Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει τα μισά του γκολ από το 88' και μετά! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει τα μισά του γκολ από το 88' και μετά! (vids)

bet365

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει βρει δίχτυα 14 φορές στο πρωτάθλημα και τα 7 τέρματά του είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων του

Λένε πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ «χτίζει» μία παράδοση στο πρωτάθλημα που σε... ελεύθερη μετάφραση ζητά από όλους να μην τον... ξεγράφουν ποτέ. Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως τα μισά του γκολ στη Super League 1 (7/14) έχουν σημειωθεί από το 88' και μετά! Τα τέσσερα μάλιστα εξ' αυτών στις καθυστερήσεις, ενώ τα 3 έκριναν αποτέλεσμα!

Και όλα αυτά μετά από μόλις 8 παιχνίδια στην κατηγορία.

Είναι δείγμα νοοτροπίας και χαρακτήρα ως ομάδα; Το μέλλον θα δείξει, αλλά η ουσία είναι πως πρόκειται για ένα στοιχείο του παιχνιδιού του που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο.

Και μάλλον... λέει πολλά.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (Σφιντέρσκι 88')

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (Σφιντέρσκι 88')

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (Σφιντέρσκι 90'+2')

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (Σφιντέρσκι 90'+2')

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Μουργκ 89')

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Μουργκ 89')

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (Νινούα 88')

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (Νινούα 88')

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (Τσόλακ 90'+5')

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (Τσόλακ 90'+5')

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ (Αουγκούστο 90'+7')

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ (Αουγκούστο 90'+7')

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (Ελ Καντουρί 90'+1')

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (Ελ Καντουρί 90'+1')

Η... αρχή έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ. Το ρολόι έδειχνε το 89' και το σκορ ήταν στο «εύθραυστο» 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Τότε ο Σβαμπ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη της.

Στο ίδιο παιχνίδι είχαμε μπει στις καθυστερήσεις και ο Σφιντέρσκι, ξανά, βγήκε στην αντεπίθεση για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Πολωνός στράικερ είδε τον Βάτερμαν εκτός εστίας και με ένα μακρινό πλασέ/λόμπα, διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Η συνέχεια δόθηκε στο ΟΑΚΑ και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πίσω στο σκορ και στο 89' ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από τα αριστερά όπως έκαναν επίθεση. Ο Σφιντέρσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μουργκ «βγήκε» στο πίσω δοκάρι για την ισοφάριση.

Υστερα φτάσαμε στο Αγρίνιο και στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του. Ο ΠΑΟΚ ήταν στο 1-1 κόντρα στον Παναιτωλικό και λίγο πριν το φινάλε κέρδισε φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή. Ο Νινούα στο 88' με μία εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα νίκη της ομάδας του.

Στο ίδιο παιχνίδι το τελικό 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ διαμορφώθηκε στο 90'+5' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσόλακ. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε λίγο πριν (90'+4') σε χέρι του Καρασαλίδη μετά από σουτ του Μουργκ.

Στη Ριζούπολη είχαμε μπει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και τότε σε σουτ/προβολή του Μιχαηλίδη καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών για χέρι του Μπρούσιτς. Στο 90'+7' ο Αουγκούστο ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Μέχρι που φτάσαμε την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο αγώνας ήταν ισόπαλος και στο 90'+1' ο Σβαμπ εκτέλεσε το φάουλ, ο Τσόλακ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κρέσπο τη δεύτερη και ο Ελ Καντουρί με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του «Αγιαξ της Ηπείρου» και χάρισε την ομάδα του τη νίκη με 2-1.