Τι μπορεί να δώσει ο Λόπεθ στον Ατρόμητο και τι περιμένουν οι Περιστεριώτες

Τι μπορεί να δώσει ο Λόπεθ στον Ατρόμητο και τι περιμένουν οι Περιστεριώτες

Τι μπορεί να δώσει ο Λόπεθ στον Ατρόμητο και τι περιμένουν οι Περιστεριώτες

bet365

Ο Άνχελ Λόπεθ είναι ο εκλεκτός για τον πάγκο του Ατρομήτου και το gazzetta.gr αναλύει τι επιδιώκουν οι δυο πλευρές από αυτή τη συνεργασία.

Ο Άνχελ Λόπεθ είναι και επίσημα ο προπονητής του Ατρομήτου. Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε συμφωνία, η οποία επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26/5) με τη σχετική ανακοίνωση από τους Περιστεριώτες και τον Ισπανό τεχνικό να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο ενός έτους. Ο Λόπεθ επιστρέφει στη Μαδρίτη και θα γυρίσει στην Αθήνα στη συνέχεια για μόνιμη εγκατάσταση ενόψει της της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Τι αναμένουμε πλέον να δώσει ο Λόπεθ στον Ατρόμητο με βάση τα όσα μας έδειξε κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του σεζόν στον Βόλο, κατά την οποία μας συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Και με ποια κριτήρια ο Ατρόμητος επέλεξε τον 38χρονο Ισπανό για την τεχνική του ηγεσία;

Τι μπορεί να δώσει ο Λόπεθ στον Ατρόμητο

Η εξαιρετική πορεία του Βόλου τη σεζόν που μας πέρασε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον Άνχελ Λόπεθ. Ο 38χρονος Ισπανός τεχνικός ανέλαβε λίγο πριν ξεκινήσει η ομάδα της Μαγνησίας τη χρονιά στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει κάνει καν προετοιμασία, και κατάφερε να τη φέρει στην 7η θέση της τελικής κατάταξης, παρότι ο αρχικός στόχος που του είχε ανατεθεί ήταν η γρήγορη παραμονή. Μάλιστα αν δεν υπήρχαν κάποια άτυχα αποτελέσματα και ορισμένοι τραυματισμοί, ενδεχομένως οι Βολιώτες να πάλευαν και για την υπέρβαση της εισόδου στα πλέι οφ.

Σε κάθε περίπτωση το έργο του Λόπεθ στον Βόλο ήταν επιτυχημένο. Ο ίδιος εγκλιματίστηκε πολύ καλά στον ένα χρόνο της παρουσίας του στην Ελλάδα και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε τις... κεραίες του ανοικτές προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα μας. Και τελικά η ευκαιρία του παρουσιάστηκε φτάνοντας σε συμφωνία με τον Ατρόμητο. Τι μπορεί να δώσει λοιπόν στους Περιστεριώτες ο Λόπεθ λαμβάνοντας υπόψιν και όσα έκανε στον Βόλο τη σεζόν που μόλις τελείωσε;

Καταρχάς ο 38χρονος Ισπανός κόουτς έχει τη δυνατότητα να δώσει στην ομάδα του Ατρόμητου τη νοοτροπία του νικητή. Ή διαφορετικά τη νοοτροπία του «αρνούμαι χα χάσω». Το μπόλιασε με επιτυχία στον Βόλο, δίνοντας στην ομάδα το στίγμα του. Δηλαδή τη μαχητική φιλοσοφία εντός του γηπέδου, κάνοντας το σύνολό του να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον οποιονδήποτε. Ακόμα και μεγάλους αντιπάλους. Αυτό σε συνδυασμό με το κλίμα συσπείρωσης που θέλει να έχουν τα αποδυτήρια, αποτελούν τα βασικά του κλειδιά.

Ο Λόπεθ πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του και προσπαθεί να το περνάει επί καθημερινής βάσης στις προπονήσεις, αλλά και πριν τα παιχνίδια. Συν τοις άλλοις έχοντας και το δίπλωμα του γυμναστή φυσικής κατάστασης, ο Λόπεθ έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα σύνολο που να διαθέτει ένταση στο γήπεδο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Τα τρεξίματα και το πάθος ήταν στοιχεία που χαρακτήριζαν τον Βόλο με τον Λόπεθ στην τεχνική ηγεσία.

