Το transfer story του Δουβίκα στην Ουτρέχτη: η απόρριψη των Δικέφαλων και η θέση του βασικού φορ

Gazzetta team
Το transfer story του Δουβίκα στην Ουτρέχτη: η απόρριψη των Δικέφαλων και η θέση του βασικού φορ

bet365

Η απόρριψη των «Δικεφάλων», το μήνυμα στο WhatsApp και το μήνυμα από τον συμπαίκτη του στην Εθνική. Ο Τάσος Δουβίκας έχει έτοιμες τις βαλίτσες του για την Ολλανδία και την Ουτρέχτη.

Όλα αυτά περί συνωμοσίας του σύμπαντος που έγραφε ο Κοέλιο, ξεχάστε τα! Γιατί εδώ θα μιλήσουμε για μια περίπτωση ακραιφνούς ατομικής ευθύνης. Αν ο Τάσος Δουβίκας ευθυγραμμιζόταν με τις δυνάμεις του σύμπαντος, θα είχε επιλέξει τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Όμως τώρα, έχει έτοιμες τις βαλίτσες του για το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, από όπου θα ταξιδέψει 34 χιλιόμετρα με το αμάξι μέχρι την Ουτρέχτη.

Eκλεισε την καριέρα του στην Ελλάδα με 86 συμμετοχές και 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Προσωρινά; Εμείς του το ευχόμαστε πάντως, αφού όπως φαίνεται από το ιστορικό της μεταγραφής του, αυτή ήταν η επιθυμία του.

Το gazzetta.gr θα τον κατευοδώσει ξετυλίγοντας το κουβάρι της μεταγραφής του στον ολλανδικό σύλλογο...

Η απόρριψη των «Δικέφαλων» και η γοητεία της τουλίπας

Η επιλογή του εξωτερικού άρχισε να στεριώνει στη συνείδησή του από τον Ιανουάριο, όταν δεν «ζεστάθηκε» από το δηλωμένο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Ο λόγος, καθαρά αγωνιστικός. Στο πλάνο που του παρουσιάστηκε, θα ήταν δεύτερος, πίσω από το βασικό σέντερ φορ. Όλα αυτά, όμως, σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα εύκολα ανατρέπονται, με συνήθη θύματα τους νεαρούς «Δουβίκες» που από δεύτεροι γίνονται τρίτοι και αίφνης παρακολουθούν τους αγώνες από την κερκίδα. Το παράδειγμα του Λάζαρου Λάμπρου ήταν ο φάρος που οδήγησε τη σκέψη του.

Οι εκπρόσωποί του, της Prosport του Πασχάλη Τουντούρη, ξεκίνησαν τη διαδικασία αναζήτησης ομάδας στο εξωτερικό με πολλές δυσκολίες, απόρροια των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω COVID-19. Παρόλα αυτά, ήλθαν στην Ελλάδα ανιχνευτές από συλλόγους του εξωτερικού και «σκάναραν» το νεαρό επιθετικό. Μία από αυτές τις περιπτώσεις έγινε γνωστή, όταν η Άντερλεχτ έστειλε scout στο ματς κυπέλλου Βόλος-ΑΕΚ (1-0) στις 14 Μαρτίου. Λόγω περιορισμών, είχε έλθει στην Ελλάδα ο υπεύθυνος για τη Σερβία, αφού εάν ερχόταν ο Βέλγος, τότε θα έπρεπε να περάσει καραντίνα 14 ημερών με την επιστροφή στην πατρίδα του.

