Report Κλάτενμπεργκ: «Σωστό το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ιωαννίδη»

Gazzetta team
Report Κλάτενμπεργκ: «Σωστό το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ιωαννίδη»

bet365

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν βρήκε καμία λανθασμένη απόφαση απ' όσες φάσεις ανέλυσε από την περασμένη αγωνιστική των play offs και play out.
Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ σε σχέση με το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είχε δύο φάσεις. Η μία το πέναλτι του Ιωαννίδη που χρειάστηκε να γυρίσει η φάση πίσω και να μην μετρήσει το γκολ του Ολυμπιακού, στην οποία συμφώνησε πως υπήρξε παράβαση. Η 2η για κίτρινη στον Σάντσες για φάουλ στον Ανδρούτσο, την οποία επίσης θεώρησε σωστή.

Την τελευταία αναφορά στις διαιτητικές αποφάσεις έκανε ο αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Άγγλος ασχολήθηκε με φάσεις που έγιναν στο ντέρμπι «αιωνίων», στο Ατρόμητος – Βόλος, αλλά και στο ΑΕΚ – Άρης. Αναλυτικά οι αναφορές του έχουν ως εξής:

Ατρόμητος – Βόλος

Για το πέναλτι του Ατρομήτου: Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για παράβαση παιξίματος της μπάλοας με το χέρι από ποδοσφαιριστή της ομ΄παδας του Βόλου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι παρόλο που αρχικά ο αμυνόμενος είχε τα χέρια του πίσω από την μέση του, στη συνέχεια έκανε μία ξεκάθαρη κίνηση μετακινώντας το χέρι του εκτός του σώματός του, ανακόπτοντας με αυτόν τον τρόπο την πορεία της μπάλας προς το τέρμα. Το χέρι όταν η μπάλα χτύπησε σε αυτό ήταν σε τέτοια θέση που καθιστούσε το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο. Η ΚΕΔ συμφωνεί και με την επίδειξη της κίτρινης κάρτας για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης, δεδομένου το ότι αφορούσε επίθεση προς το τέρμα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός: Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου ο τερματοφύλακας της ομάδας του Ολυμπιακού μάρκαρε τον αντίπαλό του σε διεκδίκηση της μπάλας. Η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε στην άλλη πλευρά του αγωνιστικού χώρου όπου παίκτης της ομάδας του Ολυμπιακού σημείωσε το τρίτο τέρμα. Ο VAR έλεγξε το μαρκάρισμα του τερματοφύλακα και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου, έπειτα από την οποία ο διαιτητής ακύρωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του Ολυμπιακού και καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Παναθηναϊκού. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι το αρχικό μαρκάρισμα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού συνιστά παράβαση και δεδομένου ότι συνέβη εντός περιοχής πέναλτι, ο καταλογισμός του πέναλτι ήταν σωστός. Επιπρόσθετα η ΚΕΔ θεωρεί ότι το μαρκάρισμα αποστέρησε μία προφανή ευκαιρία για γκολ, αλλά σε προσπάθεια του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα, συνεπως η επίδειξη της κίτρινης ήταν σωστή.

Για την κίτρινη στον Σάντσες με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να λένε πως ήταν κόκκινη: Ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα π-αίκτη ομάδας του Παναθηναϊκού. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα διότι το μαρκάρισμα στερείτο έντασης και βαναυσότητας, ενώ το σημείο επαφής ήταν χαμηλά στο πόδι.

ΑΕΚ – Άρης

Για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ σε χέρι του Σάκιτς: Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυνομένου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι παρόλο που η μπάλα χτυπά στο χέρι του αμυνομένου ερχόμενη από το στήθος του, είναι κοντά στο σώμα και σε φυσική θέση

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα