Γιατί ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο

Γιατί ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο

Gazzetta team
Γιατί ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο

bet365

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός 4άδας ακόμη και σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία στους 61 με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Δεν γίνεται να τον περάσουν και οι 2!
Ευρωπαίος και επίσημα είναι από ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του (2-1) στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» «κλείδωσε» την παρουσία του στην τετράδα αφού δεν υπάρχει σενάριο που να τον αφήνει εκτός.
Ακόμη και αν κάνει 3 ήττες και τον πιάσει στους 61 ο Παναθηναϊκός, σημαίνει πως ο Αρης θα τον έχει προσπεράσει (νίκη στο μεταξύ τους ματς) και η ΑΕΚ ή θα υπολείπεται των 61 μη έχοντας κερδίσει τα άλλα 2 παιχνίδια της (δεν μπορεί εκείνη να περάσει τους 61 και το «τριφύλλι» να πιάσει τον ΠΑΟΚ στους 61 καθώς Ενωση και Παναθηναϊκός παίζουν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστή) ή θα «συγκατοικεί» μαζί τους.
Στην πρώτη περίπτωση δεν θα χρειαστεί επιμέρους υπολογισμός ενδεχόμενης ισοβαθμίας, αλλά και στη δεύτερη οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν το ένα από τα δύο εναπομείναντα «εισιτήρια» για το Conference League (το έτερο θα είναι βρέξει χιονίσει του Αρη αλλιώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μείνει στους 61), μαζί μάλιστα με το «τριφύλλι». Και αυτό γιατί στα μεταξύ των 3 ομάδων παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των play off θα έχουν από 12 βαθμούς, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μόλις 4.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε χθες (5/5) την ευρωπαϊκή του παρουσία την επόμενη σεζόν, ακόμη και αν κάνει 3 ήττες μέχρι το φινάλε.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 83
-------------------------
ΠΑΟΚ 61
Αρης 59
ΑΕΚ 55
---------------------------
Παναθηναϊκός 52
Αστέρας Τρ. 46

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα