ΑΕΚ: Παπαδημητρίου, Κονέ και το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της Α.Ε.Κ.

ΑΕΚ: Παπαδημητρίου, Κονέ και το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της Α.Ε.Κ.

ΑΕΚ: Παπαδημητρίου, Κονέ και το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της Α.Ε.Κ.

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης αναλύει τα δεδομένα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι διανύουμε ήδη τον πιο σημαντικό αγωνιστικό σχεδιασμό του club και γράφει για τους προπονητές, ενώ έχει υστερόγραφα...

Η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Μανόλο Χιμένεθ συνεχίζεται και επιβεβαιώνεται από όλα τα ονόματα που 'χουν γραφτεί και ειπωθεί ότι στην ΑΕΚ ήταν έτοιμοι για το ενδεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει πως η ετοιμότητα μπορεί να φέρνει και επιθυμητά αποτελέσματα και απαντήσεις... Κάτι που θα το εξηγήσω και παρακάτω (στα υστερόγραφα) για να καταλάβει και ο τελευταίος που δεν ασχολείται με την Ένωση και την καθημερινότητά της, τι ακριβώς εννοώ... Αν και δεν είναι δύσκολο!

Επί της ουσίας αποδεικνύεται αυτό που γράφαμε εδώ στο gazzetta.gr και που συζητήσαμε στο podgazzt με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Μιχάλη Τσαμπά (μπορείτε να το ακούσετε στο τέλος του κειμένου), ότι δηλαδή, το club ψάχνει τον διάδοχο του Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να το γνωστοποιήσει μέσω των ΜΜΕ. Δεν είπε και ψέματα βέβαια ο Μελισσανίδης: ορθάνοιχτο το άφησε και εξήγησε απόλυτα το γιατί! Το πλέον σημαντικό είναι να κερδίσει η ΑΕΚ με σύμμαχο το χρόνο προκειμένου να αποσπάσει θετικές αποκρίσεις από τους προπονητές που 'χει στη σχετική λίστα ψηλότερα από άλλους...

Δεν είναι εύκολο. Κακά τα ψέματα... Δεν είμαστε μια χώρα που μπορεί να ενεργοποιήσει και να πείσει έναν προπονητή με φιλοδοξίες. Και πως να το πετύχεις αυτό; Μέσω του πρωταθλήματός σου και της παρουσίας των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Εννοείται πως για αυτό ευθύνη έχουν τα ίδια τα ελληνικά club και τα αφεντικά τους, ωστόσο πάμε πολύ μακριά την κουβέντα, όταν στο τώρα το σημαντικό είναι ο άνθρωπος που θα επιλεχθεί με σκοπό να δημιουργήσει την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας!

Γι' αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Για τον ίδιο λόγο «φωνάζουμε» ότι υπάρχει ήδη καθυστέρηση στο θέμα... Στην πραγματικότητα κακώς το σημειώνουμε βέβαια από τη στιγμή που... ουρλιάζουμε ότι δεν πρέπει να λαθέψει η ΑΕΚ και ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επαφές και κρούσεις με προπονητές που έχουν πιο δυνατό βιογραφικό και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίες από άλλες. Μάλιστα ΟΦΕΙΛΟΥΝ στην Ένωση να τις εξαντλήσουν (σ.σ.: τις πιθανότητες) για να κλείσουν αυτόν που κρίνουν ότι ελαχιστοποιεί το ρίσκο της επιλογής.

Βέβαια για να μη ξεχνάμε όσα ξέρουμε: Όποιος και να επιλεχθεί είναι πολύ πιθανό, ακόμη και ο πρώτος και καλύτερος στη σχετική λίστα, ή τώρα ο Ρεμπρόφ που έπειτα από άλλες περιπτώσεις που ΔΕΝ προχώρησαν και ήταν μπροστά απ' τον Ουκρανό τώρα βρίσκεται εκείνος στη θέση του «εκλεκτού», δεν είναι δεδομένο ότι θα σου βγει αυτό που ψάχνεις. Ο καλύτερος προπονητής να αποκτηθεί θα υπάρχει το... στοίχημα, το ρίσκο αν θα ταιριάξει, αν θα 'χεις την υπομονή και την αντίληψη στη στραβή και με μπόλικη πίεση για να τον στηρίξεις...

