Στον Παναιτωλικό υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα και για να σωθεί πρέπει να το λύσει (pics)

Στον Παναιτωλικό υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα και για να σωθεί πρέπει να το λύσει (pics)

bet365

Οι «κυανοκίτρινοι» καλούνται να αναρωτηθούν αν τους αντιπροσωπεύουν τα όσα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στο χθεσινό παιχνίδι που τους έστειλε στα μπαράζ «επιβίωσης». Στα μισά ματς των play out... ξέχασαν να μπουν στο πρώτο ημίχρονο
Με την ιδέα του «μπαράζ» καλείται πλέον να συμβιβαστεί ο Παναιτωλικός και να μάθει, τις επόμενες ημέρες, να ζει με τη δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού πάνω από το Αγρίνιο.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως στην ομάδα θα έπρεπε από καιρό να έχουν μπουν σε ανάλογη διαδικασία, αλλά τα «καναρίνια» δεν το επιβεβαιώνουν στην πράξη.
«Κοιμόμασταν στο πρώτο ημίχρονο», είπε ο Κρίστοφερ Κνετ στη NOVA μετά το χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο όπου γνώρισε την ήττα με 3-1 και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα έστειλε τους «κυανοκίτρινους» στη διπλή «μάχη» επιβίωσης με τον 2ο της Super League 2.
Το πρόβλημα λοιπόν έγκεινται εκεί. Σε 6 «τελικούς» στα play out, ο Παναιτωλικός… ξέχασε στους μισούς να μπει στον αγώνα και το έπραξε μόνο όταν ήταν πίσω στο σκορ με 2-0.
Με τη Λαμία, το Βόλο και χθες οι αναμετρήσεις του… τελείωσαν πριν καλά, καλά αρχίσουν. Πώς γίνεται αυτό; Σε πνευματικό επίπεδο. Πώς γίνεται να γνωρίζεις π.χ. χθες πως έστω με την ισοπαλία θα υπάρχει ακόμη μία ευκαιρία στο «Γεντί Κουλέ» και στο 20’ να έχεις ήδη δεχθεί 2 τέρματα; Απάντηση μόνοι οι εντός των τειχών μπορούν να δώσουν, αυτό όμως αποτυπώνει πως ψυχολογικά δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Εδώ μάλιστα παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Οσες φορές ο Παναιτωλικός ξεκίνησε στο μίνι πρωτάθλημα έναν αγώνα όπου αν έχανε ή δεν κέρδιζε κατά πάσα πιθανότητα θα πήγαινε τελευταίος, σε Λάρισα, Γιάννινα και με Απόλλωνα, μπήκε συγκεντρωμένος, έβγαλε πάθος και μπορεί να μην έπαιξε την πάρα πολύ καλή μπάλα, πήρε τα αποτελέσματα και έφτασε στον στόχο του.
Αντίθετα στις περιπτώσεις όπου το βαθμολογικό διακύβευμα δεν ήταν «αν ηττηθούμε πάει πέσαμε ουσιαστικά», με Λαμία, Ατρόμητο και σε Βόλο, γνώρισε ισάριθμες ήττες με επιμέρους σκορ 9-2, όπου βρήκε δίχτυα μόνο με πέναλτι και δέχθηκε 8 τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Δηλαδή… δεν κατέβηκε στο παιχνίδι.
Ας δούμε το χθεσινό πάλι ματς. Τα «καναρίνια» προέρχονταν από 2 σερί νίκες, είχαν πάρει τα πάνω τους, αλλά παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, όχι επειδή έχασαν αλλά γιατί συνέβη με… κάτω τα χέρια. Σα να έπαιζαν φιλικό. Λες και είχαν μείνει στα επινίκεια των «Ζωσιμάδων». Εκεί υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να πετά πάντα ένα ημίχρονο και στην προκειμένη περίπτωση τότε χάνει και τα ματς. Δεύτεροι πάνω στις μπάλες, μηδέν ένταση. Τίποτα.
Μπροστά του υπάρχουν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι το πρώτο «τελικό», αφού αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν εξωαγωνιστικά ζητήματα, οι δύο αγώνες του «επιβίωσης» θα διεξαχθούν το τελευταίο 10ήμερο του Μάϊου.
Οι φωτογραφίες του Τραϊανού Δέλλα και των παικτών του κατά τη διάρκεια και μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο πρέπει να τοιχοκολληθούν στα αποδυτήρια, ώστε όλοι να αναρωτιούνται εάν τους αντιπροσωπεύουν. Σε περίπτωση καταφατικής γνωμάτευσης… ο Παναιτωλικός δεν θα έχει καμία ελπίδα, με οποιοδήποτε αντίπαλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα