Η απογοήτευση με Ραντζέλοβιτς, η no look πάσα του Χασάν και οι έξι Έλληνες με τον Άρη (vid)

Η απογοήτευση με Ραντζέλοβιτς, η no look πάσα του Χασάν και οι έξι Έλληνες με τον Άρη (vid)

bet365

Το παιχνίδι με τον Άρη δεν ήταν ένα ματς μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος για τον Ολυμπιακό είχε όμως σημασία σε ατομικό επίπεδο για αρκετούς παίκτες. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Στο ποδόσφαιρο γενικότερα βάζει κανείς τα κριτήριά του και καθορίζει την κριτική του ανάλογα με το τι έχει δει από έναν παίκτη και τη μετέπειτα πορεία του ή τα όποια σκαμπανεβάσματά του. Η περίπτωση του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς είναι μοναδική και ξεχωριστή. Όχι μόνο γιατί είναι ένα παιδί από το οποίο έχουμε δει πραγματικά πολύ καλά ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αλλά και γιατί είναι ένας παίκτης που εδώ και έναν χρόνο περίπου δεν βγάζει καν μία πειστική αγωνιστική εικόνα, που να δίνει προοπτική ή ελπίδα.
Για έναν παίκτη με κομβικό ρόλο σε ευρωπαϊκές προκρίσεις όπως με Κράσνονταρ ή και τίτλους, όπως την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ σίγουρα ένας σύλλογος - και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός που τον εμπιστεύθηκε, τον στήριξε, τον ανέδειξε και του έδωσε και νέο συμβόλαιο - θα περίμενε αρκετά παραπάνω. Για έναν winger των 35 φέτος αγώνων με μόλις 2 ασίστ δεδομένα η προσφορά του θα έπρεπε να είναι σε πολύ πιο καλά επίπεδα.
Με αφορμή το ματς με τον Άρη διαπιστώνει κανείς πως στον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς συνεχίζει να λείπει η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση για να βρει ξανά για τα καλά τα πατήματά του. Έχει δε περάσει αρκετός καιρός που είχε χτυπηθεί από τον κορονοϊό για να μπορέσει να σταθεί κανείς εκεί. Ναι σίγουρα απέναντι στον Άρη ο Ραντζέλοβιτς δεν έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Έκανε όμως ένα ματς που προβληματίζει ξανά και ας είχε συμμετοχή στη φάση του 1-1. Ένας Ραντζέλοβιτς που με τα υπάρχοντα αγωνιστικά του δεδομένα δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ τη νέα περίοδο. Βέβαια πρέπει να είμαστε δίκαιοι: σε αυτό το παιχνίδι των ευκαιριών από τον Πέδρο Μαρτίνς υπήρχαν και άλλοι παίκτες με κακή εικόνα όπως ο... φευγάτος καιρό τώρα, Ντρέγκερ.

ΟΙ ΤΖΟΛΑΚΗΣ, ΣΟΥΡΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τα καλά μαντάτα αγωνιστικά σε αυτό το ματς με τον Άρη έρχονται από τα νέα παιδιά και τη διάθεση του κόουτς Μαρτίνς να δίνει ευκαιρίες σε παιδιά όπως ο κίπερ Τζολάκης και ο χαφ Σουρλής που ξεκίνησαν βασικοί (μαζί και ο πιο παλιός Μάριος Βρουσάι) και ο 16 ετών και 9 μηνών Καλογερόπουλος, ο μπακ που έκανε ντεμπούτο. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον. Ειδικά δε οι Τζολάκης και Σουρλής πιστοποιούν πως έχουν τα προσόντα εφόσον δουλευτούν και άλλο και εξελιχθούν να παίξουν στον Ολυμπιακό. Και ας έγινε όλο αυτό με μία άκρως πειραματική 11άδα. Στο βασικό σχήμα ξεκίνησαν τρία ελληνόπουλα τα οποία τα πιστεύει η ομάδα - Τζολάκης, Σουρλής και Βρουσάι - ενώ στο σύνολο στο ματς έπαιξαν έξι Έλληνες (Καλογερόπουλος, Μπουχαλάκης και Φορτούνης οι άλλοι τρεις) με σκόρερ φυσικά τον Φορτούνη.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΧΑΣΑΝ ΜΕ ΑΣΙΣΤ ΔΕΚΑΡΙΟΥ

Βέβαια το χάιλαιτ του ματς για τον Ολυμπιακό είναι η no look ασίστ με τη μία του Χασάν. Του Αιγύπτιου με τα 35 ματς φέτος και με 15 γκολ και 5 ασίστ. Ο τρόπος που σπάει τη μπάλα στον Φορτούνη είναι σαν να είναι δεκάρι. Μία κίνηση που δείχνει το τι δημιουργική αντίληψη έχει ακόμα και ο 2ος στην ιεραρχία φορ των πρωταθλητών. Για τον έμπειρο Αχμέντ Χασάν έχουμε ξαναδεί σε αρκετές περιπτώσεις το πόσο ιδανικός παίκτης από τον πάγκο είναι. Ότι στο ΝΒΑ θα ήταν ο ιδανικός έκτος παίκτης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.