Super League: Μια ντουζίνα όνειρα και προσδοκίες

Gazzetta team
Super League: Μια ντουζίνα όνειρα και προσδοκίες

bet365

«Δυνατές» μεταγραφές δεν κάνουν μόνο οι «μεγάλοι« και ας δούμε τα 12 «βαριά» ονόματα που αποκτήθηκαν τον Γενάρη από τους λεγόμενους «μικρομεσαίους», με στόχο φυσικά να κάνουν τη διαφορά

Είθισται σε κάθε μεταγραφική περίοδο τη «λάμψη» να... κλέβουν, και εύλογα, οι «μεγάλοι», όμως το μεταγραφικό «παζάρι» του Ιανουαρίου ήταν άκρως... παραγωγικό και για τους λεγόμενους «μικρομεσαίους». Οπου πλέον τη φανέλα τους φοράνε αρκετά «βαριά» ονόματα, με στόχο φυσικά να τους οδηγήσουν στην υλοποίηση των στόχων τους.

Ξεχωρίσαμε 12, δηλαδή μια ντουζίνα... όνειρα και προσδοκίες που τους συντροφεύουν στα μέρη μας.

Γκεβόργκ Γκαζαριάν (Λαμία)

Γκεβόργκ Γκαζαριάν (Λαμία)

Μπράιτ Εντομβόνγι (Ατρόμητος)

Μπράιτ Εντομβόνγι (Ατρόμητος)

Αντρέ Κάλισιρ (Απόλλων Σμύρνης)

Αντρέ Κάλισιρ (Απόλλων Σμύρνης)

Λουκ Καστάνιος (ΟΦΗ)

Λουκ Καστάνιος (ΟΦΗ)

Γιούρι Λοντίγκιν (Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα)

Γιούρι Λοντίγκιν (Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα)

Ελντερ Μπαρμπόσα (Παναιτωλικός)

Ελντερ Μπαρμπόσα (Παναιτωλικός)

Ελμιαρ Μπιάρνασον (Λαμία)

Ελμιαρ Μπιάρνασον (Λαμία)

Μπέντζαμιν Μουκάντζο (ΑΕΛ)

Μπέντζαμιν Μουκάντζο (ΑΕΛ)

Αλμπέρτο Μπουένο (Βόλος)

Αλμπέρτο Μπουένο (Βόλος)

Ρενάτο Σάντος (Βόλος)

Ρενάτο Σάντος (Βόλος)

Εντιν Τσότσαλιτς (Παναιτωλικός)

Εντιν Τσότσαλιτς (Παναιτωλικός)

Ανίς Μπεν Χατίρα (ΑΕΛ)

