Οταν η ΑΕΚ έδωσε την τελευταία της παράσταση στο «Νίκος Γκούμας» (pics & vids)

Οταν η ΑΕΚ έδωσε την τελευταία της παράσταση στο «Νίκος Γκούμας» (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Οταν η ΑΕΚ έδωσε την τελευταία της παράσταση στο «Νίκος Γκούμας» (pics & vids)

bet365

Τέτοια ημέρα (03/05) πριν από 18 χρόνια η ΑΕΚ έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, κόντρα στον Άρη επικρατώντας με 4-0.

Ο επίλογος σε μία ιστορία 73 ετών γράφτηκε στις 3 Μαΐου του 2003, όταν το «Νίκος Γκούμας» φιλοξένησε την τελευταία ποδοσφαιρική του παράσταση με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Αρη και να επικρατεί με 4-0.

Το 4-0 της Ένωσης αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του παλιού γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού τις επόμενες ημέρες μετά θα άρχιζε η κατεδάφισή του, μετά από 73 χρόνια δoξασμένης ιστορίας.

Για την ιστορία η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 13' χάρη στην κεφαλιά του Κατσουράνη. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Λάκης με δύο τέρματα. Το πρώτο στο 30’ και το δεύτερο στο 45’ ενώ ο επίλογος γράφτηκε στο 77' με τον Ίλια Ίβιτς. Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι οπαδοί της Ένωσης, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πάρουν ό,τι αναμνηστικό μπορούσαν από το αγαπημένο τους γήπεδο. Από μικρά κομμάτια χλοοτάπητα, μέχρι και εμβλήματα όπως τον τεράστιο δικέφαλο της «κιτρινόμαυρης» μπουτίκ.

Από την επόμενη μέρα, Δευτέρα 4 Μαΐου, ξεκίνησε η κατεδάφιση, που θα έδινε τη «σκυτάλη» στην κατασκευή του νέου γηπέδου. Η ΑΕΚ έδωσε στο «Ναό» της 1.118 παιχνίδια. Από αυτά κέρδισε τα 856, αναδείχθηκε ισόπαλη στα 158, ενώ γνώρισε μόλις 104 ήττες.

Οι φίλοι της ΑΕΚ περιμένουν από τότε να δουν ξανά την ομάδα τους στη Νέα Φιλαδέλφεια και πλέον το «όνειρό”» τους βρίσκεται μερικά… βήματα πριν γίνει πραγματικότητα, αφού η «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» είναι πλέον στα τελευταία στάδια της κατασκευής της.

Πέρασαν 18 χρόνια από τον τελευταίο αγώνα στο σπίτι μας με την αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επιστροφή να έχει ήδη αρχίσει! #aekfc #OpapArena #ourhistory #ourhome #Neafiladelfia #weareback

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα