Το όραμα του Σαββίδη, η εγγύηση του Λουτσέσκου, η ηθική του Γκαρσία

Το όραμα του Σαββίδη, η εγγύηση του Λουτσέσκου, η ηθική του Γκαρσία

Το όραμα του Σαββίδη, η εγγύηση του Λουτσέσκου, η ηθική του Γκαρσία

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ και αναφέρεται στον Ιβάν Σαββίδη και τις αποφάσεις του, στον Λουτσέσκου που επιστρέφει , αλλά και στον Γκαρσία που υπερασπίστηκε όλη τη χρονιά κόντρα στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μεταφέρουμε εδώ καιρό τις πληροφορίες για το ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα μπει πολύ δυναμικά σε αυτή τη νέα αγωνιστική περίοδο με τον ΠΑΟΚ. Έχει όραμα, έχει δυνατότητες, έχει σχέδιο και… ο πήχης θα μπει πολύ ψηλά. Με βάση αυτό το πλάνο, είναι αρκετά απλό να αντιληφθούμε τι έγινε χθες με την αλλαγή προπονητή.

Ο Σαββίδης λοιπόν αποφάσισε ότι πιο πολλές πιθανότητες για να πετύχει τους στόχους που θέτει, έχει με τον δοκιμασμένο και έμπειρο στον πρωταθλητισμό, με τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του ΠΑΟΚ, τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Γκαρσία είναι επιτυχημένος, ο ΠΑΟΚ όμως εκτίμησε ότι έπρεπε να εμπιστευθεί έναν καλύτερο και αντικειμενικά πιο έμπειρο. Από εκεί και πέρα, εμείς τι να πούμε επί της ουσίας;

Τίθεται από αρκετούς, ένα θέμα ηθικής. Συγνώμη, αλλά με βάση το παραπάνω συμπέρασμα, δεν υπάρχει κάτι ανήθικο. Ο ΠΑΟΚ εκτιμά και σέβεται τον Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα για να κερδίσει ο Γκαρσία προπονητικό έδαφος και για να αναλάβει πέρυσι τον Οκτώβριο. Δυστυχώς, ο προπονητής δεν βοηθήθηκε όσο περισσότερο μπορούσε στην χρονιά, αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό γιατί η κακή λειτουργία επηρέασε όλους τους προπονητές του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος-τέλος, ξαναγράφω ότι ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης έκριναν πώς τους μεγάλους στόχους, έχει πιο πολλές πιθανότητες να τους υλοποιήσει ο Λουτσέσκου.

Θα ήταν ανήθικο, αν ο ΠΑΟΚ αποχαιρετούσε τον Γκαρσία με τρόπο που δεν του άξιζε. Με ψύχρα, από απόσταση, με μεσάζοντες και χωρίς να αναγνωρίσει την επιτυχία του, πέρα από την ιστορία του στον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης όμως βγήκε χθες μπροστά και μίλησε στον Γκαρσία με τον σεβασμό που του πρέπει. Χθες, έγιναν όλα όπως έπρεπε.

Θα μείνω λίγο παραπάνω στον Γκαρσία. Ποτέ δεν περιαυτολογώ, αλλά… Δημοσίως ήμουν εκείνος που τον πίστεψα και επιχειρηματολόγησα για τις ικανότητες και τη δουλειά του, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Το έκανα στα δύσκολα και όχι τώρα που… γύρισε η μπιφτέκα, μια και είναι της μόδας. Έγραφα και μιλούσα για τη δουλειά του, τότε που έχανε, τότε που τον μείωναν σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Κόντρα σε όλους που βλέπουν ποδόσφαιρο με το… αποτέλεσμα. Κόντρα σε κάθε είδους λαϊκισμό και σε αυτά που «πουλάνε». Τον υποστήριξα γιατί τον ήξερα προπονητικά. Τότε βέβαια, πάάάρα πολλοί δεν τον σεβάστηκαν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία, ξέχασαν τα πάντα –και την ιστορία του στον ΠΑΟΚ- και τον έσκιζαν. Ήταν πάρα πολλοί. Τον χαρακτήριζαν ποδοσφαιρικό ανδρείκελο, επειδή… δεν κέρδιζε τον Παναθηναϊκό. Να μην τα ξεχνάμε… Ο Γκαρσία δεν έπρεπε να χαρακτηρίζεται έτσι, επειδή δεν κέρδιζε κάποια ματς… Ας ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους απέναντι στον Ουρουγουανό όλοι όσοι παρασύρονταν από το αποτέλεσμα της Κυριακης.