Παπαδημητρίου και Κονέ σε... mission imposible!

Επειδή το θέμα δεν θα είναι ποτέ για μένα το δέντρο, αλλά πάντα το δάσος, οφείλουμε να εστιάσουμε στη μεγάλη εικόνα που αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό και το καλοκαίρι που διανύουμε το οποίο: είναι και το πιο κρίσιμο για την ΑΕΚ σε επίπεδο βάσεων και δημιουργίας της ομάδας που θα μπει στο νέο γήπεδο στην πόλη μας, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν θα ήθελα σε καμία των περιπτώσεων και με όσα έχουν προηγηθεί να βρίσκομαι στη θέση τους...

Το κουμάντο και αυτός που θα έχει το μεγάλο μέρος, το μεγαλύτερο όλων, ευθύνης για το αποτέλεσμα του αγωνιστικού σχεδιασμού θα είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση των απαιτήσεων και προσδοκιών που... σέρνει πίσω του ένα club όπως η ΑΕΚ; Ερώτηση που θα απαντηθεί μόνο στο χορτάρι και πουθενά αλλού! Το ίδιο ισχύει και για τον Παναγιώτη Κονέ που πλέον βέβαια -και μετά την αναβάθμιση Παπαδημητρίου- βγαίνει από το... μεγάλο κάδρο ευθυνών. Πρώτος πάντα θα είναι ο Μελισσανίδης και έπειτα η επιλογή του: ο Παπαδημητρίου!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι δυο αυτοί άνδρες και οι συνεργάτες τους να έχουν άριστη συνεργασία και κοινή γραμμή... Πολύ σημαντικό ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ υπάρχουν και ακούνε στην ΑΕΚ περισσότερες από μια απόψεις. Πάντα βοηθάει στο τελικό συμπέρασμα αρκεί να μην επιχειρείται από τον κάθε έναν καπέλωμα στον άλλον! Δεν είναι αυτός ο δρόμος. Αν άλλωστε έρθει η επιτυχία θα είναι όλων: πρώτα της διοίκησης για τις επιλογές της και έπειτα των ίδιων που έφεραν το αποτέλεσμα. Αντιστοίχως το ίδιο θα ισχύει σε περίπτωση που δεν... Αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι καν, όχι πάλι, όχι διάολε...

Επειδή λογικά έχουμε εστιάσει στο θέμα του προπονητή, το ψάρι από το κεφάλι λέει ο θυμόσοφος λαός μας, δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να 'χουμε στο μυαλό μας. Ωστόσο η σωστή απόφαση σε αυτή τη θέση θα προκαλέσει ντόμινο σωστών επιλογών και στο ρόστερ. Οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού έχουν μπροστά τους απομακρύνσεις, αφίξεις ουσιαστικής ενίσχυσης, μάζεμα του ρόστερ (στις 17 Ιουνίου που μάλλον θα συγκεντρωθούν ξανά στα Σπάτα θα βρεθούν με τα τωρινά δεδομένα κοντά στους 45 ποδοσφαιριστές)! Πολύ δύσκολο έργο και καλοκαίρι για Παπαδημητρίου και Κονέ το οποίο φαντάζομαι το 'χουν ήδη αντιληφθεί ήδη οι δυο του και όχι μόνο!

Από κει και πέρα στο θέμα του προπονητή και πλην του Ρεμπρόφ που είναι σήμερα (διότι -μεταφορικά- χθες και προχθές ήταν άλλοι που δεν προχώρησαν λόγω φιλοδοξιών και επιθυμιών των καλύτερων ακόμη βιογραφικών απ' του Ουκρανού) ο «εκλεκτός» και η περίπτωσή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, στα επόμενα 24ωρα θέλω να πιστεύω απ' όσα μαθαίνω, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα αντίστοιχα καλές σε επίπεδο βιογραφικού και επιτυχιών, τη στιγμή που πριν πάμε σε Ρεμπρόφ υπήρχαν ακόμη καλύτερες και έγιναν επαφές δίχως επιτυχία.

