Τι μας «είπαν» χθες Βαλμπουενά, Κάιπερς, αλλά κι οι Βρουσάι, Τιάγκο…

Τι μας «είπαν» χθες Βαλμπουενά, Κάιπερς, αλλά κι οι Βρουσάι, Τιάγκο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος ψάχνει στο blog του στο gazzetta να βρει θετικά πράγματα από τον εκ νέου μέτριο χθεσινό Ολυμπιακό.
Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Νάπολι - Λάτσιο; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Το μεγάλο θέμα του Ολυμπιακού ειδικά στα δύο του ματς είναι ότι η έλλειψη έντασης στο παιχνίδι του.

Στην Τούμπα ήταν σαν να υπήρχε βενζίνη στο ντεπόζιτο για μισή ώρα και χθες κόντρα στον Αστέρα για 15-20 λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα και για τα δέκα πρώτα λεπτά στο β΄ ημίχρονο…Από τον ΠΑΟΚ, που είχε και μεγαλύτερο κίνητρο, έχασε γιατί έφαγε το γκολ στο 49’, τον Αστέρα, που δεν είχε βαθμολογική ανάγκη, τον κέρδισε γιατί έβαλε το γκολ στο 52΄…Από μία φάση στο ξεκίνημα της επανάληψης κρίθηκε κάθε ένα από τα δύο αυτά παιχνίδια, στα οποία ο ίδιος ο Μαρτίνς παραδέχθηκε χαλάρωση του Ολυμπιακού στο πρώτο και όχι καλή εικόνα στο β΄, παραδεχόμενος στο τέλος των χθεσινών δηλώσεων του την αλήθεια: «Ευθύνη μου να το αλλάξω». Απλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος για να αλλάξει αυτή η εικόνα, με το να μην αποσύρεται καν η ομάδα για διανυκτέρευση παραμονές των αγώνων της στο Ρέντη, όπως συνέβη για το ματς με τον Αστέρα…

Τέλος πάντων, είναι εξόφθαλμο ότι εάν συνεχίσει έτσι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να φτάσει καν στον τελικό του Κυπέλλου-θα αποκλειστεί την προσεχή εβδομάδα μέσα στο Καραϊσκάκη στη ρεβάνς από τον ΠΑΣ Γιάννινα (Μεγάλη Τετάρτη στις 19:00), όπως τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Κι ακόμη κι αν περάσει, ξέρω γω όπως πέρασε στο Χαριλάου με ένα γκολ που μπαίνει κάθε εκατό χρόνια, δεν μπορώ να σκεφθώ πώς θα κερδίσει στον τελικό τον ΠΑΟΚ η, την ΑΕΚ, που είναι στην τσίτα, κυνηγώντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ένα τελικό που θα γίνει στις 22 Μαίου. Κι όταν ο Ολυμπιακός είναι έτσι, δηλαδή κάτι μεταξύ διακοπών Πάσχα και διακοπών καλοκαιριού, στις 22 Απριλίου, να φανταστούμε πώς θα είναι μετά από ένα μήνα…

Πάντως, ακόμη κι από ένα τόσο χαμηλών τόνων παιχνίδι όπως το χθεσινό, μπορεί να προκύψουν οφέλη, λέω εγώ, εφόσον θέλουμε να αναζητήσουμε και κάποια θετικά κομμάτια.

Για παράδειγμα την επιστροφή του Βρουσάι στη δράση μετά από δύο ολόκληρους μήνες, καθώς είχε να παίξει από τον τραυματισμό στις 22 Φλεβάρη! Όλο αυτό το διάστημα ο Μάριος το φοβόταν και λίγο το γόνατο του, αλλά κι ο προπονητής δεν θέλησε να του δώσει νωρίτερα από το ματς με την Τρίπολη κάποια ευκαιρία, μολονότι ο Μπρούμα δεν «σκίζει» κιόλας. Όσο είχε ρυθμό, δηλαδή για περίπου ένα ημίχρονο, ο Βρουσάι δεν ήταν κακός. Έβγαλε καλές συνεργασίες μπροστά, βοήθησε και πίσω, αλλά στην πιο κρίσιμη φάση δεν είχε την καλύτερη επιλογή, όταν αμέσως μετά το 1-0 βγήκε στην αντεπίθεση κι άργησε να πασάρει στον Χασάν. Στη φωτογραφία βλέπουμε ότι αν έκανε έγκαιρα την πάσα θα τον έβγαζε τετ α τετ. Όμως, γενικά είναι πολύ καλό που η ομάδα θα έχει πάλι την επιλογή του Βρουσάι για τα άκρα της, ειδικά σκεπτόμενοι ότι δυστυχώς ο Ραντζέλοβιτς έχει χάσει τελείως την αυτοπεποίθηση του και παρότι το παλεύει πολύ δεν μπορεί εδώ και μήνες να βρει τον χαμένο του καλό εαυτό.

Ο Κάιπερς κι ο Τιάγκο είχαν να παίξουν σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας πέντε εβδομάδες, από τις 14 Μαρτίου στο 3-1 στη Λάρισα. Αλλά χθες την βοήθησαν την ομάδα, κι οι δύο.

Ο Τιάγκο στο δύσκολο ρόλο να ελέγχει τον άξονα με μόνο τον Καμαρά δίπλα του έκανε μεγάλη προσπάθεια. Πέρασε πολλές καλές πάσες μπροστά, με αποκορύφωμα εκείνη στον Χασάν στα πρώτα λεπτά, έδωσε μάχες σε διάφορα σημεία του αγωνιστικού χώρου ανασταλτικά, έτρεξε να καλύψει συμπαίκτες του, αλλά ενώ «βλέπει» γήπεδο πρώτον έχει το εύκολο λάθος (π.χ. σε μία απλή κοντινή κεφαλιά) και δεύτερον έχει πολύ κακά τελειώματα. Χθες βρέθηκε δύο φορές σε θέση για σουτ και το ένα ήταν χειρότερο από το άλλο.

Ο Κάιπερς στα δικά μου μάτια κέρδισε τις εντυπώσεις. Διότι πρωτίστως έβγαλε ενέργεια, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η ομάδα. Ήταν πάρα πολύ καλύτερος του Χασάν, κι αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, όταν βλέπουμε και τους δύο στην ενδεκάδα σε 4-4-2! Ο Βέλγος σέντερ φορ ήταν φοβερά δραστήριος, συνεργάσιμος κι όχι μόνο με τρεξίματα αλλά και με καλές ενέργειες. Έκλεψε…άπειρες φορές την μπάλα από τους παίκτες του Αστέρα και την μοίρασε μετά καλά με εξαίρεση μία φορά που μετά κόπηκε, ενώ όταν την έκλεψε κι από τον γκολκίπερ νικήθηκε στο τέλος από αυτόν για ένα κλικ. Υποδέχονταν καλά κι έσπαγε την μπάλα, έβγαινε μακριά από την περιοχή στο στιλ του Ελ Αραμπί και ζητούσε συνεχώς μπάλες, έπαιξε το ρόλο του στη φάση του μοναδικού γκολ πιέζοντας πάνω στη διεκδίκηση τον αντίπαλο στόπερ με συνέπεια η απόκρουση του Σουάρεθ να γίνει…ασίστ στον Σωκράτη, ενώ επιχείρησε κι ένα φαρμακερό σουτ που έδιωξε ο νεαρός Τσιφτσής.

Σίγουρα χρειάζεται να βγάλει λίγο παραπάνω ποιότητα στο παιχνίδι του ο Κάιπερς, όπως λ.χ. στη φάση που έκλεψε και πέρασε την πάσα στον Αραμπί για γκολ-δεν ήταν η καλύτερη πάσα, με συνέπεια να μην μπορέσει να κάνει το τελείωμα ο Μαροκινός. Ομαδικός, σούπερ κινητικός ο 23χρονος Βέλγος «ζήτησε» με την απόδοση του από τον προπονητή κι άλλο χρόνο στο φινάλε της σεζόν. Προσωπικά θα ήθελα να τον δω και σε ρόλο μόνου σέντερ φορ, που είναι ακόμη πιο δύσκολος, για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει.

Για εμένα πολύ σημαντικό ήταν χθες ότι είδαμε πάλι τον Βαλμπουενά στην ενδεκάδα μετά από 40 ημέρες, από εκείνο το 1-3 από την Άρσεναλ. Δεν ήταν τότε σε καλή κατάσταση, έπαθε πάλι και μία θλασούλα και έμεινε πίσω. Είναι δε πολύ σημαντικό, γιατί ο Ματιέ μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη διαφορά. Στην Τούμπα 20 λεπτά μπήκε κι έβγαλε την καλύτερη κάθετη για τον Ολυμπιακό, στην ευκαιρία του Μασούρα, που νικήθηκε από τον Πασχαλάκη. Χθες αρκετές ενέργειες πράγματι δεν του έβγαιναν, όμως είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, από το δικό του κόρνερ (το οποίο ο ίδιος κέρδισε) ήρθε το μοναδικό γκολ, ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε κι η καλύτερη ασίστ με τον Χασάν να χάνει άλλη μία ευκαιρία. Ο Ματιέ δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση του, όμως άλλαζε όμορφα το παιχνίδι, σέντραρε συνεχώς και κυνήγησε κι ο ίδιος το γκολ, πρώτα με ένα καλό δεξί και μετά με ένα κακό αριστερό σουτ.

Γνώμη μου είναι ότι ενόψει του φινάλε της σεζόν ο Βαλμπουενά μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παίκτης για τον Ολυμπιακό στα εναπομείναντα ντέρμπι και στο Κύπελλο, έστω και παίζοντας μισή ώρα η, ένα ημίχρονο. Η κλάση είναι κλάση, έστω και…κουρασμένη από μία σεζόν με τραυματισμούς και αρκετά παιχνίδια.

Άσχετο: Με αυτό το ωραιότατο γκολ του Μάρκοβιτς η Παρτίζαν πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, όπου θα αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της χρονιάς τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.