Κανείς από όλους αυτούς δεν έχει δικαίωμα να μιλάει τώρα για την αντιμετώπιση και την απόφαση που πήρε ο ΠΑΟΚ για τον Γκαρσία. Απορώ με τις κωλοτούμπες όλων όσων ψάχνονται κάθε μέρα πώς θα δημιουργήσουν πρόβλημα, κλάψα και εσωστρέφεια. Είτε ξεφωνίζοντας-σκίζοντας τον κάθε Γκαρσία όταν δεν κερδίζει, ζητώντας επιτακτικά την απομάκρυνσή του, είτε ξεφωνίζοντας τον ΠΑΟΚ όταν τον αντικαθιστά για να φέρει εκείνον που θεωρεί καλύτερο για να πετύχει τους στόχους.

Για τον άξιο λοιπόν Γκαρσία, πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρα από όσα πέτυχε στα γήπεδα, έφυγε σαν κύριος, με τεράστια αξιοπρέπεια και παρά την πίκρα του, δεν είπε και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Να το κρατήσουμε και ΑΥΤΟ. Ο Γκαρσία είναι ψυχάρα, είναι καλός προπονητής, είναι ΠΑΟΚ, είναι κύριος. Μακάρι να παραμείνει στον ΠΑΟΚ.

Και ξαναγράφω: Από εκεί και πέρα βέβαια, ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης αποφάσισαν ότι για τους νέους στόχους που θέτουν, ο πιθανότερος να τους πετύχει είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τίθεται από πολλούς και συναισθηματικό θέμα… (Ακόμη και από όσους τον έβριζαν επειδή δεν κέρδισε στην Τρίπολη από μία καραμπόλα!). Ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να μην το θέσει ως προτεραιότητα, αν και η επόμενη επιλογή δεν είναι και εντελώς ξένη προς αυτό το σκεπτικό. Ο Λουτσέσκου έχει την δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ και για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμη και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι, έκαναν τα πάντα φέτος για να αποσπάσουν την υπογραφή του. Ο ΠΑΟΚ όμως ξανακέρδισε. Και σε αυτή τη μάχη τους άφησε πίσω…

Τίθεται και θέμα κακής συμπεριφοράς του Λουτσέσκου όταν έφυγε. Ξέρει κάποιος καλύτερα ή περισσότερο, ποια η βάση αυτής της παράξενης συμπεριφοράς τον Ιούνιο του 2019 εκτός του Σαββίδη; Θίχτηκε κανείς περισσότερο από τον Σαββίδη για εκείνην την αποχώρηση μια μέρα πριν ξεκινήσει η προετοιμασία; Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ λοιπόν με όλη την προσπάθεια να τον ξαναφέρει (εδώ και καιρό), είναι σαν να τον δικαιώνει για τους λόγους που έφυγε τότε. Και ο Λουτσέσκου για να γυρίζει, πάει να πει ότι έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι αυτοί οι λόγοι εκλείπουν .

Αυτή είναι η κατάσταση και πάμε να δούμε το μοντέλο λειτουργίας και πώς θα ξεπεραστούν όλες οι δυσλειτουργίες, τις οποίες ΚΑΙ ο Λουτσέσκου, αλλά ΚΑΙ ο Γκαρσία καυτηρίασαν. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ το 2017 έφερνε τον προπονητή της Ξάνθης και τώρα φέρνει τον πρωταθλητή Ασίας!

* Φιλότιμη η προσπάθεια το απόγευμα της Τρίτης για να δημιουργηθεί αναστάτωση και διχασμός στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Έκαναν όμως airball! Μία τρύπα στο νερό. Γιατί στο τέλος θα μείνει ότι… ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο ΠΑΟΚ τους εξέθεσε! Ουσιαστικά και επικοινωνιακά! Χαμπάρι δεν πήραν τι έπαθαν γι’ ακόμη μία φορά…

* Ακόμη πάντως απορώ πώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε με τέτοιο τρόπο δημοσίως για τον Λουτσέσκου! Τον ανέβασε τόσο ψηλά, αλλά τόνισε ότι δεν μπόρεσε να τον πείσει και να τον φέρει, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στην Ελλάδα…

* Πώς και γιατί οι μπουκ άλλαξαν τις αποδόσεις για τον πρωταθλητή της επόμενης χρονιάς; Γιατί άραγε από χθες το 7 στον ΠΑΟΚ έγινε 3,5;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.