Ολυμπιακός: Η ΑΕΚ είχε «δει» πρώτη τον Καλογερόπουλο, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν 36.500 ευρώ για τροφεία στον Αστέρα

Gazzetta team
Ολυμπιακός: Η ΑΕΚ είχε «δει» πρώτη τον Καλογερόπουλο, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν 36.500 ευρώ για τροφεία στον Αστέρα

bet365

Η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά και ο Αλέξης Καλογερόπουλος θα φορέσε τη φανέλα της ΑΕΚ και όχι του Ολυμπιακού, αν η Ενωση είχε καλύτερα αντανακλαστικά.

Πρόσωπο της ημέρας έγινε την Κυριακή (5/5) ο Αλέξης Καλογερόπουλος. Αλέξιος, όπως τον βάφτισαν το καλοκαίρι του 2005, ένα χρόνο δηλαδή μετά τη γέννησή του. Σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών έγινε ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό σε επίσημο ματς. Η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά αν η ΑΕΚ είχε καλύτερα αντανακλαστικά...

Ο γεννημένος στις 26 Ιουλίου 2004 σέντερ μπακ «ξεπήδησε» από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Κ15 Super League της περιόδου 2018/19 και κλήθηκε στην εθνική ομάδα Κ15 από τον τότε ομοσπονδιακό, Θόδωρο Ελευθεριάδη. O πολύπειρος στις αναπτυξιακές ηλικίες προπονητής, είδε ότι ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα ξεχώριζε και έτσι τον Απρίλιο του 2019 τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το διεθνές τουρνουά «Vlatko Markovits» στην Κροατία και αμέσως μετά στο τριήμερο καμπ τελικής αξιολόγησης που φιλοξενήθηκε στο Καρπενήσι.

Ο Καλογερόπουλος άρχισε να γίνεται γνωστός σε όλους τους scouts και πρώτη που τον βολιδοσκόπησε ήταν η ΑΕΚ, ώστε να μετακομίσει από την Τρίπολη στα Σπάτα και να αποτελέσει βασικό στέλεχος της Κ17 της ΑΕΚ για την επόμενη (2019/20) σεζόν. Ο σχεδιασμός ήταν να δημιουργηθεί μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα με γεννηθέντες το 2003 (υπήρχε ήδη στην ομάδα το super project, Μάριο Μιτάι) και ο Καλογερόπουλος θα «έδενε» απόλυτα παρότι είναι μικρότερος ηλικιακά. Όπως ήταν φυσικό, η προοπτική αυτή ενθουσίασε τον παίκτη.

Όταν όμως το έμαθε η διοίκηση του Αστέρα, θεώρησε πως ήταν χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» καθώς παρακάμφθηκε ο σύλλογος στην απευθείας προσέγγιση με έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε κλείσει ακόμα τα 15. Και η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν επιθυμούσε οι σχέσεις της με τον Αστέρα να διαρραγούν για ένα παιδί, όσο ταλαντούχο κι αν ήταν. Εκεί που χάθηκε, όμως, η ευκαιρία για τον «Δικέφαλο» ήταν στο ότι κανείς δεν σκέφτηκε την πιθανότητα καταβολής τροφείων από την τότε ηγεσία των Ακαδημιών, δηλαδή τον Γρηγόρη Σαράντη και τους συνεργάτες του.

Οι μήνες πέρασαν, ο Ελευθεριάδης αποχώρησε από την εθνική και επέστρεψε ως τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Πίστευε ακράδαντα, από τη θητεία του ως εκλέκτορας, ότι ο Καλογερόπουλος παρουσιάζει τεράστια προοπτική. Kαι μαζί με τον Αντώνη Νικοπολίδη που επίσης γνώριζε και εκτιμούσε τον παίκτη, εισηγήθηκαν στην ΠΑΕ την απόκτησή του με κάθε κόστος. Ως επαγγελματία! Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Ολυμπιακός κατέθεσε 35.600 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσό που αντιστοιχεί στα τροφεία του παίκτη προς τον Αστέρα Τρίπολης και υπέγραψε με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων του συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές άνω των 30.000 ευρώ! Εννέα μήνες μετά, ο Καλογερόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, έχοντας ήδη περάσει από το «μικροσκόπιο» του Μαρτίνς ο οποίος μίλησε ανοιχτά με τα καλύτερα λόγια. Σε επίπεδο διαμεσολάβησης, ο νεαρός συνεργάζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο με τον agent, Άγγελο Βεΐζι.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λίγες ημέρες μετά τον Καλογερόπουλο, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιχάλη Πατήρα από την Ξάνθη. Συμπαίκτης του «Καλογερό» στην εθνική Κ15, ο Πατήρας αγωνίζεται ως «8-10άρι». Τον Οκτώβριο του 2020 ο Ολυμπιακός κάλυψε με ακριβώς το ίδιο ποσό (35.600) τα τροφεία του και πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο της φουρνιάς των «4άρηδων» στα τμήματα υποδομής του.

Instragram follow @mantaios

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα