Πανιώνιος: Οι «μπροστάρηδες» της αντεπίθεσης

Gazzetta team
Πανιώνιος: Οι «μπροστάρηδες» της αντεπίθεσης

bet365

Οι Κόρμπος, Κότνικ, Λτυμπεράκης Μαξίμοβιτς, Σαραμαντάς και Τσιλούλης οδηγούν εκ του ασφαλούς τους «κυανέρυθρους» στη διαδικασία των play out
«Ζωντανός» στο κόλπο της παραμονής βρίσκεται ο Πανιώνιος, ο οποίος στα play out πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και με συγκομιδή 10 βαθμούς σε 4 ματς, δείχνει σε θέση να φτάσει σε κάτι που μέχρι πρότινος φάνταζε δύσκολο, την σωτηρία του.
Οι «κυανόλευκοι» σε αυτό το διάστημα κέρδισαν Βόλο (1-0), Λαμία (1-0), Ξάνθη (2-1), απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία στην Τρίπολη και ναι μεν παραμένουν ουραγοί, αλλά «ψαλίδισαν» τη διαφορά τους από Ξάνθη, Παναιτωλικό μόλις στον 1 βαθμό.
Ας δούμε τους... πρωταγωνιστές τους.

Μάτιτς Κότνικ

Μάτιτς Κότνικ

Οδυσσέας Λυμπεράκης

Οδυσσέας Λυμπεράκης

Γιώργος Σαραμαντάς

Γιώργος Σαραμαντάς

Νόβιτσα Μαξίμοβιτς

Νόβιτσα Μαξίμοβιτς

Σωτήρης Τσιλούλης

Σωτήρης Τσιλούλης

Παναγιώτης Κόρμπος

Παναγιώτης Κόρμπος
Ο Σλοβένος γκολκίπερ στα 4 ματς των play out έχει «νικηθεί» μόνο από το σημείο του πέναλτι, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Ξάνθη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πιστώνεται την εξαιρετική του επέμβαση στην κεφαλιά του Κάστρο με το σκορ στο 1-0, στην πρεμιέρα με τον Βόλο αντέδρασε αντίστοιχα καλά σε προσπάθεια του Ζοάο στο 0-0. ενώ στην Τρίπολη ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του, χάρις στις αποκρούσεις του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο (π.χ. στις ενέργειες των Μουνάφο, Λουίς Φερνάντεθ).
Στην πρεμιέρα με τον Βόλο κλήθηκε να παίξει ερχόμενος από τον πάγκο σε μία καινούργια για εκείνον θέση, καθώς αντικατέστησε τον Αραμπούλι και ο Βόκολος αντί για μπακ τον έβαλε αριστερό εξτρέμ, μετά τις εσωτερικές αλλαγές που υπήρξαν. Εκτοτε πήρε τη φανέλα του βασικού στο... σπίτι του. Ο 22χρονος συγκαταλέγεται στις αποκαλύψεις της σεζόν και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Στο διάστημα που έπαιξε πλαγιοκόπησε πολλές φορές από τα άκρα, μετρά 4 εύστοχα γεμίσματα και 5 τελικές, ενώ διεκδικεί τον τίτλο του MVP από τον αγώνα της Τρίπολης.
Το alter ego του Λυμπεράκη στην αριστερή πλευρά του Πανιωνίου. Στον αγώνα με τον Βόλο ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου, η πτέρυγά του ζήτημα αν έχει δεχθεί 2-3 φάσεις σε όλα τα play out, ενώ μετρά 11 κλεψίματα, δηλαδή τόσες φορές πήρε την κατοχή από αντίπαλο και οι περισσότερες «μεταφράστηκαν» σε «κυανέρυθρο» τρανζίσιον. Χάι λάιτ του η χαμένη ευκαιρία της πρεμιέρας, όπου πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα, έκανε κούρσα 30-35 μέτρα,αλλά πλάσαρε άουτ.
Προέρχονταν από τραυματισμό, ενώ αντιμετώπισε και ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Δεν έπαιξε στην πρεμιέρα καθώς ήταν ανέτοιμος, αγωνίστηκε λίγο ως αλλαγή στην Τρίπολη και μόλις στα δύο τελευταία ματς τον είδαμε στο αρχικό σχήμα. Πίσω από τον εκάστοτε φορ, στη θέση «10», αποδυκνείεται λίρα 100. Στη Λαμία ήταν εκείνος που πήρε την κατοχή στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έβγαλε με κάθετη πάσα την ασίστ για τον Τσιλούλη, ενώ κόντρα στην Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λισγάρα και άνοιξε το σκορ.
Μέχρι και την έναρξη των play out είχε στην SL με τον Πανιώνιο 45 συμμετοχές και 3 γκολ. Πλέον στο έξτρα μίνι τουρνουά έχει ήδη βρει 3 φορές δίχτυα σε μόλις 4 εμφανίσεις του και αναγορεύεται στον MVP του Πανιωνίου. Αγωνιζόμενος μάλιστα και στη θέση «9» που δεν είναι η φυσική του, τουλάχιστον στα περισσότερα παιχνίδια. Ως φορ σκόραρε στη Λαμία, εκεί έπαιξε και κόντρα στην Ξάνθη όπου πανηγύρισε με κεφαλιά-ψαράκι σε στατική μπάλα, ενώ με τον Βόλο μπορεί επί χάρτου να ήταν στα άκρα, όμως από την μικρή περιοχή ήταν που πλάσαρε εύστοχα για το μετέπειτα τελικό 1-0.
Ο φυσικός ηγέτης του Πανιωνίου,μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι εκείνος που «ντοπάρει» τους πάντες πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και που κυριαρχεί στον άξονα. Η ομάδα από τον χώρο ευθύνης του έχει απειληθεί ελάχιστα στα play out, μετρά 10 κλεψίματα και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των «μετόπισθεν» κυρίως με τον Μαξίμοβιτς που έχει μπροστά του.