Στον Βόλο ο Λόπεθ διατήρησε το 4-2-3-1 που έπαιζε η ομάδα καθώς με βάση τα υλικά που είχε, έκρινε πως ήταν ο καταλληλότερος σχηματισμός. Δεν αποκλείεται βέβαια στον Ατρόμητο να δοκιμάσει και 4-4-2, σχήμα το οποίο εφάρμοζε κατά κύριο λόγο στις προηγούμενες ομάδες που δούλεψε πριν έρθει στην Ελλάδα. Επίσης, όπως και στον Βόλο, έτσι και στον Ατρόμητο όποτε χρειαστεί λογικά θα πάρει και τα ρίσκα του. Όταν ψάχνει δηλαδή το αποτέλεσμα δεν φοβάται να τα παίξει όλα για όλα και τις περισσότερες φορές αυτό το... θράσος του βγαίνει στο γήπεδο.

Γιατί ο Ατρόμητος επέλεξε τον Λόπεθ

Η επιλογή προπονητή ήταν κομβικής σημασίας για τους ανθρώπους του Ατρόμητου έπειτα από όσα συνέβησαν την φετινή σεζόν, αλλά και την περυσινή. Διότι μετά την πρώτη αποχώρηση του Νταμίρ Κάναντι, το καλοκαίρι του 2019, οι Περιστεριώτες ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τις επιλογές προπονητών. Τα δύο χρόνια της πρώτης θητείας του Αυστριακού, στο Περιστέρι είχαν βρει όλοι την ηρεμία τους.

Κάτι που δεν συνέβη την επόμενη με την έλευση του Γιάννη Αναστασίου αλλά και του Σάββα Παντελίδη που πήρε τη θέση του, τη σεζόν 2019-2020. Το περασμένο καλοκαίρι η επιστροφή του Κάναντι έδειξε αρχικά ότι θα έφερνε πάλι την χαμένη ηρεμία, ωστόσο οι προσδοκίες διαψεύστηκαν με τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτή την ηρεμία επιδιώκουν οι άνθρωποι του Ατρομήτου να φέρει στην ομάδα ο Άνχελ Λόπεθ.

Η έλευση του Ισπανού διατηρεί την λογική της διοίκησης του Ατρομήτου όλα αυτά τα χρόνια, με προπονητές που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και το πρωτάθλημα της χώρας μας. Οι Περιστεριώτες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν χρόνο, δίνοντας περίοδο χάριτος στον νέο προπονητή, καθώς το φετινό καλοκαίρι αναμένεται καυτό με πολλές αλλαγές όχι μόνο στο ρόστερ αλλά και σε κομβικά πόστα.

Το έργο που παρουσίασε ο Λόπεθ στον Βόλο αποτέλεσε το καλύτερο κριτήριο για τους ανθρώπους του Ατρομήτου. Σε μεγάλο βαθμό τους κέρδισε η φιλοσοφία του Λόπες για επιθετικό ποδόσφαιρο, με πίεση που ξεκινάει από ψηλά, αλλά και η αγωνιστική νοοτροπία που επέδειξε ο Βόλος απέναντι στις «μεγάλες» ομάδες. Επιπροσθέτως, το ταπεραμέντο του ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Γιώργο Σπανό και τους συνεργάτες του, αφού πρόκειται για έναν προπονητή που ζει έντονα τα ματς και δεν κάθεται σχεδόν ποτέ στον πάγκο του.

Τέλος, το νεαρό της ηλικίας του (38 ετών), αλλά και το κίνητρο να πετύχει, έτσι ώστε ο Ατρόμητος να αποτελέσει σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα της καριέρας του, έπαιξαν επίσης, σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Περιστεριωτών να καταλήξουν στη συγκεκριμένη επιλογή προπονητή. Διότι στην ομάδα των δυτικών προαστίων δεν ήθελαν επ΄ ουδενί να καταλήξουν σε προπονητή που θα ερχόταν χωρίς προσωπικό κίνητρο και με την λογική να «κολλήσει» ένσημα σε μια ομάδα που παραδοσιακά προσφέρει ασφάλεια και ιδανικές συνθήκες εργασίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα