δύσκολο το να βρεθούν εισιτήρια για 30-35 ανθρώπους. Οσον για την νίκη δεν την χαρακτηρίζω εύκολη. Δεν υπάρχει στο πρωτάθλημα εύκολη επικράτηση. Είχαμε δυσκολίες, όπως για παράδειγμα το γήπεδο. Οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος. Και εμείς παίξαμε και φύγαμε. Το πρόβλημα είναι για την Καλαμαριά που έχει καλούς παίκτες. Το γήπεδο ήταν σαν χωράφι και επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές. Εμείς βλέπουμε όλα τα παιχνίδια σοβαρά, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος».

Για το αν στόχος είναι η άνοδος: «Είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για άνοδο. Αλλωστε για μας ο στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά θέλουμε πρώτα να φτιάξουμε παίκτες και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να φέρουμε τον κόσμο των Χανίων στο γήπεδο. Αν ο πρωταθλητισμός θα έρθει στην πορεία, καλώς να έρθει».

Για τα τμήματα υποδομής και για το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείται επί το πλείστον από νεαρούς παίκτες: «Εχω σχεδόν 1,5 χρόνο στην ομάδα και όταν ξεκινήσαμε θέλαμε να βάλουμε βάσεις τόσο για την πρώτη ομάδα, όσο και για τις υποδομές, τις οποίες χτίσαμε από την αρχή. Εχουμε δύο ομάδες Κ19 και Κ16. Η πρώτη θα παίξει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2 και η δεύτερη στο αντίστοιχο ηλιακό στην ΕΠΣ Χανίων. Το πρωτάθλημα των Κ19 θα έπρεπε να είναι πιο αναβαθμισμένο. Θα έπρεπε η Πολιτεία να βοηθήσει τις ομάδες και τους παίκτες που είναι μαθητές. Να τους κάνει τη ζωή πιο εύκολη γιατί υπάρχουν έξοδα από τα πολλά ταξίδια. Παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος, δεν πετύχαμε και τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Και έχει να κάνει με ο ποδόσφαιρο συνολικά, όχι μόνο ως Πλατανιάς. Για την ομάδα των Νέων προσπαθούμε να έχουμε καλούς παίκτες και να κάνουμε παιδιά επαγγελματίες, όσο μπορούμε. Φέτος κάναμε δύο παιδιά, θέλουμε το ίδιο να γίνεται κάθε χρόνο. Κάθε εβδομάδα δύο – τρία παιδιά κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομ,άδα. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε στην πορεία και για τα παιδιά της Κ16. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στα παιδιά και να τους δείξουμε ότι είμαστε κοντά τους».

Για το ποιες ομάδες έχουν ξεχωρίσει στην κατηγορία: «Υπάρχουν καλές ομάδες στην κατηγορία, εκτός από τις δύο πρώτες. Ο Εργοτέλης, ο ΠΑΣ, ο Λεβαδειακός. Είναι όλες πολύ καλές ομάδες, άσχετα αν κάποιες ακόμα είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος στο πρωτάθλημα. Μαζί με τα play off και play out έχουμε 30 αγωνιστικές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα