ΟΦΗ: Ενας χρόνος Σίμος σε στιγμές

Gazzetta team
ΟΦΗ: Ενας χρόνος Σίμος σε στιγμές

bet365

Ο 42χρονος κόουτς έχει «γενέθλια» στον πάγκο των κρητικών και ας θυμηθούμε πως πέρασε...
Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Γιώργο Σίμο. Ο 42χρονος κόουτς συμπλήρωσε ένα ημερολογιακό έτος στον πάγκο του ΟΦΗ και τρόπο τινά έχει... γενέθλια. Τα οποία και φυσικά είναι χαρούμενα, αφού η σεζόν κρίνεται απολύτως πετυχημένη και οι κρητικοί εξασφάλισαν, μεταξύ άλλων, και την ευρωπαϊκή τους έξοδο. Παράλληλα όμως έπαιξαν, σε μεγάλο μέρος της χρονιάς, ωραία μπάλα και ο νεαρός τεχνικός το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό.
Ας θυμηθούμε τις... στιγμές του...

12 Ιουλίου 2019

12 Ιουλίου 2019

14 Ιουλίου 2019

14 Ιουλίου 2019

6 Αυγούστου 2019

6 Αυγούστου 2019

24 Αυγούστου 2019

24 Αυγούστου 2019

31 Αυγούστου 2019

31 Αυγούστου 2019

14 Σεπτεμβρίου 2019

14 Σεπτεμβρίου 2019

18 Ιανουαρίου 2020

18 Ιανουαρίου 2020

17 Φεβρουαρίου 2020

17 Φεβρουαρίου 2020

1 Μαρτίου 2020

1 Μαρτίου 2020

12 Ιουλίου 2020

12 Ιουλίου 2020
Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Σίμου στον πάγκο του. Ο 41χρονος, εκείνη την ημέρα, ανέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του πρώτη ομάδα, αλλά στην Κρήτη τον πίστευαν. Λεπτομέρεια; Η συνεργασία των δύο πλευρών, όπως έγινε επίσημα γνωστό τότε, θα έχει διάρκεια δύο σεζόν. Στο «Γεντί Κουλέ» έδειχναν βέβαιοι για την επιλογή τους.
Ο νέος κόουτς της ομάδας έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον ΟΦΗ, η αποστολή του οποίου είχε ήδη μεταβεί στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. «Υπάρχει DNA επιθετικού ποδοσφαίρου στην ομάδα», είπε στα πρώτα του λόγια ως τεχνικός των κρητικών.
Ο Γιώργος Σίμος παρουσιάστηκε και επίσημα ως ο νέος τεχνικός της ομάδας. «Το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής. Στην ζωή ο ένας είναι να διεκδικείς αυτό που θέλεις και ο άλλος να περιμένεις αυτό που θέλεις. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια επιθετική φιλοσοφία ως ομάδα και δεν θέλουμε να εξαρτώμαστε από τους άλλους παρά μόνο από τον εαυτό μας», είχε πει τότε.
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ντεμπουτάρισε στους πάγκους σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο ΟΦΗ απέσπασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1-1 από τον Αρη και έστειλε... μήνυμα για το τι έρχονταν στη σεζόν.
Στο ΟΑΚΑ πέτυχε την πρώτη του νίκη ως προπονητής! «Θύμα» του ο Παναθηναϊκός τον οποίο οι κρητικοί κέρδισαν με 3-1 και πλέον όλοι αναρωτιόνταν... τι κάνει ο τύπος;
«Περίεργη» ημέρα. Βλέπετε βγήκε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» όχι ως παίκτης, του ΟΦΗ ή φιλοξενούμενος, αλλά ως προπονητής! Κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και την οδήγησε στο 3-1 επί του Παναιτωλικού.
Ο ΟΦΗ κέρδισε τότε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 2-1 και έβαλε τέλος στο σερί τριών συνεχόμενων ηττών που μετρούσε. Τρόπο τινά πέρασε τα πρώτα του «ζόρια» στους πάγκους, το διαχειρίστηκε σωστά και η ομάδα επέστρεψε στις επιτυχίες.
Οι κρητικοί υποδέχθηκαν τότε τον Ατρόμητο σε ένα ματς, για όσους θυμούνται, που είχε τον χαρακτήρα «τελικού» για την είσοδο στα play off. Το 1-0 που επικράτησαν τους έχρισε φαβορί για παρουσία στην εξάδα, όπως και τελικά συνέβη.
Το «Γεντί Κουλέ» φόρεσε τα... καλά του και ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τη Λαμία, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Με νίκη η ομάδα θα εξασφάλιζε την είσοδό της στα play off και σε συνάρτηση της τιμωρίας από την UEFA που «κουβαλά» ο Παναθηναϊκός, θα «κλείδωνε» και ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την επόμενη σεζόν. Το τελικό 3-0 που κέρδισε ήταν η επιβράβευση και των δικών του κόπων!
Ο Γιώργος Σίμος έχει σήμερα «γενέθλια», καθώς έκλεισε ένα χρόνο στον πάγκο του ΟΦΗ. «Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στο γήπεδο, στο προπονητικό κέντρο, στα γραφεία, ευχαριστώ τη διοίκηση με την οποία έχουμε κάτι παραπάνω από μια επαγγελματική σχέση. Μας δίνει σταθερότητα. Ευχαριστώ την οικογένεια Μπούση που μας στηρίζει. Ευχαριστώ όλο το τεχνικό επιτελείο, τους παίκτες ακόμα και αυτούς που δεν είναι μαζί μας. Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα. Δώσανε τα πάντα ανεξαρτήτου ηλικίας, παρότι τους ζητήθηκε κάτι καινούργια και να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου τη Νατάσα. Ήταν δύσκολη χρονιά λόγω της απόστασης, αλλά μου έδωσε πολύ δύναμη και θα έρθουν και καλύτερες μέρες», είπε μεταξύ άλλων, χωρίς να κρατήσει... κάτι για τον εαυτό του.