Μια φάρσα που δεν πρέπει να βγει Ευρώπη

Μια φάρσα που δεν πρέπει να βγει Ευρώπη

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Μια φάρσα που δεν πρέπει να βγει Ευρώπη

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει 10 facts για τον Παναθηναϊκό ο οποίος κινδυνεύει σοβαρά να μείνει (ξανά) εκτός Ευρώπης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φενέρμπαχτσε: Εκατοντάδες επιλογές, κορυφαίο live και ζωντανές μεταδόσεις*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Γεγονός 1: Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει ποδόσφαιρο. Παίζει κάτι σαν ποδόσφαιρο στο μισό του γηπέδου πίσω από την σέντρα, πολλές φορές σκουντουφλάνε οι παίκτες του μέσα στην περιοχή του Διούδη κάνοντας κάθε φάση να μοιάζει με περιπέτεια. Αμυντικοί μέσοι με ανύπαρκτη ικανότητα για παραγωγή παιχνιδιού που κουράζουν τους αμυντικούς τους αφόρητα.

Γεγονός 2: Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο τερματοφύλακάς του γιατί «ζεσταίνεται» σε κάθε ματς, όπως οι τερματοφύλακες μικρών ομάδων που αντιμετωπίζουν τις ευκαιρίες των αντιπάλων κάθε τρεις και λίγο.

Γεγονός 3: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν ενδιαφέρεται να παίξει ποδόσφαιρο παρά μόνο να πάρει αποτέλεσμα λες και απαγορεύεται να παίξει μπάλα για να το διεκδικήσει. Η ζημιά που γίνεται στο ηθικό της ομάδας είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Ακόμα κι όταν οι Πράσινοι νικούν, η νίκη είναι αντιποδοσφαιρική κι αντιαισθητική.

Γεγονός 4: Οι παίκτες του Τριφυλλιού υστερούν σε φυσική κατάσταση έναντι σχεδόν όλων των ομάδων. Προφανώς έχει γίνει εγκληματική μη προετοιμασία το καλοκαίρι, που σαν κακή επένδυση αποδίδει τώρα τη ζημιά της.

Γεγονός 5: Είναι άτυχος ο Παναθηναϊκός που έχασε σε μεγάλη περίοδο τον Δημήτρη Κουρμπέλη και σε κρίσιμα σημεία τον Μαουρίτσιο και τον Σένκεφελντ αλλά είναι βέβαιο, όταν ξεκινά μια σεζόν ότι τραυματισμοί θα υπάρξουν. Κι εγώ αν μπορούσα να διαλέξω απουσίες θα προτιμούσα να λείπουν άλλοι, όμως δεν λειτουργεί έτσι το ποδόσφαιρο.

Γεγονός 6: Υπάρχουν πολύ μεγάλα ονόματα του παρελθόντος στο οργανωτικό σχήμα του Παναθηναϊκού και απορώ, δεν έβλεπαν τα έργα και τις ημέρες Πογιάτος; Δεν θεωρούν υποχρέωσή τους να αποτρέψουν πράγματα ή να πάρουν αποστάσεις από αυτοκτονικές αποφάσεις της Διοίκησης. Τόσο πολύ στηρίζουν τον Ιδιοκτήτη αντί της Ομάδας;

Γεγονός 7: Όλες οι ομάδες που ανταγωνίζεται ο Παναθηναϊκός για το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι καλύτερες ομάδες από αυτόν. Όλες. Και είναι καλό και για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν δεν αλλάξουν οι Πράσινοι ρότα, να μη βγει στην Ευρώπη και ξεφτιλίσει το πάλαι ποτέ καλό του όνομα κόντρα στην κάθε Καμπάλα που θα βρεθεί μπροστά του.

Γεγονός 8: Θέλει σκούπα χοντρή στα αποδυτήρια. Να διώξει αλλοδαπούς τουρίστες, ημεδαπούς κακομαθημένους και yes men του payroll. Τον Άρη τον Πορτοσάλτε να έβαζε ο Αλαφούζος Γενικό Αρχηγό, πιο πειθαρχημένη θα ήταν η κατάσταση.

Γεγονός 9: Ο Παναθηναϊκός είναι εκτός Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, συμβιβασμένος και ανυπόληπτος, με απόφαση του μεγαλομετόχου του. Ούτε εξαιτίας καλύτερων αντιπάλων, ούτε εξαιτίας κάποιας παράγκας. Σχεδιάστηκε ένα business plan που ήθελε τον Παναθηναϊκό μικρομεσαίο στην Ελλάδα κι ανύπαρκτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τόσο απλά και κυνικά.

Γεγονός 10: Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ονειρεύονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού ένα αλλιώτικο καλοκαίρι. Ένα restart, μια παναθηναϊκή επανεκκίνηση με νέες ορθολογικές αποφάσεις. Ξεχάστε το. Αυτό το δέντρο τέτοια φρούτα κάνει. Δεν είναι τυχαίο τίποτα απ’ όσα έχουν συμβεί, μην περιμένετε από την ίδια Διοίκηση να διοικήσει διαφορετικά.

Με ρωτούν φίλοι οπαδοί άλλων ομάδων. Είναι δυνατόν να κινητοποιηθήκατε οι Παναθηναϊκοί κατά των Βαρδινογιάννηδων και να κάθεστε και να κοιτάτε τον Αλαφούζο;

Δεν κινητοποιήθηκα προσωπικά ποτέ εναντίον κανενός, πλήρωσα και αγόρασα την κάρτα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, όταν είδα στο πάνελ εκείνης της συνέντευξης τύπου τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μόνο εκείνος με ενέπνευσε. Αλήθεια αν πριν την κινητοποίηση κατά Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός είχε χάσει 1-0 από τον Ολυμπιακό αντί 4-0, θα είχε πραγματοποιηθεί η «επανάσταση»; Δυστυχώς τη συνέχεια την ξέρετε.

Έγκλημα και τιμωρία λέει το λογοτεχνικό κλισέ. Την τιμωρία την ζούμε, το έγκλημα θα μάθουμε ποτέ ποιος και γιατί το διέπραξε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.