ΑΕΚ: Από τα πλάγια οι φάσεις που δέχεται γκολ τον τελευταίο μήνα (pics & vid)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Από τα πλάγια οι φάσεις που δέχεται γκολ τον τελευταίο μήνα (pics & vid)

bet365

Η ΑΕΚ έχει δεχθεί επτά γκολ με την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης και τα πέντε από αυτά προήλθαν από ασίστ έπειτα από γυρίσματα ή σέντρες από τα πλάγια.

Η Ένωση γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ στη μάχη για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Πλέον το παιχνίδι στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη είναι κομβικό για τους κιτρινόμαυρους και για τον στόχο που έχουν θέσει καθώς όπως γίνεται αντιληπτό η ήττα είναι… απαγορευτική για τους παίκτες του Καρέρα.

Το αξιοσημείωτο με την επιστροφή της ΑΕΚ στην αγωνιστική δράση τον τελευταίο μήνα είναι το γεγονός ότι έχει δεχθεί συνολικά σχεδόν όσα γκολ είχε καταγράψει παθητικό όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Καρέρα στον πάγκο μέχρι τη διακοπή. Με τον Ιταλό κόουτς στο τιμόνι από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο (όταν και μπήκε «στοπ» λόγω κορονοϊού) η Ένωση είχε δει την εστία της να παραβιάζεται συνολικά οκτώ φορές. Και ξαφνικά μέσα σε τρεις εβδομάδες για την ακρίβεια η ΑΕΚ έχει δεχθεί επτά τέρματα.

Προφανώς και η συνολική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ από τη στιγμή που ο Καρέρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της έχει βελτιωθεί, κάτι που έχει επισημανθεί. Στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και στα δύο παιχνίδια με τον Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όμως η κιτρινόμαυρη εστία έχει δεχθεί συνολικά επτά τέρματα και παρά το γεγονός ότι με εξαίρεση την ήττα από τον Ολυμπιακό, στα υπόλοιπα ματς η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ δέχθηκε μικρό αριθμό φάσεων.

Έχει αξία λοιπόν να ρίξει κανείς μια ματιά στον τρόπο που δέχεται αυτά τα γκολ η ΑΕΚ. Από τα επτά τέρματα που μετράει παθητικό μέσα στον Ιούνιο, τα πέντε από αυτά έχουν προέλθει με ασίστ από τα πλάγια, είτε με γυρίσματα είτε με σέντρες, με τους αντιπάλους να δημιουργούν ή να βρίσκουν τον χώρο να «γεμίσουν» και την κιτρινόμαυρη άμυνα να αντιδρά λανθασμένα.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

ΑΕΚ – Άρης 2-2

ΑΕΚ – Άρης 2-2

Άρης – ΑΕΚ 2-2

Άρης – ΑΕΚ 2-2

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2
Στο γκολ των «πρασίνων», ο Λόπες χάνει αρχικά την κεφαλιά με τον Νατζ που υποδέχεται την μπάλα να περνάει τον Σβάρνα από τα πλάγια, να «σπάει» στην περιοχή για τον Μακέντα (ο οποίος είχε μείνει αφύλακτος καθώς ο Βράνιες έτρεξε να βάλει την προβολή στο γύρισμα) και τον Ιταλό να σκοράρει.
Μετά το πέναλτι του Άρη, η άμυνα της Ένωσης δέχεται το δεύτερο γκολ το οποίο ξεκινάει από τα πλάγια. Μετά τη συνεργασία των παικτών του Άρη ο Τόνσο βγαίνει από τα αριστερά και έχει τον χώρο και τον χρόνο να βγάλει τη σέντρα για τον Μαρτίνες, ο οποίος σκοράρει ένα δύσκολο γκολ με κεφαλιά με την άμυνα της ΑΕΚ να έχει χάσει πάντως το μαρκάρισμά του.

Στο πρώτο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ η φάση ξεκινάει ξανά από τα πλάγια της άμυνάς της. Ο Φετφατζίδης αφού γίνεται αποδέκτης της μπάλας έπειτα από την απομάκρυνση του Λόπες, κάνει την προσποίηση και περνάει τον Πορτογάλο μπακ γυρίζοντας στη μικρή περιοχή για τον Μαντσίνι που βάζει την προβολή και βρίσκει δίχτυα.

Οι ασίστ του Ολυμπιακού και στα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο έρχονται και αυτές από τα πλάγια. Στο πρώτο ο Μασούρας βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά προλαβαίνοντας τον Τσιγκρίνσκι που έχει τραβηχτεί για να τον κόψει και με σουτ στην κίνηση κάνει το γκολ ο Ελ Αραμπί, ο οποίος βέβαια μένει αμαρκάριστος από τον Σβάρνα. Στο δεύτερο τέρμα ο Μπουχαλάκης έχει κλέψει την μπαλιά του Σβάρνα και έχει προχωρήσει κάθετα, αλλά είναι ο Φορτούνης αυτός που από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή παίρνει την μπάλα και έχει όλο τον χώρο και τον χρόνο να τη γυρίσει στο σημείο του πέναλτι στρώνοντας στον Καμαρά για να τελειώσει τη φάση.