Super League Interwetten: Οι 11 στιγμές που ξεχώρισαν στην κανονική διάρκεια (vids & pics)

Φώτης Καρακούσης
Super League Interwetten: Οι 11 στιγμές που ξεχώρισαν στην κανονική διάρκεια (vids & pics)

bet365

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League ολοκληρώθηκε με το gazzetta.gr να έχει μαζέψει τις 11 στιγμές που ξεχώρισαν στις 26 αγωνιστικές!

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League Interwetten. Ένα πρωτάθλημα που και φέτος είχε τις συγκινήσεις του και φυσικά αναμένεται να έχει ακόμα περισσότερες στα playoffs και playout που ακολουθούν. Εκεί δηλαδή που θα κριθούν οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη (το πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί καθώς ο Ολυμπιακός έχει ένα τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα), αλλά και το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποια θα αγωνιστεί στα μπαράζ.

Στις 26 αγωνιστικές που ολοκληρώθηκαν, είδαμε πολλά ωραία παιχνίδια, είδαμε μεγάλες μάχες, αμφίρροπες αναμετρήσεις, όμορφο σε μεγάλο ποσοστό θέαμα και γκολ που χαρήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Η κανονική διάρκεια ωστόσο του πρωταθλήματος είχε και πολλές στιγμές που έκαναν την διαφορά. Στιγμές που δεν έχουν να κάνουν μόνο με ένα αποτέλεσμα ή για την ακρίβεια δεν έχουν σχέση με κάποιο αποτέλεσμα.

Με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, αποφασίσαμε να θυμηθούμε τις 11 πιο δυνατές και ξεχωριστές στιγμές. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε ξεχάσει κάποιες. Αλλά γι' αυτό είναι και τα σχόλια, για να μας θυμίσετε τις δικές μας πιθανές ελλείψεις ή απλά να αναφέρετε τις δικές προτιμήσεις. Να τονιστεί πως το συγκεκριμένο top-10 δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το ποια θεωρούμε καλύτερη στιγμή από κάποια άλλη (αυτό για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις).

Βούρκωσε και συγκίνησε του πάντες ο Εμμανουηλίδης

Βούρκωσε και συγκίνησε του πάντες ο Εμμανουηλίδης

Ο Κνετ έμεινε εκτός λόγω μπάρμπεκιου με τον Μελίσσα να κάνει φοβερό παιχνίδι, χάνοντας και το δόντι του

Ο Κνετ έμεινε εκτός λόγω μπάρμπεκιου με τον Μελίσσα να κάνει φοβερό παιχνίδι, χάνοντας και το δόντι του

Ο Κιάκος σκοράρει και το αφιερώνει στον 10χρονο ανιψιό του που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Ο Κιάκος σκοράρει και το αφιερώνει στον 10χρονο ανιψιό του που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Η χειρονομία του Σεμέδο με το μεσαίο δάκτυλο στον Ελ Αραμπί

Η χειρονομία του Σεμέδο με το μεσαίο δάκτυλο στον Ελ Αραμπί

Ο χαμός με τον αγώνα Λαμία-ΑΕΛ λόγω της ανάκλησης των δελτίων των «βυσσινί»

Ο χαμός με τον αγώνα Λαμία-ΑΕΛ λόγω της ανάκλησης των δελτίων των «βυσσινί»

Επέστρεψε μετά από 11 μήνες και βούρκωσε ο Γαλανόπουλος

Επέστρεψε μετά από 11 μήνες και βούρκωσε ο Γαλανόπουλος

Για ένα λεπτό με το παπούτσι στο χέρι έπαιζε ο Μαντσίνι

Για ένα λεπτό με το παπούτσι στο χέρι έπαιζε ο Μαντσίνι

Ο Χνιντ έπαιζε με φανέλα που έγραφε Χουλτ

Ο Χνιντ έπαιζε με φανέλα που έγραφε Χουλτ

Η επιστροφή του Μήτρογλου μετά από 2.092 μέρες

Η επιστροφή του Μήτρογλου μετά από 2.092 μέρες

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ουαγκέ και η άμεση επέμβαση των γιατρών του Άρη

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ουαγκέ και η άμεση επέμβαση των γιατρών του Άρη

Ο Παράσχος ξεπέρασε τα 900 ματς ως παίκτης και προπονητής, έσωσε τον Απόλλωνα και παραιτήθηκε

Ο Παράσχος ξεπέρασε τα 900 ματς ως παίκτης και προπονητής, έσωσε τον Απόλλωνα και παραιτήθηκε

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΛ για την 16η αγωνιστική και προηγείται με 1-0. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης σκοράρει και πανηγυρίζει με τον δικό του τρόπο, αφιερώνοντας το γκολ στην μητέρα του που δεν βρίσκεται στην ζωή. Εκεί όμως που ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» τότε και νυν της Φορτούνα Σιτάρντ συγκινεί τους πάντες, είναι στις δηλώσεις που κάνει στην κάμερα της NOVA.

Ο Εμμανουηλίδης ξεσπάει σε λυγμούς αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχω πει στον εαυτό μου πως κάθε γκολ που θα βάζω θα πηγαίνει μόνο σε ένα άτομο και αυτό βρίσκεται ψηλά. Είναι και δικαίωση για τον εαυτό μου». Χωρίς αμφιβολίες το κλάμα του Εμμανουηλίδη είναι αν όχι η πιο δυνατή στιγμή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σίγουρα μια από τις πιο δυνατές.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες είναι αυτή με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Μια ιστορία που πραγματικά δεν συναντάς εύκολα. Αρχικά στα πλάνα του Δέλλα ήταν ο Κνετ, ωστόσο ο Αυστριακός τερματοφύλακας σε μπάρμπεκιου που έκανε τις προηγούμενες ημέρες έκαψε το χέρι του, με συνέπεια να μείνει εκτός αποστολής των «καναρινιών».

Έτσι την θέση του στην βασική ενδεκάδα πήρε ο Νίκος Μελίσσας, ο οποίος από την πλευρά του πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κερδίσει η ομάδα του με 1-0, ματς στο οποίο αναδείχθηκε και πολυτιμότερος. Και ο Μελίσσας ωστόσο δεν έφυγε αλώβητος από το ματς αυτό, καθώς σε μια σύγκρουση έχασε το δόντι του. Σίγουρα οι συγκεκριμένες ημέρες δεν ήταν και οι καλύτερες για τους τερματοφύλακες του Παναιτωλικού, σε θέμα υγείας, γιατί για τον Μελίσσα ήταν μια ιδανική συγκυρία και μια ευκαιρία που έπιασε από τα μαλλιά και παραμένει βασικός μέχρι τώρα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε ακούσει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι και πως τα σημαντικά στην ζωή μας είναι άλλα. Ο Γιάννης Κιάκος μας το θύμισε για ακόμα μία φορά, αν και όλοι θα ευχόμασταν να μην υπήρχε καν αυτός ο λόγος.

Συγκεκριμένα ο παίκτης του Βόλου σκόραρε στο ματς της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, πανηγυρίζοντας με την ψυχή του αυτό το γκολ. Ένα γκολ που στην συνέχεια αφιέρωσε στο 10χρονο ανιψάκι του που συνεχίζει να δίνει την μεγάλη του μάχη με τον καρκίνο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι για το 10χρονο ανιψάκι μου στην Γερμανία που δίνει για δεύτερη φορά μάχη με τον καρκίνο και θέλω να του δείξω ότι είμαι δίπλα του, ότι είμαι κοντά του και τον σκέφτομαι. Μιλάω μαζί του συχνά και είναι γι' αυτόν για τον Άγγελο». Μια αφιέρωση που μας άγγιξε μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και φυσικά ευχόμαστε στον μικρό Άγγελο να βγει νικητής από αυτή την τεράστια μάχη.

Μια από τις στιγμές που σίγουρα θα μας μείνουν είναι και αυτή με τον Σεμέδο και τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός προλαβαίνει τον Πορτογάλο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ και στέλνει αυτός με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών, κάνοντας το 3-0. Με τον αγώνα ουσιαστικά να έχει κριθεί, ο Σεμέδο έκανε πλάκα στον συμπαίκτη του.

Συγκεκριμένα γύρισε πως την πλευρά του και του έκανε την κίνηση με το μεσαίο δάκτυλο, λέγοντας στον Εμβιλά τον λόγο που το κάνει, με τους δύο παίκτες να μην σταματούν να γελάνε. Στην συνέχεια η αγκαλιά με τον Ελ Αραμπί έδειξε ξεκάθαρα πως ο Σεμέδο έκανε πλάκα με την χειρονομία αυτή και γι' αυτό άλλωστε δεν τιμωρήθηκε, σε μια στιγμή που μας έμεινε γιατί ήταν και αστεία και σίγουρα όχι από αυτές που συναντάμε εύκολα στα παιχνίδια.

Με τον κόσμο να μην έχει δικαίωμα λόγω κορονοϊού να παρακολουθήσει τα παιχνίδια από τις εξέδρες, οι περισσότερες αναμετρήσεις έχουν κυλήσει χωρίς ευτράπελα. Υπήρξε ωστόσο και μία που δεν ξεκίνησε καν. Φυσικά μιλάμε για τον αγώνα της Λαμίας με την ΑΕΛ που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν για την 21η αγωνιστική, ωστόσο δεν ξεκίνησε ποτέ. Λίγες ώρες πριν την σέντρα η ΕΠΟ έκανε γνωστό πως ανακλήθηκαν τα δελτία 10 παικτών της ΑΕΛ και συγκεκριμένα των Γκράουρ, Μπεν-Χατίρα, Γιακιμόφσκι, Μουκάντζο, Χουσίνο, Ακούνια, Καρανίκα, Μαξιμένκο, Κολομπίνο και Τσόσιτς. Η ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξουν οι παίκτες αυτοί και ο Κουτσιαύτης αρνήθηκε να το ξεκινήσει. Οι «βυσσινί» κέρδισαν νομικά την υπόθεση, ο αγώνας έγινε κανονικά, με την Λαμία να επικρατεί με 2-1 με γκολ του Ντέλετιτς στο 88' με τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ να δείχνει τον Αλέξη Κούγια και να του δείχνει να σωπάσει.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι από τους πιο άτυχους παίκτες της ΑΕΚ, καθώς ο ένας σοβαρός τραυματισμός διαδέχεται τον άλλον. Ο 23χρονος μέσος είχε μείνει εκτός για 11 μήνες λόγω επέμβασης που είχε υποβληθεί στον χόνδρο και επέστρεψε στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολης.

Η Ένωση επικράτησε με το άνετο 4-1, με τον Γαλανόπουλο να συνδυάζει την επιστροφή του με ένα πολύ ωραίο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή. Στις δηλώσεις που έκανε μετά στην κάμερα της NOVA δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς θυμήθηκε τα όσα πέρασε το διάστημα αυτό επισημαίνοντας πως εκτός από την οικογένειά του δίπλα σε όλη αυτή την περιπέτεια ήταν και η κοπέλα του. Δυστυχώς Γαλανόπουλος στάθηκε εκ' νέου άτυχος καθώς υπέστη κάταγμα στον ώμο και θα μείνει εκτός για δύο μήνες και φυσικά όλοι του ευχόμαστε όπως σε κάθε αθλητή που τραυματίζεται, να γυρίσει ακόμα πιο δυνατός στην αγωνιστική δράση.

Μια από τις πιο αστείες στιγμές στο φετινό πρωτάθλημα είδαμε στην Ριζούπολη και στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Άρη για την 18η αγωνιστική στην οποία οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 1-0. Μιλάμε φυσικά για το ότι ο Ντανιέλ Μαντσίνι έπαιζε για ένα λεπτό με το παπούτσι στο χέρι.

Σε μια προσπάθειά του να σκοράρει στην αντεπίθεση ο Μαντσίνι είδε το παπούτσι του να βγαίνει και να σκίζεται! Δεν μπορούσε να το φορέσει και αναγκάστηκε να παίξει κρατώντας το στο χέρι, τη στιγμή που ο άνθρωπος από τον πάγκο του Άρη έφυγε... σφαίρα για τα αποδυτήρια για να του φέρει καινούργιο! Είναι με διαφορά το πιο αστείο στιγμιότυπο που έχουμε δει ως τώρα στο πρωτάθλημα με τον Μαντσίνι να δείχνει συνέχεια το παπούτσι που είχε στο χέρι τον διαιτητή.

Αστείων στιγμών συνέχειας και πάμε στον αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης με την ΑΕΚ. Μια αναμέτρηση στην οποία είδαμε κάτι που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και ίσως να έχει υπάρξει συνολικά και σε άλλα πρωταθλήματα. Μιλάμε φυσικά για το γεγονός του ο ο Χνιντ έπαιζε για 25 ολόκληρα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με λάθος φανέλα.

Όχι δεν κάνουμε λάθος, καθώς μπορεί το 26 να είναι όντως το νούμερο που φοράει ο Χνιντ, αλλά είχε γίνει λάθος και πίσω στο όνομα υπήρχε αυτό του Χουλτ. Το λάθος στην εκτύπωση της φανέλας έγινε αντιληπτό προς το τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου και ο Tυνήσιος στόπερ άλλαξε φανέλα! Σίγουρα μιλάμε για μια από τις πιο αστείες στιγμές του πρωταθλήματος και σίγουρα η πιο περίεργη και από αυτές που δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε και τα επόμενα χρόνια.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας από τους παίκτες που έχουν γράψει την δική του ξεχωριστή ιστορία στο πρωτάθλημά μας. Ο «Μητρογκόλ» εκτός από την Ελλάδα ξεχώρισε και στο εξωτερικό παίζοντας σε Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατά και Αϊντχόφεν. Μετά από 2.092 ημέρες, ο 32χρονος επιθετικός επέστρεψε στην Super League Interwetten παίζοντας με τη φανέλα του Άρη.

Η επιστροφή του Μήτρογλου έγινε στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Άρη στο οποίο οι Αρκάδες επικράτησαν με 2-1 μπαίνοντας ως αλλαγή στο 82΄ παίρνοντας τη θέση του Μάνου. Το πρώτο του γκολ στην επιστροφή του στην χώρα μας το πέτυχε απέναντι στην ομάδα που αναδείχθηκε, τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα κόντρα στους Πειραιώτες στο Καραϊσκάκης έκανε το 1-1 με εκτέλεση πέναλτι και επέστρεψε στα γκολ μετά από 6 χρόνια.

Συνεχίζουμε με ένα πολύ άσχημο γεγονός που δεν είναι άλλο από τον σοβαρό τραυματισμό του Μούσα Ουαγκέ. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ σε μια κίνηση αυτοθυσίας στο ντέρμπι με τον Άρη κατάφερε να κόψει πάνω στην γραμμή το πλασέ του Μπερτόγλιο, αλλά δυστυχώς χτύπησε σοβαρά πάνω στο δοκάρι. Ένας τραυματισμός που συγκλόνισε τους πάντες, ειδικά μόλις έγινε γνωστό και το μέγεθός του, καθώς διέλυσε το δεξί του γόνατο.

Ωστόσο μέσα σε ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό υπήρξε και η κίνηση των γιατρών του Άρη που μπορεί να δώσει ελπίδα για το μέλλον. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου των «κιτρίνων» έσπευσαν αμέσως στο σημείο που τραυματίστηκε ο Ουαγκέ προκειμένου να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μόλις μάλιστα ο άτυχος ποδοσφαιριστής έκανε εξετάσεις, η ΠΑΕ Άρης του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα. Ευχή όλων μας είναι ο παίκτης να ξεπεράσει αυτή την μεγάλη περιπέτεια που περνάει και να γυρίσει ακόμα πιο δυνατός στα γήπεδα.

Την μια εντεκάδα στιγμών την κλείνουμε με τον Γιώργο Παράσχο. Ο τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης έγραψε φέτος την δική του μεγάλη ιστορία στην Α' Εθνική και μετέπειτα Super League. Συγκεκριμένα ξεπέρασε τα 900 παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία τόσο ως παίκτης (είχε συνολικά 314), όσο και ως προπονητής. Στην αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Ατρόμητο μάλιστα βραβεύτηκε από την Super League για τα 902 παιχνίδια του.

Ο Παράσχος κατάφερε ουσιαστικά να σώσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά τη νίκη και την τελευταία αγωνιστική επί του Παναιτωλικού, καθώς με 28 βαθμούς η ομάδα της Ριζούπολης δεν κινδυνεύει και μετά το τέλος της συγκεκριμένης παραιτήθηκε από τον πάγκο του Απόλλωνα. Σίγουρα είναι ένα από τα πρόσωπα της φετινής κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.