Οι Έλληνες παίκτες που έκατσαν τέρμα (vids)

Οι Έλληνες παίκτες που έκατσαν τέρμα (vids)

bet365

Ο Έντσο Πέρες έκατσε τέρμα στη νίκη της Ρίβερ Πλέιτ με την Σάντα Κλάρα και το gazzetta.gr θυμάται Έλληνες παίκτες που αναγκάστηκαν να κάτσουν κάτω από τα δοκάρια!

Η Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε το... ακατόρθωτο επικρατώντας της Σάντα Κλάρα με 2-1, έχοντας για τερματοφύλακα τον Πέρες ενώ η αποστολή της αποτελούνταν από μόλις 11 παίκτες!

Το Οι Έλληνες παίκτες που έκατσαν τέρμα (vids) θυμάται 5 Έλληνες που αναγκάστηκαν να καθίσουν κάτω από τα δοκάρια. Bonus η περίπτωση του Αλμέιδα!

Γιώργος Ανατολάκης (Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-1)

Γιώργος Ανατολάκης (Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-1)

Αχιλλέας Ζαφειρίου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0)

Αχιλλέας Ζαφειρίου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0)

Λεωνίδας Βόκολος (Ηρακλής-Πανιώνιος 3-2)

Λεωνίδας Βόκολος (Ηρακλής-Πανιώνιος 3-2)

Γιώργος Παπανδρέου (Άρης-Πανηλειακός 3-1)

Πάρης Ανδράλας (Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0)

Ούγκο Αλμέιδα (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1)

Ούγκο Αλμέιδα (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1)

Θοδωρής Ζαγοράκης ()

Θοδωρής Ζαγοράκης ()

Το 2000, στο Κύπελλο με τον Ηρακλή, ο Ολυμπιακός είδε τον Ανατολάκη κάτω από τα γκολπόστ. Στο 87' της αναμέτρησης ο Ελευθερόπουλος αποβάλλεται και ο «Ανατόλ» κατάφερε στο χρόνο που απέμενε να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του.

Τη σεζόν 1998-99 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και νίκησε με 2-0 σε μια αρκετά καλή εμφάνιση. Ο Φραντζέσκος σκόραρε μ’ ένα πανέμορφο φάουλ, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε το highlight της αναμέτρησης. Στο 87ο λεπτό ο Βαζέχα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Αργυρίου με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ν’ αποκρούει και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Ωστόσο η απόκρουση είχε γίνει εκτός της μεγάλης περιοχής κι έτσι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Όμως, ο προπονητής του Δικεφάλου, Άγγελος Αναστασιάδης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του στο 82ο λεπτό κι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει κάποιον άλλον παίκτη του ως τερματοφύλακα. Το “χρίσμα” πήρε ο αμυντικός μέσος της ομάδας , Αχιλλέας Ζαφειρίου σε μία αρκετά σπάνια στιγμή, αφού για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα του, έβαλε τα γάντια του ποριτέρο. Μάλιστα, στα λεπτά που αγωνίστηκε, κράτησε και το μηδέν στην εστία, αφού πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Κόλα.

Ο Πανιώνιος ετοιμάζεται για... υποβιβασμό και ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με 14 παίκτες στην αποστολή και χωρίς δεύτερο τερματοφύλακα. Στο 9' ο Παπαντριανταφύλλου τραυματίζεται κι ο Βόκολος βάζει γάντια. Μάλιστα τα πήγε εξαιρετικά και χρειάστηκε ένα γκολ αυτογκόλ στο 84' για να πάρει τη νίκη ο Ηρακλής. Αξίζει να τονίσουμε πως το αυτογκόλ το πέτυχε ο Μάριους Πρεντάτου που είχε κάνει το 2-2 στο 73'.

Το ματς:

Ναγκόλι, Κάρλος Φλόρες και Αντριόλι έδωσαν τη νίκη με 3-1 στον Άρη απέναντι στον Πανηλειακό. Η ομάδα του Πύργου πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς κανονικό τερματοφύλακα επειδή ο ένας ήταν τραυματίας κι οι άλλο δύο τιμωρημένοι. Ετσι, ο Τεννές έβαλε τον Γιώργο Παπανδρέου στο τέρμα.

Ο νυν συνεργάτης του Μιχάλη Γρηγορίου στη Λαμία, έχει κάτσει και τέρμα. Ο Λεβαδειακός μπορεί να ηττήθηκε με 4-0 το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 2007 στο Καραϊσκάκης, αλλά ο Ανδράλας δεν επέτρεψε στον Τάσο Πάντο να χρηστεί σκόρερ, όταν απέκρουσε το πέναλτι του. Μπορεί να ήταν συμπαίκτες στην Προοδευτική, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν φιλίες.

Οκ, Έλληνας δεν είναι αλλά θα τον θυμόμαστε για την παρουσία του στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό το 2017 κάτω από τα δοκάρια της Ενωσης. Η αποβολή του Ανέστη στις καθυστερήσεις τον έκανε να ξαναφορέσει γάντια (το είχε κάνει όταν έπαιζε στην Ακαδέμιδα).

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999, η Λέστερ αντιμετώπισε την Κρίσταλ Πάλας για το Λιγκ Καπ. Οι «Αλεπούδες» προηγήθηκαν με 3-1, και λίγα λεπτά πριν από το φινάλε ο Ζαγοράκης φόρεσε γάντια. Ο Φλόουερς, που είχε μπει ως αλλαγή αντί του τραυματία Αρπεχαντ, δέχθηκε χτύπημα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Η Πάλας μείωσε σε 3-2 κι ο Ζαγοράκης είδε το ματς να γίνεται 3-3. Το ματς τελείωσε μ' αυτό το σκορ, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε ρεβάνς κι εκεί η Λέστερ επικράτησε με 4-2 και πήρε το τρόπαιο!