Όταν ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να βάζει αλλαγή τους Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Μπρούμα και Καμαρά η διαφορά είναι μεγάλη

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Όταν ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να βάζει αλλαγή τους Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Μπρούμα και Καμαρά η διαφορά είναι μεγάλη

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς καταγράφει στο blog του στο Gazzetta.gr τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το 2-0 του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και τη διαφορά επιπέδου των δύο ρόστερ αλλά και των δύο προπονητών.
Ο Ολυμπιακός μετά την εικόνα του στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης είχε και την ουσιαστική και ψυχολογική ανάγκη να κάνει μία νίκη σε ένα ντέρμπι. Για την ακρίβεια σε ένα ακόμα φετινό ντέρμπι και πάλι με την ΑΕΚ καθώς χρονικά προηγείται του πολύ σημαντικού αγώνα με τον ΠΑΣ στο Κύπελλο. Μία νίκη αυτοπεποίθησης που να συνδυαζόταν και με πιο καλό ποδόσφαιρο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημά του. Απέναντί του είχε την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που άπαντες στο Λιμάνι ήξεραν πως θα ήταν αλλιώτικο από εκείνο του 1-5 του ΟΑΚΑ. Πρώτος ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν που το έλεγε και το ξαναέλεγε.
Τελικά αυτό το παιχνίδι στην ουσία του δεν ήταν και πολύ διαφορετικό. Ο Πορτογάλος κόουτς παρά τις δοκιμές του με τέσσερις παίκτες εμπιστεύθηκε ξανά ένα σχήμα με τριάδα πίσω και με ορισμένες εφεδρικές επιλογές του ρόστερ του.
Στην αρχική του 11άδα ο Μαρτίνς είχε τον Κρίστινσον που είναι τουλάχιστον 2ος κίπερ πίσω από τον Σα, τον Χολέμπας που μετά την έλευση του Ρέαμπτσιουκ δεν είχε τον ίδιο χρόνο παρουσίας στην 11άδα, τον Ανδρούτσο, που δεν είναι βασικός δεξιός μπακ, τον Τιάγκο Σίλβα, που είναι επίσης εφεδρεία και τον 2ο φορ Χασάν.
Περισσότερες δηλαδή αλλαγές απ' όσες ξέραμε από τις δοκιμές που είχαν προηγηθεί του αγώνα. Και ένα 3-4-3 που έχει περάσει ένας μήνας και... βάλε που χρησιμοποιείται και το οποίο ξεκίνησε με τη λογική να... δέσει πιο καλά τα μετόπισθεν, όμως στην πορεία επιτρέπει στον προπονητή να βλέπει και αρκετά πρόσωπα, ορισμένα εκ των οποίων περνούν τις... εξετάσεις τους. Το α' μέρος γενικά ήταν μάλλον... μέτριο για τον Ολυμπιακό ως εικόνα που εάν βγάλουμε από την εξίσωση τον Μασούρα από τους περισσότερους μεσοεπιθετικούς του (μεταξύ αυτών και ο Φορτούνης ενώ ο Τιάγκο Σίλβα γενικά προσπάθησε έχοντας βέβαια ξανά τα αμυντικά και τακτικά του θέματα) δεν πήρε αυτά που περίμενε και που ήθελε. Ο Μαρτίνς όμως είχε ετοιμαστεί κατάλληλα για το β' μέρος.

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ... ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Όταν ο Ολυμπιακός - σε έναν αγώνα όπου ο αντίπαλός του θεωρητικά έχει πολύ πιο μεγάλο βαθμολογικό και αγωνιστικό κίνητρο και εκείνος ως πειραϊκός σύλλογος κυρίως παίζει για το πρεστίζ του αλλά και ως διαδικασία προετοιμασίας για τον ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα - έχει την πολυτέλεια να βάζει ως αλλαγή παίκτες όπως οι Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Καμαρά τότε κάπου εκεί σταματά η συζήτηση. Η διαφορά του επιπέδου αποτυπώνεται ξεκάθαρα. Η διαφορά του ρόστερ και της ποιότητας των μονάδων μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ο Μαρτίνς βάζοντας Ελ Αραμπί, Εμβιλά και Μπρούμα έκανε το δικό του ρουά ματ από τον πάγκο και κάπου εκεί τέλειωσε το παιχνίδι. Και οι τρεις αυτές αλλαγές έδωσαν άλλον... αέρα στους πρωταθλητές και άλλαξαν τη ροή του ματς.
Όπως διαφορά ποιότητας υπάρχει φυσικά και στους πάγκους των Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ο Μαρτίνς πονοκεφαλιάζει για το πως θα βελτιώνει την ομάδα του, για το πως θα γίνεται λιγότερο προβλέψιμος, για το πως θα εξελίσσει και θα βγάζει παίκτες αλλά και θα παίρνει ότι καλύτερο από αυτούς και μαζί και αποτελέσματα. Ο Χιμένεθ από την άλλη έχει... βαλτώσει από κάθε άποψη και δεν μπορούσε ούτε καν να δώσει μία πειστική... απάντηση σε αυτές τις αλλαγές του Πορτογάλου ή να βγάλει μία αντίδραση. Ήταν ένα β' μέρος με πολύ πιο καλή εικόνα για τους ερυθρόλευκους που εκτός από τα δύο γκολ τους είχαν και άλλες πολύ καλές στιγμές για να σκοράρουν (συν το δοκάρι του Βαλμπουενά).

ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΠΡΟΥΜΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΚΑΙ) ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ο ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ

Με δεδομένο πως ακολουθεί ένας εξαιρετικά κομβικός ημιτελικός Κυπέλλου με τον σκληροτράχηλο ΠΑΣ (στη ρεβάνς του 1-1), που δεν έχει τίποτα να χάσει και να θα τα δώσει όλα, αλλά και ότι αρκετοί από τους παίκτες που μπήκαν ως αλλαγές θα είναι βασικοί τη Μεγάλη Τετάρτη θα μετρήσει το να δούμε ανάλογη εικόνα του Μπρούμα.
Ο Πορτογάλος έβαλε δύο γκολ με αντίπαλο την ΑΕΚ και έφτιαξε τουλάχιστον άλλες 2-3 καλές φάσεις, όμως θα έχει την αξία του σε αυτό το ματς με τον ΠΑΣ όπου η μπάλα θα... καίει να ξαναβγάλει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Και έτσι να δείξει και σταθερότητα και ότι μπορεί να κάνει και δύο καλά ματς στη σειρά. Για τον Μπρούμα τα έχουμε εξηγήσει ξανά. Είναι ένας ταχύτατος παίκτης με καλά στοιχεία αλλά όχι για αγορά 7 εκατ. ευρώ. Με τα σωστά οικονομικά δεδομένα θα είναι μία καλή λύση για να μείνει.
Όσο για τον Κρίστινσον; Του είχαμε αφιερώσει και σχετικό blog. Σοβαρός, μετρημένος, εξαιρετικός επαγγελματίας, προσεκτικός και με μία ακόμα πειστική εμφάνιση. Με ένα ακόμα παιχνίδι που έδωσε καλές απαντήσεις, όπως συνηθίζει να λέει ο κόουτς Μαρτίνς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.