Super League: Τα γκολ της χρονιάς! (vids)

Super League: Τα γκολ της χρονιάς! (vids)

bet365

Η φετινή Super League Interwetten ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα 16 πιο όμορφα γκολ που μπήκαν τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα playoffs και playout.

Πρωτάθλημα τέλος και αυτή την χρονιά. Ένα πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση ο Ολυμπιακός, οι ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ πήραν την έξοδο για την Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός έμεινε για 4η σερί χρονιά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ στην Super League 2 υποβιβάστηκε η ΑΕΛ (εκκρεμεί η καταγγελία στην ΕΕΑ για πολυιδιοκτησία του ΠΑΣ Γιάννινα) και ο Παναιτωλικός θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Super League 2.

Και η φετινή Super League Interwetten μας χάρισε μεγάλες συγκινήσεις, όμορφες στιγμές και σε ικανοποιητικό βαθμό, όμορφο θέαμα. Φυσικά για να υπάρχει όμορφο θέαμα, θα πρέπει να υπάρχουν θεαματικά γκολ και φέτος είδαμε πολλά τέτοια. Συνολικά οι 14 ομάδες σκόραραν 527 φορές και όπως είναι λογικό, μόνο εύκολο δεν είναι να ξεχωρίσεις τα καλύτερα τέρματα.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, γνωρίζοντας βέβαια πως σίγουρα θα υπάρχουν αδικίες, καθώς δεδομένα θα μείνουν εκτός κάποια όμορφα γκολ, αλλά γι' αυτό είναι και τα σχόλια, για να γράψετε ποια θεωρείτε πως θα μπορούσαν να βρεθούν στην 16άδα.

Να τονιστεί πως δεν είναι Τop-16: τα τέρματα μπαίνουν με την σειρά της αγωνιστικής (το γράφουμε γιατί δεδομένα θα υπήρξε γκρίνια και γι' αυτό)!

Loading...

Εξαιρετικό κοντρόλ και γυριστό ο Παμλίδης

Εξαιρετικό κοντρόλ και γυριστό ο Παμλίδης

Πέρασε τους πάντες ο Σίλβα

Πέρασε τους πάντες ο Σίλβα

Το άπιαστο φάουλ του Λιβάι Γκαρσία

Το άπιαστο φάουλ του Λιβάι Γκαρσία

Κανείς δεν μπορούσε να πιάσει τον Τζόλη

Κανείς δεν μπορούσε να πιάσει τον Τζόλη

Και όμως το έβαλε και από κόρνερ ο Γκαρσία

Και όμως το έβαλε και από κόρνερ ο Γκαρσία

Ζήλεψε τον Γκαρσία και έκανε το ίδιο ο Τάνκοβιτς

Ζήλεψε τον Γκαρσία και έκανε το ίδιο ο Τάνκοβιτς

Απίστευτη ενέργεια από τον Πινακά

Απίστευτη ενέργεια από τον Πινακά

Φοβερό ψαλίδι από τον Αραμπούλι

Φοβερό ψαλίδι από τον Αραμπούλι

Καμία αντίδραση στο φάουλ του Φορτούνη

Καμία αντίδραση στο φάουλ του Φορτούνη

«Κρύφτηκε» η μπάλα πριν το γκολ του Καμπετσή

«Κρύφτηκε» η μπάλα πριν το γκολ του Καμπετσή

«Κεραυνός» από Γκάνεα

«Κεραυνός» από Γκάνεα

Ο λυτρωτής Παπαδόπουλος με πλασέ επιθετικού

Ο λυτρωτής Παπαδόπουλος με πλασέ επιθετικού

Γκολ-μισή κατηγορία από Ντε Γκούζμαν

Γκολ-μισή κατηγορία από Ντε Γκούζμαν

«Χάζεψε» τον αντίπαλο ο Ραμπέγιο

«Χάζεψε» τον αντίπαλο ο Ραμπέγιο

Αδιάφορο, αλλά υπέροχο το γκολ του Μαουρίσιο

Αδιάφορο, αλλά υπέροχο το γκολ του Μαουρίσιο

«Έκρυψαν» την μπάλα οι Πειραιώτες για το 0-1 του Μασούρα

«Έκρυψαν» την μπάλα οι Πειραιώτες για το 0-1 του Μασούρα

Ξεκινάμε από την 5η αγωνιστική και το γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Παμλίδης στην αναμέτρηση του Βόλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1). Ένα τέρμα που δεν έκρινε κάτι, καθώς οι Ηπειρώτες ηττήθηκαν από τους Βολιώτες, αλλά ήταν ωραίο και σε δημιουργία και σε εκτέλεση. Συγκεκριμένα ο Σιόντης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Παμλίδης αρχικά στόπαρε εξαιρετικά την μπάλα και στην συνέχεια με γυριστό την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 μόλις στο 3'.

Συνεχίζουμε με το τέρμα του Σαντέ Σίλβα στην αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ». Οι «κίτρινοι» ήταν μπροστά με 2-0, όταν ο Πορτογάλος μέσος στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα». Τι έκανε; Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Συνεχίζουμε με το τέρμα του Λιβάι Γκαρσία στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο επιθετικός της Ένωσης από το Τρίνινταν και Τομπάγκο πήρε την μπάλα στα χέρια του μόλις η ομάδα του κέρδισε φάουλ, δείχνοντας αποφασισμένος να το εκτελέσει. Αυτό και έκανε και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που άφησε «άγαλμα» τον Μπουσέ διαμορφώνοντας το τελικό 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Ένα γκολ που και όμορφο ήταν και έκρινε και ένα σημαντικό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στη Τούμπα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής όχι απλά τα είχε βρει δύσκολα, αλλά είχε μείνει και με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ελ Καντουρί στο 38'. Ωστόσο ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 στην επανάληψη, μίλησε ο Χρήστος Τζόλης. Ο νεαρός επιθετικός ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ νικώντας τον Παπαδόπουλο, ενώ στην συνέχεια ο Ζίβκοβιτς έκανε το τελικό 2-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φίλοι του ποδοσφαίρου έχουν μπορέσει να δουν τον τεράστιο Βασίλη Χατζηπαναγή να σκοράρει ακόμα και με εκτέλεση κόρνερ. Για την ακρίβεια όταν ο Ηρακλής κέρδιζε κόρνερ από την δεξιά πλευρά της επίθεσής του, η αντίπαλη άμυνα φοβόταν τα χειρότερα. Γιατί τα γράφουμε αυτά; Γιατί στην 12η αγωνιστική είχαμε ένα γκολ από εκτέλεση κόρνερ. Το πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία στο 19' (είχε κάνει το 1-2) στη νίκη της Ένωσης επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 3-4. Γκολ από κόρνερ δεν βλέπουμε συχνά και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από το αφιέρωμά μας.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έγινε την 12η και 13η αγωνιστική δεν το βλέπουμε συχνά και ίσως να μην έχει γίνει και ποτέ. Δηλαδή δύο παίκτες της ίδιας μάλιστα ομάδας να σκοράρουν με εκτέλεση κόρνερ. Τον Λιβάι Γκαρσία «ζήλεψε» ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς στην αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με τον Βόλο (2-2), ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3'.

Την 14η αγωνιστική είδαμε ακόμα ένα εξαιρετικό γκολ, ένα από τα καλύτερα γιατί είχε να κάνει με ατομική ενέργεια, ενός μικρού που δείχνει έτοιμος για μεγάλη καριέρα. Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Πινακά και το τέρμα που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΛ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με φοβερό πλασέ έκανε το 1-0 (1-1 είχε λήξει το ματς), βάζοντας ένα από τα πιο όμορφα γκολ της χρονιάς που ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες Κυριακή.

Η 14η αγωνιστική μας προσέφερε δύο εξαιρετικά γκολ που κανένα δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός της πρώτης 15άδας. Εκτός από το τέρμα του Πινακά, είχαμε και αυτό του Μπατσάνα Αραμπούλι στον αγώνα της Λαμίας με τον Άρη (2-0). Ο Γεωργιανός επιθετικός των «κυανόλευκων» μετά την κεφαλιά-πάσα του Καραμάνου έκανε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι νικώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπουσέ και διαμορφώνοντας έτσι το 2-0.

Στο 7 βάζουμε ένα γκολ που δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Πινακά (ατομική ενέργεια και ντρίπλες), αλλά που σίγουρα μας αρέσει να βλέπουμε. Μιλάμε φυσικά για το φάουλ του Κώστα Φορτούνη στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στη Τρίπολη, όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν με 4-0. Ο Φορτούνης με άπιαστη εκτέλεση ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το 0-3.

Στην 6η θέση έχουμε ένα τέρμα που δεν μπαίνει στην λίστα επειδή ήταν θεαματικό από την πλευρά του σκόρερ, αλλά επειδή πραγματικά κρύφτηκε η μπάλα. Μιλάμε για το 2-0 που πέτυχε ο Καμπετσής στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ (2-0). Ο επιθετικός των «πράσινων» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά όλα τα λεφτά ήταν η φοβερή ασίστ του Αλεξανδρόπουλου με τακουνάκι.

Το τελευταίο γκολ που έχουμε από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (τα υπόλοιπα είναι από playoffs και playout) είναι αυτό του Κρίστιαν Γκάνεα. Ο Ρουμάνος αριστερός μπακ ήταν ο παίκτης που στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση του Άρη με τον Ατρόμητο (3-0). Συγκεκριμένα μετά από πάσα του Μπερτόγλιο έκανε ένα «ξερό» σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» των «κυανόλευκων» κάνοντας στο 22' το 1-0.

Τα playoffs και playout ξεκίνησαν με ένα γκολ που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε. Για την ακρίβεια είχαμε να δούμε 20 χρόνια. Φυσικά μιλάμε για το τέρμα του Νίκου Παπαδόπουλου στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό. Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων ανέβηκε σε στημένη φάση και μετά το γύρισμα του Λουίς Φερνάντεθ κατάφερε με πλασέ-επιθετικού να διαμορφώσει το τελικό 2-2. Θυμίζουμε πως το τελευταίο γκολ από τερματοφύλακα σε ροή αγώνα (όχι πέναλτι ή και φάουλ) είχε μπει πριν 20 χρόνια από τον Αριάν Μπεκιά στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Πανηλειακό.

Ένα από τα πιο σημαντικά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα θα λέγαμε πως ήταν αυτό του Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν. Ο Ολλανδός μέσος στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των playout ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΟΦΗ, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κοροβέση και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Ένα γκολ που ίσως και να σήμαινε μια κατηγορία, καθώς αν δεν είχε μπει ίσως να μιλάγαμε για διαφορετική συνέχεια στην μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Ακόμα ένα πολύ όμορφο γκολ ήταν αυτό του Μπράιαν Ραμπέγιο στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playout στο οποίο οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 3-1. Το σκορ άνοιξε στο 11' ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός με μία εξαιρετική κίνηση. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Ενσικουλού έκανε την ασίστ στον Ραμπέγιο που με μια εντυπωσιακή ενέργεια άδειασε τον Μανθάτη. Αρχικά με το δεξί πέρασε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του, με το αριστερό στην συνέχεια του έκανε ντρίπλα και μετά πάλι με το δεξί έκανε το σουτ κάνοντας το 0-1.

Και θα κλείσουμε με δύο γκολ που μπήκαν στο ντέρμπι «αιωνίων», στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Παναθηναϊκού (4-1). Αρχικά θα βάλουμε το φοβερό γκολ του Μαουρίσιο που είναι και από τα λίγα αδιάφορα τέρματα που έχουμε στα 15 που ξεχωρίσαμε. Και το έχουμε γιατί ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε απίστευτη ενέργεια. Αρχικά έκανε κοντρόλ με το στήθος στην πάσα του Μπουζούκη, μετά ντρίπλα με το δεξί γόνατο χωρίς η μπάλα να πέσει κάτω και με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Σα, μειώνοντας σε 1-3 στο 53'. Ένα υπέροχο τέρμα που άνετα θα ήταν και σε πιθανό top-10.

Για τελευταίο αφήσαμε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με το εμφατικό 4-1 και ειδικά το πρώτο γκολ ήταν ο ορισμός της σωστής αντεπίθεσης. Συγκεκριμένα ο Μασούρας βρήκε ωραία τον Ελ Αραμπί με πάσα κάτω από την σέντρα και έτρεξε στην κόντρα, ο Μαροκινός με κάθετη για σεμινάριο τον έβγαλε απέναντι από τον Χρηστογιώργο και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.