Ανίς Μπεν Χατίρα (ΑΕΛ)
Ο Αρμένιος ήταν η τελευταία χρονική προσθήκη της Λαμίας, καθώς αποκτήθηκε στο... παρά ένα ως δανεικός από την ΑΕ Λεμεσού. Τον ξέρουμε καλά από την παλαιότερη θητεία του σε Ολυμπιακό και Κέρκυρα και ο 32χρονος μεσοεπιθετικός είναι, μεταξύ άλλων, 73 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του. ενώ έχει κατακτήσει 6 Εθνική πρωταθλήματα (5 Αρμενίας, 1 Ελλάδας).
Ναι μεν έχει δύσκολο όνομα στην προφορά, ο Νιγηριανός φορ όμως ακολουθείται από καλές συστάσεις. Για χρόνια στην Αυστρία με ομάδες όπως η Σάλτσμπουργκ, η Στουρμ Γκρατς και η Αούστρια Βιέννης, αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο ως δανεικός από την τελευταία. Κυπελλούχος το 2018 με την Στουρμ, είναι διεθνής με την U20 της Νιγηρίας και ήδη μετρά 2 συμμετοχές με τους Περιστεριώτες.
Ο Αρμένιος κεντρικός αμυντικός ήρθε στη Ριζούπολη και τον Απόλλωνα Σμύρνης από τη Γκέτεμποργκ και στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα κόντρα στον Αρη. Ο 30χρονος πήρε τίτλους στη Σουηδία (με Νόρκεπινγκ και Γκέτεμποργκ), ενώ είναι και 13 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
Εφτασε στην Κρήτη «κουβαλώντας» ένα βαρύ βιογραφικό, όπου μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Φέγενορντ και Ιντερ. Ο Ολλανδός στράικερ, δευτεραθλητής Ευρώπης U17 με τους «οράνιε» το 2009, ντεμπουτάρισε κόντρα στην ΑΕΚ και πλέον θα ηγηθεί τις γραμμής κρούσης των Κρητικών. Στο παλμαρέ του έχει ένα Κύπελλο Πορτογαλίας με τη Σπόρτινγκ.
Ο 30χρονος γκολκίπερ επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του «Αγιαξ της Ηπείρου». Ανδρωμένος ποδοσφαιρικά στην Ξάνθη, ο διεθνής με την Εθνική Ρωσίας γκολκίπερ επέστρεψε στα μέρη μας για 2η φορά μετά τη φυγή του για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης όπου μεταξύ άλλων στέφθηκε και πρωταθλητής, καθώς το 2018/19 ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Ηδη υπερασπίστηκε 2 φορές την εστία του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.
Σε γνώριμα λημέρια επέστρεψε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, καθώς ήταν στην Ελλάδα και τη διετία 2014-2016 για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στον Παναιτωλικό ήρθε από την Χατάισπορ και κουβαλά στην πλάτη του τίτλους με την Ενωση, την Πόρτο, την Ακίσασπορ και την Μπράγκα. Ο 33χρονος έχει ήδη παίξει σε 3 παιχνίδια και σημείωσε 1 γκολ.
Ο Ισλανδός μέσος ήρθε στην Ελλάδα από την Τουρκία και την Ακίσασπορ και έχει ήδη αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια της Λαμίας. Με 41 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του όπου μεταξύ άλλων έδωσε το παρών και στο EURO 2016, ο 33χρονος κεντρικός χαφ (8άρι) έχει μεταξύ άλλων στο παρελθόν φορέσει τη φανέλα της Σέλτικ και της Γκέτεμποργκ.
Γεννημένος στο Καμερούν αλλά ποδοσφαιρικά αναθρεμμένος στη Γαλλία, ο 32χρονος φορ ντεμπουτάρισε με τη φανέλα της ΑΕΛ στο πρόσφατο ματς με τον Βόλο. Είναι συνολικά 57 φορές διεθνής με τα «λιοντάρια», το 2017 κατέκτησε το Κόπα Αφρικα, ενώ το 2014 συμμετείχε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στο παρελθόν μεταξύ άλλων έχει παίξει σε Μονακό, Νανσί, Ρεμς και Βαλενσιέν.
Πρωταθλητής Ευρώπης U19 το 2006 με την Εθνική Ισπανίας, ο 32χρονος πλέον δημιουργικός χαφ ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου. Παίζει κυρίως στον άξονα αλλά και στα άκρα, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ έχει αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα τόσο των «μερένγκες» όσο και της Πόρτο. Μέχρι στιγμής έχει παίξει λίγο (1 ματς).
Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ήταν από τις πρώτες χειμερινές προσθήκες του Βόλου. Με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Μποαβίστα και Μάλαγα, ο Πορτογάλος ακραίος έχει ήδη παίξει σε 7 ματς της Super League και «έφτιαξε» το γκολ του Δουβίκα στο 1-1 με τη Λαμία.
Ο Βόσνιος αμυντικός «έχτισε» το όνομά του στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο, όπου και έπαιζε από το 2010 μέχρι το 2012. Εκτοτε συνέχισε σε Μακάμπι Χάιφα, Μαλίν, Ακίσασπορ και πλέον γύρισε στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, έχει ήδη παίξει σε 3 ματς των «κυανοκίτρινων».
Από τα πιο «βαριά» βιογραφικά παίκτη που ήρθε τον Γενάρη στην Ελλάδα, καθώς ο 33χρονος μεσοεπιθετικός έχει μεταξύ άλλων αγωνιστεί σε Αμβούργο, Αϊντραχτ Φρανφούρτης και Χέρτα Βερολίνου. Σε επίπεδο ανδρών αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα της Τυνησίας, όμως το 2009 κατέκτησε το EURO U21 με την αντίστοιχη της Γερμανίας, στο τουρνουά που έγινε στη Σουηδία. Με 101 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα και 15 γκολ, κόντρα στο Βόλο ντεμπουτάρισε με τη φανέλα της ΑΕΛ.