ΑΕΚ: Η μια στιγμή του Λιβάι Γκαρσία και το κυνήγι του σκορ (vids)

ΑΕΚ: Η μια στιγμή του Λιβάι Γκαρσία και το κυνήγι του σκορ (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η μια στιγμή του Λιβάι Γκαρσία και το κυνήγι του σκορ (vids)

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία, παρότι μακριά από την καλή του φόρμα, έχει τον τρόπο να δίνει τη λύση, ωστόσο η άμυνα προσθέτει πάντα βάρος στην ΑΕΚ, κάνοντας την να ψάχνει συνεχώς ανατροπές.

Η ΑΕΚ κατάφερε να γλιτώσει με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 92' τον ένα βαθμό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να διατηρήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών που έχει από τους «πράσινους» στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Αν στο τέλος η Ένωση δεν έβρισκε αυτό το γκολ της ισοφάρισης, τότε τα πράγματα θα είχαν γίνει ξανά αρκετά περίπλοκα για την ίδια αναφορικά με την εξασφάλιση αυτού του μίνιμουμ, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικού στόχου. Η ΑΕΚ κυριάρχησε σε όλο το δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 15 τελικές έναντι μόλις δύο του αντιπάλου της, αλλά δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ νωρίτερα για να έχει την απαραίτητο χρόνο ώστε να πετύχει ίσως την ανατροπή. Μένοντας έτσι για ακόμη μια φορά χωρίς νίκη σε ντέρμπι, μετρώντας μόλις τρεις στα 31 τελευταία μεγάλα ματς εντός των συνόρων.

Ο Γκαρσία παρότι μακριά από την καλή φόρμα του έχει τον τρόπο

Ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι στα γνωστά υψηλά αγωνιστικά του στάνταρ το τελευταίο διάστημα. Παίζει σερί 90λεπτα εδώ και καιρό, χωρίς να πάρει ούτε μια ανάσα ξεκούρασης, ενώ στη διακοπή είχε κάνει και εκείνο το εξαντλητικό ταξίδι στην Καραϊβική για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας της χώρας του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επιπλέον συνεχίζει να μην έχει την κατάλληλη υποστήριξη στο δεξί άκρο για να μπορέσει η ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό τα προσόντα του. Ωστόσο, μια στιγμή του μέσα στο ματς αρκεί για να δώσει τη λύση.

Στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα πήρε πολλές προσπάθειες στο δεξί άκρο της επίθεσης, ωστόσο δεν κατάφερε να αποδειχθεί ουσιαστικός. Ανέλαβε την εκτέλεση αρκετών στατικών φάσεων χωρίς καμία επιτυχία, ενώ στο 84' παρότι μπήκε μέσα στην περιοχή, αντί να πασάρει σε δύο αμαρκάρτιστους συμπαίκτες του, προτίμησε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση αδύναμα πάνω στον Διούδη. Στις καθυστερήσεις, όμως, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να πάρει την κεφαλιά από τη σέντρα του Μαχαίρα και να κρατήσει όρθια την ΑΕΚ.

Η Ένωση χάνει πολλά από τη μη αξιοποίηση του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος όμως ακόμα και όταν είναι μακριά από την καλή φόρμα του και δίχως την κατάλληλη υποστήριξη, καταφέρνει να βρίσκει τον τρόπο. Ειδικά στα μεγάλα ματς τη φετινή σεζόν έχει αποδεχθεί πολύτιμος στους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει η ΑΕΚ, σκοράροντας και στη Λεωφόρο στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό και βρίσκοντας ασίστ τόσο στο 1-1 με τον Ολυμπιακό όσο και στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Η άμυνα αναγκάζει την ΑΕΚ να κυνηγάει συνέχεια το σκορ

Την ίδια στιγμή, η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ που την έχει «πληγώσει» ανεπανόρθωτα τη φετινή σεζόν, συνεχίζει να εκθέτει τους «κιτρινόμαυρους». Η Ένωση πληρώνει ακριβά πάντα την πρώτη της στιγμή αμυντικής αδράνειας, όπως ακριβώς συνέβη και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά... τρέχει και δεν φτάνει. Από τα συνολικά 44 ματς που έχει δώσει τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις, έχει βρεθεί πίσω στο σκορ στα 24 από αυτά! Δηλαδή πάνω από τα μισά παιχνίδια, η Ένωση είναι αναγκασμένη να κυνηγάει την ανατροπή, προσθέτοντας έξτρα βάρος στον εαυτό της!

Φυσικά η επίθεση, όση ποιότητα και να διαθέτει, δεν μπορεί να παίζει πάντα για να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα της άμυνας. Η ΑΕΚ σε ακόμα ένα παιχνίδι φέτος δέχθηκε ένα πανομοιότυπο γκολ με κεφαλιά από σέντρα του αντιπάλου από τα πλάγια. Μια φάση που επαναλαμβάνεται συνεχώς, δίχως να υπάρχει λύση. Επιπλέον, όπως έχει επισημανθεί αρκετές επίσης φορές τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ δεν παίρνει πράγματα από τους γκολκίπερ της. Στη δεύτερη επίσκεψή του στα κιτρινόμαυρα καρέ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει, σε μια φάση στην οποία ο Τσιντώτας θα μπορούσε να είχε αντιδράσει πολύ καλύτερα. Η αστάθεια στη θέση κάτω από τα δοκάρια και συνολικά στην άμυνα κάνει την ΑΕΚ να ψάχνει συνεχώς ανατροπές, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις πλάτες της μεσοεπιθετικής της γραμμής...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα