Πόση είναι η απόσταση από τον εξορθολογισμό έως τον πρωταθλητισμό;

Πόση είναι η απόσταση από τον εξορθολογισμό έως τον πρωταθλητισμό;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ, την αίσθηση και τις πληροφορίες που υπάρχουν για τα σχέδια Σαββίδη και συμπληρώνει με διάφορα άλλα μικρά-μικρά που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι πανηγυρισμοί για το κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό συνεχίζονται μια και ο κόσμος μετά από τόσο δύσκολη χρονιά έχει ανάγκη να χαρεί. Σιγά-σιγά όμως θα πάμε και παρακάτω, στην επόμενη ημέρα που αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Εδώ και καιρό υπάρχει η αίσθηση ότι στη διάρκεια του συγκεκριμένου καλοκαιριού, ο Ιβάν Σαββίδης έχει όλη την καλή διάθεση να φτιάξει και πάλι μία μεγάλη ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Όλοι ξέρουν ότι μπορεί…

Πέρυσι τέτοιο καιρό ο ΠΑΟΚ είχε θέσει ως πρώτο στόχο τον εξορθολογισμό. Αναρωτιόμασταν εδώ στο gazzetta.gr «φθηνότερη και καλύτερη ομάδα! Γίνεται;» πώς και αν μπορεί να υλοποιηθεί ένα σχέδιο οικονομικού εξορθολογισμού με την ομάδα να δυναμώνει και να συνεχίζει τον στόχο πρωταθλητισμού που πάντα τίθεται. Αποδείχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε κάτι τέτοιο. Αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για σχέδιο (πρωταθλητισμός μέσω εξορθολογιμού) που δεν είχε πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί. Είναι πάντα πολύ δύσκολο στο ποδόσφαιρο να πέφτει απότομα το μπάτζετ και η ομάδα να παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Όχι βέβαια ότι είναι και αδύνατο, να ρίξεις το μπάτζετ και να διατηρήσεις τους ίδιους στόχους. Ο ΠΑΟΚ τέλος πάντων, έκανε και κακές επιλογές.

Το πιο βασικό λάθος είχε να κάνει με τη δομή και λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όλα ήταν λάθος, γι’ αυτό και έγιναν κακές επιλογές (πχ Τσόλακ-Μουργκ αντί Άκπομ-Πέλκα) που οδήγησαν την ομάδα πολύ-πολύ μακριά από την πρώτη θέση.

Τα μηνύματα ότι ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει σε πορεία… κανονικού πρωταθλητισμού διορθώνοντας τα λάθη στη δομή του τμήματος, αυξάνοντας το μπάτζετ του κατά ένα ποσοστό και προσέχοντας τις επιλογές, αλλά και εκείνους που θα τις πραγματοποιήσουν (θα έχει άραγε τεχνικό διευθυντή;) είναι πολλά.

Αλήθεια είναι ότι μέχρι και σήμερα Τρίτη πρωϊ 25 Μαΐου περιμένουμε και τις πρώτες κινήσεις που θα αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω.

Μένουμε προς το παρόν στο ότι: Το κλίμα στο τέλος του 2020-2021 είναι πολύ καλό. Διάθεση υπάρχει. Οι δυνατότητες είναι πολλές και πανελληνίως γνωστές. Ο Σαββίδης δείχνει αποφασιστικός και αποφασισμένος να διορθώσει κακώς κείμενα για να εφαρμόσει ένα πλάνο πενταετίας μέσα από το οποίο θα δυναμώσει σε μεγάλο ποσοστό η ομάδα, έτσι ώστε να μπει και στο νέο γήπεδο.

Περιμένουμε και τις πρώτες κινήσεις που θα αποδείξουν όλα τα παραπάνω…

* Πώς τα έφερε η μπάλα… Το 2008 ο Ζαγοράκης έφερνε στην Ελλάδα τον Γκαρσία και τον Βιεϊρίνια που έμελε να γράψουν τεράστια ιστορία με το δικέφαλο στο στήθος. Το 2021 τους έδωσε το κύπελλο που κατέκτησαν μαζί! Ο ένας ως προπονητής και ο άλλος ως παίκτης.

* Μπήκαμε (αναγκαστικά) και στο κλίμα του Conference League. Μίας ανόητης διοργάνωσης που στοιχηματίζω ότι θα κοπεί αν όχι στα δύο χρόνια, το πολύ στα τρία. Κανείς δεν μπορεί να μας εξηγήσει ποια η χρησιμότητα ενός δεύτερου Europa League, που θα γεμίζει τις Πέμπτες με 100 ματς, τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μην βαρεθεί ο φίλαθλος. Και όπου υπάρχει βαρεμάρα επέρχεται κορεσμός και όπου κορεσμός-απαξίωση και ελάχιστο ενδιαφέρον. Αυτά τα πιστεύω εγώ. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πάρει νίκες, προκρίσεις και βαθμούς.

* Επειδή κατά σύμπτωση διάβασα πολλούς παρόμοιους τίτλους και κείμενα για τα… δώρα του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ και για το ότι το κύπελλο το κέρδισε ο Πασχαλάκης μόνος του, απλά θυμίζω ότι στον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο, ο νικητής μεταξύ άλλων είχε δύο γκολ, ένα δοκάρι και τρία μεγάλα-ξεκάθαρα τετ α τετ…

* Ο Γκαρσία μπήκε μέσα στους οπαδούς και καλώς ή κακώς αντέδρασε ως οπαδός. Ποιος τον κατηγορεί και έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει επίθεση εναντίον του; Ποιος; Βοηθήστε λίγο γιατί όσα ο Γκαρσία είπε έξω από το γήπεδο και ανάμεσα στους οπαδούς, άλλοι τα κάνουν κάθε Κυριακή μέσα στα γήπεδα και κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή στα αθλητικά δικαστήρια, στα συμβούλια της Λίγκας, αλλά και της ΕΠΟ.

* Διάβασα κάτι καλό και το χρησιμοποιώ: Οι γνωστοί ερυθρόλευκοι κύκλοι που άργησαν αλλά… τα έριξαν στη διαιτησία για τον τελικό, ας πάνε στο CAS να βρουν το δίκιο τους. Και όταν πάνε για τον Μακέλι, ας πουν και στους δικαστές γιατί τελικά ο Ολυμπιακός δεν προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας… Ακόμη το CAS ρωτάει και ανησυχεί… Γιατί;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.