Το «κρυφτό» του Μαρτίνς και η σωστή θέση του Ολυμπιακού για τη Λίγκα

Το «κρυφτό» του Μαρτίνς και η σωστή θέση του Ολυμπιακού για τη Λίγκα

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να βάλει 11άδα τελικού στη Λεωφόρο, ωστόσο είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν το ματς της 22ας Μαϊου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει δίκιο για 12 ομάδες στη Super League 1. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Ένα ακόμα ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο λοιπόν το βράδυ της Κυριακής. Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός και το τελευταίο αγωνιστικό τεστ για τους ερυθρόλευκους πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις 22 Μαϊου. Όμως ο Μαρτίνς θα τα κρύψει τα... χαρτιά του. Τουλάχιστον ως έναν βαθμό. Απέναντι στον Παναθηναϊκό θα κατεβάσει τετράδα στην άμυνα αλλά χωρίς όλους τους βασικούς του. Τουλάχιστον αυτή φαίνεται να είναι η διάθεσή του αν και στις μπερδεμένες δοκιμές του είχε και τετράδα και τριάδα στα μετόπισθεν.
Να μην... αποκαλύψει έτσι στον ΠΑΟΚ το πως θα παίξει στον τελικό και παράλληλα να προφυλάξει ορισμένα βασικά του... όπλα. Ουσιαστικά δηλαδή να δούμε από τους Πειραιώτες μία... μίξη βασικών με παικτών που είναι σε δεύτερο πλάνο.

Ρυθμιστής 11άδας για ΠΑΟΚ ο «Πάπα», θα τον περιμένει ο Μαρτίνς

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προλάβει τον τελικό. Εάν τα καταφέρει τότε το 3-4-3 θα είναι επί τάπητος για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εάν δεν τα καταφέρει τότε μπορεί να δούμε το 4-3-3 με Χολέμπας ή Εμβιλά βασικό στόπερ δίπλα στον Σεμέδο. Προφανώς και εάν δεν ήταν τόσο σημαντικός ο τελικός θα λειτουργούσε διαφορετικά λόγω της θλάσης του, όμως τώρα και ο ίδιος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν θέλει με τίποτα να χάσει τον αγώνα.
Ο ίδιος ο Μαρτίνς ξέρει πόσο διαφορετικό παιχνίδι θα είναι αυτό αλλά και το πόσο σημαντικό διότι είναι ο 2ος τίτλος της σεζόν, η ευκαιρία του για 2ο διαδοχικό νταμπλ αλλά και ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Μαζί του το αντιλαμβάνονται αυτό και οι παίκτες. Το σίγουρο είναι πως από τον Ολυμπιακό θα δούμε την καλύτερη δυνατή 11άδα με ΠΑΟΚ. Και ότι επίσης ο έμπειρος Ίβηρας κόουτς θα περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα τον Σωκράτη.

Η Λίγκα δεν αντέχει ούτε 14 ομάδες

Ανεξάρτητα από τα αγωνιστικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό ενόψει ΠΑΟΚ και του μεγάλου τελικού στο ΟΑΚΑ μία συζήτηση που παραμένει σε εξέλιξη για τη Σούπερ Λίγκα είναι το κατά πόσο... βιώσιμη είναι με 14 και πλέον ομάδες.
Κατ' εμέ δεν είναι. Η προσέγγιση του Ολυμπιακού με 12 ομάδες είναι ό,τι πρέπει, όπως και η φόρμουλα να γίνονται λιγότερα ντέρμπι μες στη χρονιά διότι από ένα σημείο μετά τα τόσα ντέρμπι μπορεί να αρχίσουν να χάνουν και το νόημά τους. Κοινώς ένα μοντέλο κοντά σε αυτό που είχαν οι Σκωτσέζοι σε αριθμό ομάδων ή ακόμα και με τρεις γύρους θα μπορούσε να... κουμπώσει για την ελληνική Λίγκα. Η Super League ως πρωτάθλημα γενικότερα δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν μεγάλο αριθμό ομάδων και ειδικά μετά από μία τόσο δύσκολη περίοδο πανδημίας και με τόσες απώλειες στο οικονομικό σκέλος. Παράλληλα με ένα τέτοιο πρότζεκτ η Λίγκα θα μπορέσει να γίνει και πιο ελκυστική τηλεοπτικά σε μία περίοδο που γίνεται επίσης κουβέντα και για επιστροφή στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.