Όχι τέτοιες που να 'χει συμφωνήσει η ΑΕΚ όπως έγραφαν οι Σέρβοι για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς (ο οποίος εννοείται θα παίζει έως ότου βρεθεί προπονητής) τον οποίο είχε ξεχωρίσει ο Μελισσανίδης όταν τελικά έφερε τον Χιμένεθ και έμεινε σωστά μετά και πήρε το πρωτάθλημα (και πέτυχε σημαντικά πράγματα στην Ευρώπη με μυθικό αήττητο). Ο Σέρβος υπάρχει στο κάδρο αλλά αν και εφόσον, διότι αν ο Ρεμπρόφ πει ναι, ή ο επόμενος του Ουκρανού, τότε δεν θα φτάσουμε στην πιθανότητα να παίξει καν ο Σέρβος αξιόλογος τεχνικός!

Υγ: Με ρωτάνε, μου στέλνουν μηνύματα εδώ και στα social media, οι φίλοι της ΑΕΚ για το θέμα του προπονητή και υπογραμμίζουν «μα είναι δυνατόν να μην είναι έτοιμοι και να μην έχουν λύσεις για τον πάγκο ενώ το γνωρίζουν από την ημέρα που επέστρεψε ο Μανόλο;». Δεν ξέρω τι σας λένε και τι ακούτε σε καφενειακού επιπέδου συζητήσεις, αλλά δεν ισχύει αυτό, μια χαρά λίστα είχαν και έχουν αλλά όπως είπε και ο Μελισσανίδης «πολλοί απ' αυτούς που θα έπρεπε να φέρουμε δεν θέλουν καν να μπουν στη διαδικασία να μιλήσουν για την Ελλάδα. Μια χαρά λίστες, όχι λίστα, δημιουργήθηκαν και προκύπτουν συνέχεια περιπτώσεις προπονητών που μιλάνε, ή θα μιλήσουν, ή απλά τους προτείνουν στην ΑΕΚ... Πολύ σωστή δουλειά έχει γίνει, περιπτώσεις υπάρχουν και είναι σημαντικές όπως του Ρεμπρόφ που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ρθει σίγουρα. Το ποσό του ενός εκατ. ευρώ (800 με 900 χιλιάδες αρχικά η προσφορά που δείχνει πρόθεση να πάει στο ένα εκατ. ευρώ και με πολλά έξτρα στο συμβόλαιο) για τον πάγκο είναι καλό που δείχνει διατεθειμένη να δώσει η διοίκηση, δεν αρκεί όμως, δεν φτάνει πάντα... Και εννοείται πως δεν είναι διαθέσιμο το ίδιο το ποσό για όλους! Αυτό έλειπε. Δεν είναι δα και όλα τα βιογραφικά τα ίδια!

Υγ2: Η περίπτωση του Ισπανού τεχνικού Χοσέ Μπορδαλάς ανήκουν σε αυτές που έχουν προτείνει στην ΑΕΚ. Μόνο εύκολη δεν θα ήταν, αν μπει στη διαδικασία το club να ασχοληθεί σοβαρά που ΔΕΝ το 'χει κάνει ακόμη (ούτε καν κρούση – επαφή), θα το διαπιστώσει εύκολα! Όμως είναι αυτό που σας έγραφα πριν: και εδώ στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνουμε πόσο σοβαρά ασχολείται για το θέμα η ΑΕΚ και τα πρόσωπά της. Καλό είναι αυτό και θα γίνει καλύτερο αν έχει αποτέλεσμα, διαφορετικά...

Υγ3: Ο Μανόλο Χιμένεθ πέταξε σήμερα το πρωί για την πατρίδα του και παραμένει στον αέρα. Ωστόσο και ο ίδιος πλέον γνωρίζει... Νομίζω θα είναι τεράσια ανατροπή δεδομένων και μάλλον κίνηση προς τα πίσω για το club να μην προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικού. Πάντα όμως θα οφείλουμε μεγάλο ευχαριστώ στον Ισπανό τεχνικό για την αφοσίωσή του και την αγάπη του στην ΑΕΚ.

Υγ4: Για τον Σέρχιο Αραούχο σας τα έγραψα προ λίγων 24ωρων... Εδώ διαβάσατε ότι κίνηση έχει ήδη γίνει και προς τον παίκτη και την Λας Πάλμας. Κανείς βεβαίως ακόμη δεν μπορεί να υποστηρίξει πως θα εξελιχθεί η υπόθεση, πάντως είναι δεδομένη η κοινή επιθυμία εκ νέου συνεργασίας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...