«Και της Ρεάλ το φόβητρο» (pics & vid)

«Και της Ρεάλ το φόβητρο» (pics & vid)

bet365

Το ημερολόγιο δείχνει 12 Μαΐου του 1965. Η ΑΕΚ υποδέχεται σε έναν ιστορικό διεθνή φιλικό αγώνα την Ρεάλ Μαδρίτης του Φέρεντς Πούσκας, που αποτέλεσε την έμπνευση του ύμνου της Ένωσης.
bwin – Δες τους αγώνες Ίντερ - Ρόμα και Ατλέτικο Μαδρίτης -Σοσιεδάδ σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σε μία κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια με χιλιάδες κόσμου έξω από το γήπεδο, η ΑΕΚ στις 12 Μαΐου του 1965 υποδέχθηκε την Ρεάλ Μαδρίτης του Φέρεντς Πούσκας, που είχε κατακτήσει τα πέντε πρώτα Κύπελλα Πρωταθλητριών από το 1956 έως το 1960 και που έμελλε να κατακτήσει και το έκτο το 1966, σε φιλικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο με σκορ 3-3.

Η Ένωση έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Μαδριλένους. Ειδικά ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος άφησε άναυδους τους υπεύθυνους των «μερένγκες» με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Μάλιστα, κατέθεσαν πρόταση στην ΑΕΚ με 4.000.000 δραχμές.

Οι «κιτρινόμαυροι» αρνήθηκαν να τον παραχωρήσουν, με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ απογοητευμένο να απέχει από την ομάδα για χάρη του τραγουδιού, ακολουθώντας το Στέλιο Καζαντζίδη σε περιοδείες. Μέχρι που έληξε η αποχή αυτή και επέστρεψε ξανά στην ΑΕΚ.

Το αποτέλεσμα πάντως του αγώνα με την Ρεάλ, ενέπνευσε τον στιχουργό Χρήστο Κολοκοτρώνη να συμπεριλάβει στον ύμνο της ΑΕΚ τον στίχο «και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε τα’ όνομά σου».

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Μίρκο Κοκότοβιτς): Πετράκης (46' Σεραφείδης), Μπαλόπουλος, Ιορδάνου, Σοφιανίδης (85' Κανελλόπουλος), Πετρίδης (46' Κεφαλίδης), Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Πομώνης, Παπαγεωργίου, Νεστορίδης, Μ. Παπαϊωάννου

Η σύνθεση της Ρεάλ (Μιγκέλ Μουνιόζ): Μπετανκούρ, Μιέρα, Σανταμαρία, Σαντοις, Μίλερ, Ζόκο, Σερένα, Πίρι, Γκρόσο, Πούσκας, Μπουένο

«Και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε το όνομά σου»... Σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια το εκπληκτικό 3-3 της ΑΕΚ με τη μεγάλη...

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα