Αστέρας Τρίπολης: Οι παίκτες που από την Ακαδημία λάμπουν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Αστέρας Τρίπολης: Οι παίκτες που από την Ακαδημία λάμπουν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει τις περιπτώσεις των παικτών που από την Ακαδημία του Αστέρα και την Τρίπολη έλαμψαν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Πριν λίγες μέρες, η Σασουόλο ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Κυριακόπουλου. Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για τον Γιάννη Χριστόπουλο, που είναι στην Κορτράικ και λογικά θα αποκτηθεί από τους Βέλγους. Ο Αντζουλάς, ο οποίος έπαιξε μια σεζόν στην Φιορεντίνα, έπαιξε φέτος με την πρώτη ομάδα του Αστέρα και σήμερα τον θέλει ο Μπόρχα Χιμένεθ στην Καρταχένα αλλά τον έχουν βάλει στο μάτι κι άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Ο Μιχελής τα πηγαίνει εξαιρετικά στη Μίλαν και μάλιστα έχει ανανεώσει με τους «ροσονέρι» μέχρι το 2023, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να πάει για δοκιμή στο Μιλανέλο κι άλλος ένας παίκτης από το «Κολοκοτρώνης».

Με αφορμή την... έκρηξη ταλέντων που έχει δημιουργηθεί στην Τρίπολη, σας θυμίζουμε τους παίκτες που πέρασαν από την Ακαδημία της ομάδας και σήμερα λάμπουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

* Τζίμας, Αλί Μπαμπά, Τόμπι, Τσιφτσής κι όχι μόνο αναμένεται να λάμψουν τη σεζόν που έρχεται...

Νίκος Γιαννακόπουλος (Παναιτωλικός)

Νίκος Γιαννακόπουλος (Παναιτωλικός)

Χρίστος Τασουλής (Αστέρας)

Χρίστος Τασουλής (Αστέρας)

Γιάννης Κώτσιρας (Αστέρας)

Γιάννης Κώτσιρας (Αστέρας)

Νίκος Μιχελής (Μίλαν)

Νίκος Μιχελής (Μίλαν)

Γιώργος Αντζουλάς (Αστέρας)

Γιώργος Αντζουλάς (Αστέρας)

Γιάννης Χριστόπουλος (Αστέρας)

Γιάννης Χριστόπουλος (Αστέρας)

Τάσος Δουβίκας (Aστέρας)

Τάσος Δουβίκας (Aστέρας)

Τάσος Τσουμάγκας

Τάσος Τσουμάγκας

Ίγκορ Σίλβα (Όσιγιεκ)

Ίγκορ Σίλβα (Όσιγιεκ)

Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)

Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)

Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο)

Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο)

Tάσος Μπακασέτας (Αλάνιασπορ)

Tάσος Μπακασέτας (Αλάνιασπορ)
Ξεκίνησε από τους κιτρινομπλέ και έχει γράψει τη δική του πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζοντας για ομάδες όπως οι Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, Αρης Λεμεσού, Κέρκυρα και Παναιτωλικός! Θυμίζουμε πως πέρασε και από Μπλάκμπερν και Ουντινέζε μετά τον Αστέρα και πριν την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες, μετά πήγε ως φοιτητής στην Αθήνα. Επαιξε σε Φωστήρα και Πανιώνιο και από εκεί στη Λανς. Ενας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να έχει την πορεία που θα ήθελε και σήμερα είναι από τους βασικούς παίκτες των Αρκάδων.
Ενα προϊόν του αρκαδικού ποδοσφαίρου, το οποίο πέρασε και από τις Ακαδημίες του Αστέρα, ενώ έπαιξε και σε Δόξα Μεγαλόπολης και Παναρκαδικό του δώσει την ευκαιρία της ζωής του. Εκείνος την άρπαξε, σήμερα είναι εκ των αρχηγών της ομάδας και έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής.
Επαιξε στις ομάδας των κλιμακίων των Αρκάδων και κατάφερε γρήγορα να μπει σε μπλοκάκια «μεγάλων» ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σήμερα είναι στην ομάδα Νέων της Μίλαν και δείχνει ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον στην Ιταλία μιας και έχει ανανεώσει μέχρι το 2023 με τους ροσονέρι!
Πήγε στην Φιορεντίνα, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, γύρισε στον Αστέρα, ξεκίνησε βασικός τη σεζόν που μας πέρασε, έκλεισε εντυπωσιακά τη σεζόν και σήμερα αρκετές ομάδες από Ιταλία αλλά και την Ευρώπη έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάνω του - μεταξύ αυτών κι ο Μπόρχα Χιμένεθ που οδήγησε την Καρταχένα στη Β' κατηγορία.
Κάτοικος Βελγίου είναι πιθανό να γίνει ο ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Αστέρα μιας και είναι ήδη στη χώρα για λογαριασμό της Κορτράικ. Ελαμψε στην πρώτη ομάδα και δεν πέρασε απαρατήρητος σε ευρωπαϊκούς συλλόγους

Ο τελευταίος χρόνος δε ήταν ο καλύτερος της μέχρι τώρα καριέρας του αλλά είναι ένας παίκτης που από τις ακαδημίες της ομάδας, έγινε βασικός στον Αστέρα, μπήκε στο πελατολόγιο του κορυφαίου ατζέντη Ζάχαβι και σήμερα ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό!

Επαιξε στις ακαδημίες του Αστέρα και από εκεί έκανε το βήμα για την ΑΕΚ της Β' εθνικής ενώ στη συνέχεια δοκίμασε την τύχη του στην Πορτογαλία για την Λεϊσόες. Η καριέρα του ωστόσο είχε πτωτική πορεία και σήμερα είναι στον Αστέρα Ρεθύμνου.

Από την Κομερσιάλ ήρθε το 2015 στις Ακαδημίες του ΑΣΤΕΡΑ. Εκανε μεταγραφή του ενός εκατομμυρίου από τον Ολυμπιακό στην Όσιγιεκ και μάλιστα τον θέλουν και στην εθνική ομάδα της Κροατίας.

Άλλο ένα παιδί των ακαδημιών, που έπαιξε στην πρώτη ομάδα, έγινε αρχηγός της και σήμερα είναι η σημαία του Παναθηναϊκού και αρχηγός της Εθνικής!
Ενα παιδί που έφυγε νωρίς από την Θύελλα Πάτρας, πήγε στο Κολοκοτρώνης, έπαιξε στην Κ20, έγινε επαγγελματίας, πήγε δανεικός σε Εργοτέλη και Λαμία, επέστρεψε στον Αστέρα, έγινε βασικός και σήμερα είναι βασικός παίκτης στη Σασουόλο! Επίσης θα είχε παίξει και για την Εθνική αν δεν είχε ξεσπάσει ο κορωνοϊός!
Από τις Ακαδημίες, στην πρώτη ομάδα, μετά στον Άρη, στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ! Σήμερα είναι από τους καλύτερους παίκτες του τουρκικού πρωταθλήματος με την Φενέρμπαχτσε να θέλει να τον κάνει δικό της.