Ο Απόλλων Σμύρνης δίνει από σήμερα «μάχη» με τον χρόνο

Gazzetta team
Ο Απόλλων Σμύρνης δίνει από σήμερα «μάχη» με τον χρόνο

bet365

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, όμως καλείται να αφήσει στην άκρη τους πανηγυρισμούς αφού σε περίπου 15 ημέρες ξεκινά η νέα σεζόν που θα τη βρει στα «σαλόνια».
O Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συγκαταλέγεται και πάλι μεταξύ των «μεγάλων» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Υστερα από πολύμηνες διαβουλεύσεις οδηγηθήκαμε τελικά στο διπλό μπαράζ με την Ξάνθη και η λήξη του χθεσινού αγώνα της Ριζούπολης, βρήκε όλους στην ομάδα να πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους.
Ταυτόχρονα όμως οι μέρες «πιέζουν» ασφυχτικά, καθώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα ξεκινά η νέα σεζόν (εφόσον δεν... πάει τελικά «πίσω» η σέντρα λόγω του τελικού του Κυπέλλου) και στον Απόλλωνα θα πρέπει να βάλουν τις βάσεις για την καινούργια χρονιά.
Ας δούμε λοιπόν τα πρώτα δεδομένα για τον σύλλογο, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2020/21.

Κεφάλαιο προπονητής

Κεφάλαιο προπονητής

Οι 16+1 του μπαράζ

Οι 16+1 του μπαράζ

Πάει για περίπου 10 προσθήκες

Πάει για περίπου 10 προσθήκες

Επισημοποιείται του Κασναφέρη

Επισημοποιείται του Κασναφέρη

Τηλεοπτικά

Τηλεοπτικά
Ο Μπάμπης Τεννές αποχώρησε στα τέλη Ιουνίου από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», όμως επέστρεψε και κοουτσάρισε την ομάδα στο διπλό μπαράζ. Ο 66χρόνος ξέρει πρόσωπα και πράγματα στον Απόλλωνα και είναι μια επιλογή για τον πάγκο. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το εν λόγω κεφάλαιο στην ομάδα.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήγε στα διπλά μπαράζ έχοντας 16 παίκτες, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Χουχούμης που ανανέωσε από πέρσι αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ετσι πάμε στους 17, εκ των οποίων οι 3 είναι μικροί ( Στάγκος, Ρόδης, Χριστόπουλος).
Επειδή ο γκολκίπερ Αναγνωστόπουλος θα «επιστρέψει» στον Ιωνικό «πέφτουμε» πάλι στον αριθμό 16, αναφορικά με όσους συνεχίζουν από πέρσι. Πρόθεση της διοίκησης είναι να επιβραβεύσει όλους όσους βοήθησαν αυτή τη δύσκολη στιγμή και για αυτό άλλωστε ποδοσφαιριστές που ήταν στην πόρτα της εξόδου (π.χ. Μπλάζιτς, Καραγκούνης) βγήκαν από τον «πάγο» και έπαιξαν με την Ξάνθη. Ετσι πάμε με γνώμονα πως οι Ρώσσης, Καραγκούνης, Λαγός, Βιτλής, Πατράλης, Ιωαννίδης, Τσαμπούρης, Βάρκας, Μπλάζιτς, Μπεντινέλι, Κολ, Φατιόν θα συνεχίσουν, όπως άλλωστε και ο Χουχούμης (+ τους τρεις μικρούς φτάνουμε στους 16, αν και εκείνοι ενδέχεται να παραχωρηθούν δανεικοί). Πάντως ορισμένοι (π.χ. Καραγκούνης) ίσως τελικά αποχωρήσουν, αφού δύσκολα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά καθώς σε περίπου δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, ενώ σε 35 ημέρες εκπνέει η μεταγραφική περίοδος. Σε πρώτη ανάγνωση η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πάει για περίπου (μίνιμουμ βασικά) 10 προσθήκες και το βάρος θα πέσει στην εγχώρια αγορά. Ο φορ Ντάουντα που ήταν στον Παναιτωλικό από καιρό λογίζεται ως παίκτης του Απόλλωνα, ενώ «κλεισμένος» θεωρείται και ο Ντομίνγκεζ του Πανιωνίου. Ετσι οι δυο τους αναμένεται να αποτελέσουν τις πρώτες κινήσεις σε φορ και στόπερ αντίστοιχα.
Από εκεί και πέρα στην πρώτη γραμμή υπάρχουν οι περιπτώσεις των Κότνικ (γκολκίπερ), Τσιλούλη (εξτρέμ) από τον Πανιώνιο και Λισγάρα (στόπερ) από την Ξάνθη, οπότε εάν προχωρήσουν (όπως είναι πιθανό/όλα δείχνουν) και οι τρεις προαναφερθέντες λύσεις, ο Απόλλων θα φτάσει τα πέντε νέα πρόσωπα. Παράλληλα στη λίστα υπάρχουν και οι Κόρμπος (χαφ) από τον Πανιώνιο, Μπαξεβανίδης (μπακ) από Ξάνθη, Μαρκ Φερνάντεθ (εξτρέμ) από Αστέρα Τρίπολης, Μουνιέ (μεσοεπιθετικός) από Παναιτωλικό, Μολό (μεσοεπιθετικός) του Παναθηναϊκού που δεν υπολογίζεται, όπως και ορισμένοι νεαροί από τους θεωρητικά «μεγάλους» που παραχωρούνται, όσο φυσικά και λύσεις από το εξωτερικό.
Κακά τα ψέμματα λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και του περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου, για αυτό στη Ριζούπολη έχουν κάθε λόγο να «φωνάζουν», από την ομάδα θα εξετάσουν όλους τους ελεύθερους.
Ο Γιώργος Κασναφέρης έχει από καιρό επιστρέψει στη Ριζούπολη και μάλιστα ήταν κοντά στην ομάδα και στα δύο ματς με την Ξάνθη. Ομως δεν έχει ανακοινωθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα. Ετσι θα μπει και επίσημα στο τιμ του Απόλλωνα.
Ακόμη ένα ανοικτό «κεφάλαιο» που υπάρχει στη Ριζούπολη, είναι το τηλεοπτικό. Την περασμένη σεζόν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν στα... μαχαίρια με την ΕΡΤ και δεν μεταδόθηκε κάποιο παιχνίδι της, όπως άλλωστε και το εντός έδρας μπαράζ με την Ξάνθη. Εδώ παίρνει, για να τα λέμε όλα, το credit ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα θεώρησε πως αδικείται από την πρόταση της κρατικής τηλεόρασης, το πήρε πάνω του, αποφάσισε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, όμως τα χρήματα που δεν μπήκαν στο ταμείο σε καμία περίπτωση δεν τα «στερήθηκε» η ομάδα και το μπάτζετ δεν επηρεάστηκε, αφού τα κάλυψε εκείνος. Και το έπραξε σε δύσκολους καιρούς.
Ενόψει SL όλα δείχνουν πως ο Απόλλων θα πάει στη NOVA, στο πλαίσιο της συμφωνίας που βρίσκεται στα «σκαριά» με όλες τις άλλες ομάδες που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο, πλην Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Θα πάρει δηλαδή τη θέση της Ξάνθης στη λεγόμενη κίνηση των «7».