Τα πρόσωπα «κλειδιά» των ομάδων ενόψει πλέι άουτ!

Τα πρόσωπα «κλειδιά» των ομάδων ενόψει πλέι άουτ!

bet365

Το «κάτω» γκρουπ της SL υπόσχεται συγκινήσεις ανάλογες των πλέι οφ και η παρουσία ορισμένων παικτών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους στο μίνι πρωτάθλημα των 7 αγωνιστικών

Αντίστροφα μετράμε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και εύλογα η προσοχή όλων στρέφεται στα πλέι οφ, όμως στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα υπάρχουν και τα πλέι άουτ. Που μπορεί να αποδειχθούν πιο συναρπαστικά, αφού εκεί το διακύβευμα είναι μία ολόκληρη κατηγορία. Στις 7 Ιουνίου λοιπόν, οι 8 ομάδες του γκρουπ θα βρεθούν στην αφετηρία και ας δούμε τα πρόσωπα που ίσως κρίνουν την πορεία τους.

Δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στους πρώτους τους σκόρερ ή τους θεωρητικά ποιοτικότερους, καλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες τους, αλλά σε όσους μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα «κλειδιά». Ορισμένοι συνδυάζουν και τα παραπάνω χαρακτηριστικά, άλλοι όμως και όχι. Αλλωστε η μπάλα παίζεται με 11 και ποτέ ένας μόνος του δεν κέρδισε μία αντίπαλη ομάδα. Ολοι έχουν τον... ρόλο τους.

Παναγιώτης Κόρμπος

Παναγιώτης Κόρμπος

Αντονι Μουνιέ

Αντονι Μουνιέ

Ζορντάν Φοσέ

Ζορντάν Φοσέ

Χρήστος Αραβίδης

Χρήστος Αραβίδης

Χουάν Μουνίθ

Χουάν Μουνίθ

Νίκος Παπαδόπουλος

Νίκος Παπαδόπουλος

Γκάμπριελ Τόρζε

Γκάμπριελ Τόρζε

Απόστολος Βέλλιος

Απόστολος Βέλλιος
Το όνομά του είναι «συνυφασμένο» με τον Πανιώνιο και η παρουσία του στα πλέι άουτ θα κρίνει πολλά για το μέλλον των «κυανέρυθρων». Ξέχωρα από το αυτονόητο αφού μέσα στο γήπεδο κάνει πολλές δουλειές, ο 34χρονος χαφ καλείται να σηκώσει και το ψυχολογικό βάρος. Ως «κάπτεν» να διαχειριστεί τους παράγοντες πίεση και άγχος, που ενδεχομένως θα «βαρύνουν» πολλούς από τους νεαρούς συμπαίκτες του. Η αποστολή του είναι διπλή.
Ο Φάρλεϊ Ρόσα ήταν ο μεγάλος «πρωταγωνιστής» στην αντεπίθεση του Παναιτωλικού από τον Γενάρη και μετά, όμως ο Γάλλος είναι ο πιο ποιοτικός και έμπειρος παίκτης των «κυανοκίτρινων». Αλλωστε είναι και το «μεγάλο» τους όνομα. Από τα μέσα Φλεβάρη και μετά μπήκε σε φουλ ρυθμούς, δείχνει καλά και τώρα καλείται να αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας. Σε 7 ματς θα παίξουν την κατηγορία τους.
Η Ξάνθη διαθέτει, επί χάρτου, πιο ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες από τον Γάλλο φορ, αλλά το φινάλε της κανονικής διάρκειας τον βρήκε να αποτελεί την πιο αξιόλογη επιθετική της λύση. Παρότι ήταν μόλις 11ος σε χρόνο συμμετοχής. Εάν στα πλέι άουτ παραμείνει «ζεστός» όπως έδειξε σε ορισμένα ματς του 2020 και μέχρι τη διακοπή (από 2 φορές στόχο κόντρα σε ΑΕΛ,ΟΦΗ), αυτόματα η ομάδα του θα μπορεί να βρει το «εύκολο» γκολ.
Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας, στις 22 Φεβρουαρίου κόντρα στον Αρη, σκόραρε δις και η διακοπή λόγω κορονοϊού του... έκοψε τη φόρα. Αλλά με το «καλημέρα» έδειξε φουριόζος και ο 33χρονος δείχνει σε θέση να αποτελέσει το «βαρύ» πυροβολικό της ομάδας. Για αυτό άλλωστε και από πολύ νωρίς τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών (η τρέχουσα εκπνέει στο φινάλε της σεζόν). Ο έμπειρος στράικερ θα αποτελέσει το «βαρόμετρο» της ομάδας του.
Δεν διαθέτει την ποιότητα του Τόρες ή την εκτελεστική δεινότητα των Γέντρισεκ, Μάντζη, όμως ο Ισπανός χαφ είναι η πιο σταθερός μεσοεπιθετικός παίκτης του Βόλου. Επειδή μάλιστα λόγω διακοπής και καιρικών/ειδικών συνθηκών που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια δεν αναμένεται να έχουν «τρελό» ρυθμό, πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις των ομάδων στις στατικές μπάλες. Ο 28χρονος έχει αποδείξει πως διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα και ήδη μετρά 2 γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.
Το φινάλε της σεζόν βρήκε τον 30χρονο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Μέτρησε 4 clean sheet σε 10 ματς, ενώ στα 3 από τα άλλα 6 η εστία του παραβιάστηκε με πέναλτι ή αυτογκόλ. Πατάει γερά στα πόδια του, η ψυχολογία του ήταν στα ύψη και με ενδεχόμενο ρεκόρ στα πλέι άουτ 4/7 «μηδέν παθητικό», οι Αρκάδες θα θέσουν βασική υποψηφιότητα για την κατάληξη της 7ης θέσης.
Ο Αμρ Ουάρντα αποτελεί παρελθόν και ο Ρουμάνος εξτρέμ θα αποτελέσει τον «εγκέφαλο» της ΑΕΛ. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως αποτελεί και το «μεγάλο» της όνομα. Αποκτήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και εύλογα ήθελε χρόνο προσαρμογής, για αυτό και μέχρι τη διακοπή λόγω κορονοϊού έπαιξε λίγο (4 ματς/3 βασικός). Πλέον όμως ο διεθνής ακραίος εγκλιματίστηκε σε μεγάλο βαθμό, ξέρει πρόσωπα και πράγματα και αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες. Οι «εμπνεύσεις» του για τους «βυσσινί» κρίνονται απαραίτητες.
Μπορεί ο Γιώργος Μανούσος να είναι 1ος σκόρερ του Ατρόμητου, όμως ο 27χρονος είναι πιο... κλασικός φορ και σε ματς όπου θα... περιμένουν τους Περιστεριώτες, μπορεί να «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή. Ξέχωρα από το γεγονός πως δίνει και... τρώει πολύ ξύλο μέσα στα αντίπαλα καρέ. Το... κεφάλι του, ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι, και οι «εμπνεύσεις» του σε ανάποδα «ψαλίδια», θα κρίνουν πολλά για την επιθετική συγκομιδή της ομάδας του.