Όλο αυτό το διάστημα, το ενδιαφέρον της Ουτρέχτης παρέμενε σταθερό και αταλάντευτο. Καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα απόφασή του, στάθηκε ο κύκλος ατομικών επαφών με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου Jordy Zuidam ο οποίος του ανέλυσε το πλάνο, του είπε ότι θα είναι το «Νο9» της ομάδας με προοπτική να ανεβάσει την αξία του και να παραχωρηθεί σε ομάδα του Big 5 της Eredivisie. Μέχρι και βίντεο με πανηγυρισμούς των οπαδών στο «Χάλχενβααρντ» του έστειλαν, για να αρχίσει να φαντάζεται την ατμόσφαιρα, όταν ο κόσμος θα έχει επιστρέψει στα γήπεδα και θα φωνάζει το όνομά του. Η δέσμευση του Zuidam περί θέσης βασικού, επαληθεύτηκε έμπρακτα από το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία η Ουτρέχτη δεν είχε πληρώσει ποτέ πάνω από 1.000.000 σε transfer fee. Για τον Δουβίκα ανέβηκε στο 1.350.000. Βέβαια τα χρήματα δεν του στέλνουν τη φανέλα σπίτι, θα πρέπει ο ίδιος θα δουλέψει σκληρά. Όμως γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τον θεωρούν φορ από το «πάνω ράφι» κι αυτό επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης με τους Ολλανδούς, μεσολάβησε και η πρώτη του κλήση στην εθνική ανδρών. Με τον Τάσο Μπακασέτα να τον συμβουλεύει να πάει στο εξωτερικό («με κλειστά μάτια», του είπε χαρακτηριστικά) και τον «ειδικό» λόγω θητείας στη Βίλεμ, Βαγγέλη Παυλίδη, να υπερθεματίζει λέγοντας ότι το ολλανδικό πρωτάθλημα του ταιριάζει απόλυτα, ο «Δούβι» είχε πάρει την απόφασή του.

Ο «πνευματικός πατέρας» και η ευχάριστη έκπληξη

Αν ήταν άλλος χαρακτήρας, ίσως να προτιμούσε τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ που συμπτωματικά τον προσέγγισε μετά το ματς κυπέλλου της 14ης Μαρτίου σε μία σύντομη κουβέντα στα αποδυτήρια. Τα χρήματα που θα έπαιρνε ήταν περισσότερα σε σχέση με αυτά που θα εισπράξει από την Ουτρέχτη! Όμως ο Τάσος Δουβίκας διεκδίκησε το όνειρό του. Μοιράστηκε την επιθυμία του για το εξωτερικό με τον προσωπικό γυμναστή του από το Ναύπλιο που τον γνωρίζει από παιδί και τον θεωρεί πνευματικό πατέρα του. Του είπε «προχώρα». Από εκεί και πέρα άφησε όλους τους χειρισμούς στους εκπροσώπους του.

Όλα όσα ακολούθησαν το αρχικό «ναι», αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη, αλλά και συνάμα επιβεβαίωση ότι το νέο του εργασιακό περιβάλλον διακρίνεται από επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Στις διαπραγματεύσεις εξασφάλισε τα απαραίτητα, σπίτι, αυτοκίνητο και φυσικά ένα συμβόλαιο πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που έπαιρνε στο Βόλο. Όταν έπεσαν οι υπογραφές, οι Ολλανδοί έστειλαν με express courier επίσημη φανέλα της ομάδας με το όνομά του, για να απαθανατιστεί η στιγμή με την κλασική φωτογραφία όσο το δυνατόν καλύτερα, αφού ο κορονοϊός απέτρεψε το ταξίδι του και όλη η διαδικασία έγινε εντός Ελλάδας.

Την επομένη το πρωί, η έκπληξη ολοκληρώθηκε όταν ο Δουβίκας άνοιξε το κινητό του και είδε μήνυμα στο WhatsApp: «Γειά σου. Είμαι ο Βίλεμ Γιάνσεν αρχηγός της Ουτρέχτης. Σε καλωσορίζω στην ομάδα μας. Σε περιμένουμε σύντομα κοντά μας». Η μετάβαση στον ποδοσφαιρικό πολιτισμό είχε ολοκληρωθεί, μολονότι ο Δουβίκας έχει δει την Ουτρέχτη μόνο σε καρτ ποστάλ και θα μετακομίσει μόνιμα εκεί σε λίγες εβδομάδες, με την έναρξη της προετοιμασίας. Αποδείχθηκε όμως ότι δεν θέλει κόπο. Τρόπο θέλει, μαζί με θέληση και αποφασιστικότητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα