H Super League χτυπάει την... πόρτα του Euro

H Super League χτυπάει την... πόρτα του Euro

bet365

Το Gazzetta.gr παραθέτει τις 10 περιπτώσεις των παικτών που είτε έχουν σοβαρές πιθανότητες να βρεθούν στο φετινό Euro είτε είναι υποψήφιοι για την Εθνική της χώρας τους.
Ναι σίγουρα δεν είμαστε το πιο δυνατό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Περισσότερο ανήκουμε σε πιο χαμηλές κλίμακες. Παρόλα αυτά έχουμε ορισμένες περιπτώσεις παικτών σχεδόν σε κάθε θέση με προοπτικές να βρίσκονται στο φετινό Euro ή έστω να διεκδικούν τις πιθανότητές τους. Παίκτες από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΑΕΛ βρίσκονται στη σχετική λίστα. Οι ομάδες πάντως έχουν περιθώριο για να δηλώσουν τα ρόστερ τους έως τις 31 Μαϊου.

ΤΙΜ ΣΠΑΡΒ: Φινλανδία (ΑΕΛ)

ΤΙΜ ΣΠΑΡΒ: Φινλανδία (ΑΕΛ)

ΤΟΜΑΣ ΜΟΥΡΓΚ: Αυστρία (ΠΑΟΚ)

ΤΟΜΑΣ ΜΟΥΡΓΚ: Αυστρία (ΠΑΟΚ)

ΣΤΕΒΑΝ ΣΒΑΜΠ: Αυστρία (ΠΑΟΚ)

ΣΤΕΒΑΝ ΣΒΑΜΠ: Αυστρία (ΠΑΟΚ)

ΜΙΚΑΕΛ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ: Τσεχία (ΠΑΟΚ)

ΜΙΚΑΕΛ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ: Τσεχία (ΠΑΟΚ)

ΚΑΡΟΛ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ: Πολωνία (ΠΑΟΚ)

ΚΑΡΟΛ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ: Πολωνία (ΠΑΟΚ)

ΕΒΓΚΕΝ ΣΑΚΧΟΦ: Ουκρανία (ΑΕΚ)

ΕΒΓΚΕΝ ΣΑΚΧΟΦ: Ουκρανία (ΑΕΚ)

ΝΤΑΜΙΑΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ: Πολωνία (ΑΕΚ)

ΝΤΑΜΙΑΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ: Πολωνία (ΑΕΚ)

ΜΠΡΟΥΜΑ: Πορτογαλία (Ολυμπιακός)

ΜΠΡΟΥΜΑ: Πορτογαλία (Ολυμπιακός)

ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Ολυμπιακός (Πορτογαλία)

ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Ολυμπιακός (Πορτογαλία)

ΖΟΣΕ ΣΑ: Ολυμπιακός (Πορτογαλία)

ΖΟΣΕ ΣΑ: Ολυμπιακός (Πορτογαλία)
Εκ των πλέον έμπειρων ποδοσφαιριστών της Εθνικής του ομάδας (εκ των αρχηγών της γαρ), μετρά 79 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Φινλανδίας και 1 γκολ. Εκτός απρόοπτου ο ανασταλτικός χαφ της ΑΕΛ θα είναι μεταξύ των κλήσεων για το επερχόμενο EURO, που θα είναι το πρώτο της χώρας του και εύλογα προσωπικό του. Με τη «βυσσινί» φανέλα έχει αγωνιστεί φέτος σε 19 παιχνίδια της Super League 1, ενώ αυτό το διάστημα αναρρώνει από μία επέμβαση που έκανε στο γόνατο, όταν και χτύπησε στο πρόσφατο ματς με των Σκανδιναβών με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (24/3).
Ο έτερος Αυστριακός χαφ του ΠΑΟΚ είναι ο Τόμας Μουργκ. Μάλλον δεν έχει βάσιμες πιθανότητες για την Εθνική Αυστρίας αλλά ίσως οι φετινές του επιδόσεις να βάλουν σε σκέψεις το τεχνικό της team. Δεν έχει πάντως ακόμα ντεμπούτο με την Εθνική της πατρίδας του.
Σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του, τον Μουργκ, εκείνος έχει κληθεί μες στο 2021 στην Εθνική Αυστρίας. Θεωρητικά ο Σβαμπ έχει παραπάνω ελπίδες από τον Μουργκ. Ο Σβαμπ έχει φέτος στον ΠΑΟΚ 5 γκολ σε 30 αγώνες αλλά και 4 ασίστ. Ο Μουργκ έχει 2 γκολ σε 22 αγώνες και 2 ασίστ. Στην Αυστρία χαφ του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ, έχει 1 συμμετοχή.
Ο Τσέχος φορ του ΠΑΟΚ καλείται στην Εθνική της πατρίδας του, όπως συμβαίνει με τον Σφιντέρσκι στην Πολωνία. Ο Μίκαελ Κρμέντσικ έχει φέτος 3 γκολ σε 18 αγώνες στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και 1 ασίστ. Στην Εθνική Τσεχίας έχει 28 αγώνες με 9 γκολ.
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με 11 γκολ σε 31 αγώνες φέτος και 6 ασίστ είναι στις μόνιμες κλήσεις της Πολωνίας. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχει λοιπόν βάσιμες ελπίδες για το Euro και για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, που θα γίνει με καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας. Έχει 2 ματς με 1 γκολ στην Πολωνία.
Ο χαφ της ΑΕΚ είχε μες στο 2020 κλήση στην Εθνική της Ουκρανίας. Οι πιθανότητές του μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλες αλλά υπάρχουν. Στο πρωτάθλημα φέτος ο Έβγκεν Σάκχοφ έχει 3 γκολ σε 21 αγώνες αλλά και 1 ασίστ. Διεθνής με την ίδια χώρα βέβαια υπήρξε και ο Τσιγκρίνσκι. Στην Ουκρανία έχει 7 ματς με 1 γκολ.
Ναι η χρονιά δεν εξελίσσεται ιδανικά για την ΑΕΚ - ή γενικά όσο καλά θα ήθελε - όμως ο Πολωνός μεσοεπιθετικός διεκδικεί μία θέση στο ρόστερ της Εθνικής του. Φέτος ο Νταμιάν Σιμάνσκι στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ έχει 3 γκολ και 1 ασίστ σε 17 αγώνες. Ο Σιμάνσκι στην Πολωνία έχει 4 ματς.
Το πιθανότερο μοιάζει να τεθεί εκτός των πλάνων των Πορτογάλων για την Εθνική της χώρας του, όμως οι τελευταίες χρονικά εμφανίσεις του ίσως του δίνουν έξτρα πόντους. Ο Αρμίντο Μπρούμα έχει 7 γκολ σε 19 αγώνες στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα φέτος αλλά και 3 ασίστ. Στην Πορτογαλία έχει 9 αγώνες με 1 γκολ και 1 ασίστ.
Εάν δεν είχε τον τραυματισμό του που τον κράτησε πίσω θα ήταν και αυτός στις τελευταίες χρονικά φετινές κλήσεις του Σάντος στην Πορτογαλία. Ο Ρούμπεν Σεμέδο φέτος έχει 26 αγώνες πρωταθλήματος με 1 γκολ στον Ολυμπιακό. Εδώ βέβαια υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Μπρούμα και εάν μπορεί να έχει ελπίδες. Ο Σεμέδο με την Πορτογαλία έχει 3 ματς με 1 ασίστ.
Μέσα από τον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε έναν τοπ τερματοφύλακα και χάρις στα δικά του προσόντα φυσικά. Στο τελευταίο διάστημα βρισκόταν στις κλήσεις του Σάντος. Φέτος ο Ζοσέ Σα έχει 27 ματς στο πρωτάθλημα και εδώ και δύο χρόνια είναι ο τοπ κίπερ στην ελληνική Λίγκα. Ο Σα δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο στην Πορτογαλία.