Παναθηναϊκός: Επενδύσεις που αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ!

Παναθηναϊκός: Επενδύσεις που αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ!

Παναθηναϊκός: Επενδύσεις που αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αναβάθμιση στις υποδομές του Παναθηναϊκού και την μεγάλη ανάγκη που έχει ο σύλλογος να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά.

Την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός έμεινε αρκετά πίσω σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Σε όλα τα ποδοσφαιρικά και οργανωτικά ζητήματα. Ειδικά σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό ενώ ο ΠΑΟΚ και τώρα τελευταία η ΑΕΚ έχουν αρχίσει να κλείνουν την ψαλίδα ή έστω να προσπαθούν να το κάνουν. Το κλαμπ έχει υποστεί τεράστια ζημιά από την έλλειψη ποδοσφαιρικής λογικής, φιλοσοφίας και στρατηγικής και θα μπορούσε με τα δεκάδες εκατομμύρια που έχει βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος στην ΠΑΕ από το 2012 μέχρι και σήμερα, να βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο υποδομών, scouting, ανάλυσης, ιατρικών «εργαλείων». Συνθηκών, δηλαδή, που βοηθούν έναν σύλλογο να αναπτυχθεί, να μεγαλώσει, να δημιουργεί διαδικασίες επιτυχίας. Η γνώση στο ποδόσφαιρο είναι δύναμη και ότι δώσεις θα πάρεις. Όταν μία ομάδα πατήσει το χορτάρι για να παίξει ένα παιχνίδι, έχουμε φτάσει στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας. Για να φτάσει αυτή η ομάδα να είναι ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η φροντίδα, η δουλειά σε όλους τους υπόλοιπους κρίκους.

Από κει και πέρα, είναι λογικό τα φώτα του ενδιαφέροντος να πέφτουν στους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τις μεταγραφές. Αυτά είναι που «πουλάνε», αυτά είναι που δημιουργούν συζητήσεις αλλά αυτά δεν φτάνουν από μόνα τους για να μπορέσει μία ομάδα να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικά αλλά στην αλυσίδα της επιτυχίας υπάρχουν και πράγματα που για κάθε σύλλογο που σέβεται τον εαυτό του είναι αυτονόητα μα τα αυτονόητα είναι και τα πιο δύσκολα στο «τριφύλλι» των τελευταίων ετών.

Ο Παναθηναϊκός τα αγνοούσε συστηματικά αλλά φαίνεται πως κάτι κινείται το τελευταίο διάστημα στους «πράσινους». Μετά την δημιουργία του PAO LAB πέρυσι τέτοια εποχή και την ανακαίνιση στο προπονητικό κέντρο, ήρθαν να προστεθούν φέτος και τα βελτιωτικά έργα σε Λεωφόρο και Κορωπί που είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση και άξια προβολής και σχολιασμού. Κι ας είναι «αντιεμπορικά» θέματα. Τα καλά να λέγονται.

Οι επενδύσεις στις υποδομές αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ και η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να δαπανήσει ένα αρκετά σεβαστό ποσό που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ για να μπορέσει η πρώτη ομάδα να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε προπόνηση και αναμετρήσεις.

  • Με την μετακόμιση ολόκληρης της ακαδημίας στην Παιανία(όπου και εκεί πρέπει να γίνουν «πραγματάκια» για να λειτουργούν τέλεια τα τμήματα υποδομής) και την δημιουργία τρίτου βοηθητικού με φυσικό χορτάρι, η πρώτη ομάδα θα διαθέτει τρία γήπεδα, όπως είναι και το σωστό να συμβαίνει στους συλλόγους αυτού του επιπέδου. Αυτό είναι που ζητούν ιδανικά οι προπονητές. Είναι πολύ σημαντική η λεπτομέρεια πως στο νέο βοηθητικό το χορτάρι θα είναι το ίδιο με εκείνο της Λεωφόρου, ώστε οι παίκτες να έχουν απόλυτη προσαρμογή από τις προπονήσεις στα εντός έδρας παιχνίδια. Σε αυτό το επίπεδο οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.
  • Από την στιγμή που η επιστροφή στην Λεωφόρο έγινε μόνιμη, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού πήραν άριστα στην διαχείριση της κρίσης που αφορούσε τον «καμμένο» αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν μέσα στα καταχείμωνο και μεσούσης της περιόδου να δημιουργήσουν έναν εξαιρετικό χλοοτάπητα. Αυτό, όμως, δεν θα ήταν αρκετό ενόψει της νέας περιόδου και με την λήξη της σεζόν, οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι ώστε να γίνει ολική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου με στόχο να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Γεωπόνος από την Ιταλία, δεύτερο φωτιστικό σώμα από την Ολλανδία και επίβλεψη από τον κορυφαίου του είδους, Αντώνη Γκριμότση, σε ένα πρότζεκτ πολύ σημαντικό, το οποίο περιβάλλεται από απόλυτο επαγγελματισμό που αρμόζει στο επίπεδο του συλλόγου.
  • Το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί θα γίνει ακόμη πιο φιλικό, φιλόξενο, θα κάνει απόλυτα ευχάριστη την παρουσία των ποδοσφαιριστών, εκεί. Οι ποδοσφαιριστές περνούν αρκετές ώρες στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και θα πρέπει οι συνθήκες να είναι ιδανικές.

Η αρχή, λοιπόν, έγινε αλλά υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε αυτά που έχουμε μάθει να λέμε «λεπτομέρειες» αλλά μόνο λεπτομέρειες δεν είναι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.