Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Το ντέρμπι... έδειξε «Άγιαξ» (vid)

Gazzetta team
Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Το ντέρμπι... έδειξε «Άγιαξ» (vid)

bet365

Σε ένα ντέρμπι με... άρωμα από Superleague, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από την Λιβαδειά καθώς επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού, που παραμένει χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.

Η διακοπή για σχεδόν ένα μήνα της Superleague 2 επηρέασε το ρυθμό που έψαχναν να βρουν οι 12 ομάδες. Αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα που σηματοδότησε την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τους δύο «μονομάχους» να έχουν τη διάθεση αλλά όχι και την απαιτούμενη φόρμα για ένα υψηλής ποιότητας παιχνίδι με ατμόσφαιρα πρώτης κατηγορίας. Ακόμα κι έτσι, ο πιο τυχερός και αμυντικά προσηλωμένος ΠΑΣ πέρασε από τη Λιβαδειά με 2-1 σε ένα γεμάτο ματς, παίρνοντας την ιδανική ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Οι Γιαννιώτες ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 9ο λεπτό, μετά από άτσαλη απομάκρυνση του Παντελιάδη με το πόδι σε σεντραριστή εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάγιτς ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Το «σοκ» των γηπεδούχων από το γρήγορο αυτογκόλ ξεπεράστηκε σχετικά άμεσα, με τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού να παίρνουν μέτρα στο χώρο μετά το 20’ και να αρχίζουν να γίνονται περισσότερο αισθητοί στην αντίπαλη περιοχή. Σε μια τέτοια φάση, στο 42’ ο Βαγγέλης Μάντζιος ανατράπηκε από τον Παντελάκη με τράβηγμα στην προσπάθεια του να ξεμαρκαριστεί υποπίπτοντας σε πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε και ευστόχησε ο έμπειρος Έλληνας σκόρερ για το 1-1 λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Η απάντηση όμως ήταν άμεση για τους φιλοξενούμενους και ήρθε με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος. Ο Λιάγκας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Νικολιά και ο Παμλίδης πλήρωσε με το ίδιο «νόμισμα», με εύστοχο πέναλτι τους γηπεδούχους, δίνοντας ξανά τα ηνία της αναμέτρησης στην ομάδα του. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα της Λιβαδειάς, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε σεφτέ στις νίκες για φέτος, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας κόντρα στην Παναχαϊκή και σκαρφάλωσε έστω και προσωρινά στην… ρευστή κορυφή της βαθμολογίας.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός έμεινε για δεύτερο σερί ματς χωρίς βαθμό, έχοντας ηττηθεί στα Χανιά από τον Πλατανιά με 3-2 για την 1η αγωνιστική και πλέον καλείται να «ξεκολλήσει» από το μηδέν κάνοντας και εκείνος με τη σειρά του επίσκεψη στην Πάτρα για να παίξει κόντρα στους Αχαιούς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Μπάγιτς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αργυρόπουλος (71’ Ενομό), Παντελιάδης (62’ Ορφανίδης), Κοζορώνης, Καραχάλιος (84’ Κόναν), Τσάπρας, Σανάμπρια, Ιωαννίδης, Μάντζιος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο (74’ Πίτου Γκαρσία), Νικολιάς, Νάουμετς (62’ Ξύδας), Παμλίδης, Λεό

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα