Τι κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην European Super League, που συμπεριέλαβε την Αρσεναλ με το «εξοχικό» του Emirates (vids)

Τι κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην European Super League, που συμπεριέλαβε την Αρσεναλ με το «εξοχικό» του Emirates (vids)

Gazzetta team
Τι κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην European Super League, που συμπεριέλαβε την Αρσεναλ με το «εξοχικό» του Emirates (vids)

bet365

Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι στους αυτοαποκαλούμενους «κορυφαίους», στο Λονδίνο έχουν κερδίσει 3 σερί φορές τους «κανονιέρηδες», ενώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Ατλέτικο «λύγισαν» στο «καμίνι» του «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Νάπολι - Λάτσιο; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Παρελθόν πριν καν γίνει παρόν αποτελεί η European Super League, αφού το «όνειρο» ορισμένων για τη δημιουργία μίας κλειστής λίγκας μετατράπηκε σε... εφιάλτη. Ας μείνουμε όμως μόνο στο «αγωνιστικό» και ας βάλουμε στην... κουβέντα την παράμετρο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν μία αξιόπιστη και υπολογίσιμη ευρωπαϊκή «δύναμη», κάτι που αποτυπώνεται από τα εκτός των συνόρων πεπραγμένα τους. Εύλογα λοιπόν εγείρεται το ερώτημα αν είχαν «θέση» στην ελίτ και η απάντηση δεν μπορεί να αναζητηθεί κάπου αλλού ξέχωρα από τα όσα έχουν δείξει μέσα στο γήπεδο. Αυτόματα λοιπόν ανατρέξαμε στα εκεί δρώμενα της «χοντρικά» τελευταίας δεκαετίας («φρέσκα κουλούρια», από τη σεζόν 2009/10 και ύστερα), όχι ευρύτερα αλλά ειδικά κόντρα στους «αυτοαποκαλούμενος» κορυφαίους όπως και αυτοπροσδιορίστηκαν (σωστό ή λάθος δεν είναι επί του παρόντος) οι «12» που ξεκίνησαν το όλο εγχείρημα. Ας τους πούμε «εκ των κορυφαίων», για την οικονομία της συζήτησης.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν το συγκεκριμένα διάστημα έπαιξε με τους 8 από τους 12, αφού δεν αντιμετώπισε Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Ιντερ, Τσέλσι. Αντίθετα έστω μία φορά κοντραρίστηκε με Αρσεναλ, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τότεναμ και Γιουβέντους και αν προσέξουμε τα αποτελέσματά του, μόνο ως «φτωχός συγγενής» δεν δύναται να χαρακτηριστεί.
Συνολικά λοιπόν με τους παραπάνω έδωσε από τότε 26 ματς, όπου μετρά 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 15 ήττες, ορισμένες εκ των οποίων ήταν στις λεπτομέρειες. Την ίδια στιγμή σε «νοκ άουτ» αναμετρήσεις όχι μόνο παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός αλλά και άφησε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας ορισμένα από τα αυτοαποκαλούμενα «μεγαθήρια» (π.χ. Αρσεναλ, Μίλαν), ενώ για την ιστορία και με όσους δεν διασταυρώθηκαν τα ξίφη του στα χρόνια που διαπραγματευόμαστε έχει να «πει»... πολλά. Π.χ. από τη «βασίλισσα» έχει ηττηθεί μόνο τις μισές φορές που την έχει αντιμετωπίσει.
Υπό αυτές τις συνθήκες και από τη στιγμή που στην European Super League συμπεριλήφθηκε η Αρσεναλ την οποία ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 3 συνεχόμενες φορές στο Λονδίνο (!), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το... δικαίωμα να βλέπουν τους εαυτούς τους στην ελίτ.
Ας θυμηθούμε τα παιχνίδια.
Αρσεναλ (5-0-5)
Αν ποτέ ο Ολυμπιακός κληθεί να δηλώσει δεύτερη έδρα εκτός Ελλάδος, τότε αυτή θα είναι το Emirates. Εκεί έχει κερδίσει 3 συνεχόμενες φορές την Αρσεναλ σε συνολικά 5 επισκέψεις του (όλες το 2009 και μετά), ενώ κόντρα στους «κανονιέρηδες» μετρά 50% ποσοστό νικών (5-0-5). Το 2-1 της 27ης Φεβρουαρίου του 2020 που τον έστειλε, αντί των Λονδρέζων, στους «16» του Europa League και το γκολ του Ελ Αραμπί θα μνημονεύεται για πάντα, ενώ υπάρχει και το φετινό 1-0 που όμως δεν ήταν αρκετό για να προκριθεί. Στους ομίλους του Champions League επικράτησε εκεί 3-2 το 2015, ενώ στο Φάληρο πήρε τα ματς του 2009 (1-0) και του 2011 (3-1). Η Hornsey Rd, London N7 7AJ (διεύθυνση του γηπέδου) μπορεί να λογίζεται ως το «ερυθρόλευκο»... εξοχικό.
Μίλαν (1-0-1)
Η 13η Δεκεμβρίου του 2018 θα μνημονεύεται ως «η ημέρα Casa De Papel του Ολυμπιακού». Υποδέχθηκε τότε τη Μίλαν για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και χρειάζονταν νίκη με 2 γκολ διαφορά για να προκριθεί εκείνος αντί των «ροσονέρι» στους «32», καθώς είχαν κερδίσει με 3-1 στο Μιλάνο. Σε ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» κέρδιζαν μέχρι το 70' χάρις στο γκολ του Γκερέρο, αλλά «έχασαν» το μυαλό τους για 10 λεπτά και δέχθηκαν 3 γκολ. Το πρώτο ημίχρονο του Φαλήρου έληξε χωρίς σκορ, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός προχώρησε σε... κατάθεση ψυχής. Ο Σισέ στο 60' έκανε το 1-0, ο Σαπάτα με αυτογκόλ το 2-0 και παρότι ο ίδιος μείωσε σε 2-1, ο Φορτούνης στο 81' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το «έπος». Οι νίκες μεταξύ τους «μοιράστηκαν», αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση. Τι μετράει περισσότερο;

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0-1)
Βράδυ 25ης Φεβρουαρίου 2014 και ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τότε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League και το «Γ. Καραϊσκάκης» έγινε το «Θέατρο του Εφιάλτη» για τους Αγγλους. Το 2-0 μάλλον τους «κολάκευε» και προήλθε ύστερα από ένα τακουνάκι του Τσόρι Ντομίνγκες (ίσως η καλύτερή του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα») και ένα σουτ του Κάμπελ. Στη ρεβάνς όμως όλα πήγαν... στραβά. Ο Φαν Πέρσι πέτυχε χατ-τρικ, οι Πέρες, Φουστέρ, Τσόρι απώλεσαν μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχουν το «γκολ-πρόκρισης» και το 3-0 έστειλε τη Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά.
Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0-1)
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη βραδιά της 16ης Σεπτεμβρίου του 2014; Πρεμιέρα των τότε ομίλων του Champions League και ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ατλέτικο με 3-2. Τα τέρματα των Μαζουακού, Αφελάι, Μήτρογλου «σκότωσαν» τους «ροχιμπλάνκος», οι Τσόρι Ντομίνγκες, Κασάμι, Ρομπέρτο έκαναν ματσάρα και οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν μία «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή τους ιστορία. Στο δεύτερο γύρο γνώρισαν «βαριά» ήττα (4-0) στο Βιθέντε Καλντερόν, αλλά το... σκορ νικών με τους Ισπανούς είναι 1-1.
Γιουβέντους (1-0-3)
Η βραδιά της 17ης Μαρτίου του 1999 όπου το γκολ του Κόντε στο 85' στέρησε από τον Ολυμπιακό την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Champions League, θα είναι για τους «ερυθρόλευκους» πάντα συνυφασμένο στο άκουσμα της Γιουβέντους. Περισσότερο και από την «7άρα» του 2003. Η «Μεγάλη Κυρία» όμως έχει αρκετές φορές βρεθεί στα σχοινιά από τον Ολυμπιακό. Παλαιότερα στο 2-1 του Λα Φαβορίτα, ενώ μόνο... εύκολα δεν περνά και την τελευταία. Τη σεζόν 2014/15 που συγκρούστηκαν στους Ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 χάρις στο τέρμα του Κασάμι και τη «διαστημική» εμφάνιση του Ρομπέρτο, ενώ οι Πειραιώτες έχασαν με τα «χίλια ζόρια» 3-2 στο Τορίνο, αν και στο 60' προηγούνταν 2-1 (το 2-2 έγινε πολύ νωρίς και με αυτογκόλ του Ρομπέρτο σε κεφαλιά του Γιορέντε). Ακόμη και την περίοδο 2017/18 που οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν... αέρα δύο προκριματικούς γύρους για τους ομίλους (Παρτιζάν, Ριέκα) αλλά μετά «έκατσαν», οι «μπιανκονέρι» έκαναν με το... ζόρι 2 νίκες. Στο Τορίνο 2-0 (στο 65' ήταν 0-0) και με το ίδιο σκορ στο Φάληρο, όπου το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο φινάλε ο Μπερναρντέσκι.
Τότεναμ (0-1-1)
Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ «υποκλίθηκαν» το 2018/19 στον Ολυμπιακό στην προκριματική φάση του τότε Champions League και η Τότεναμ ήταν αντίπαλός του στους Ομίλους. Στην πρεμιέρα τους απέσπασε 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε έναν αγώνα όπου οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Παρότι στο 30' έχαναν με 2-0 κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τα τέρματα των Ποντένσε, Βαλμπουενά (ο Γάλλος έκανε ματσάρα) και μάλιστα στο φινάλε «φλέρταραν» με την ανατροπή. Στο Γουάτ Χαρτ Λέιν έχασαν από ένα... ball boy με 4-2. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανταστικοί και κέρδιζαν 2-1 (Ελ Αραμπί, Σεμέδο τα γκολ), αλλά οι «πετεινοί» ισοφάρισαν στο 50' όταν ένας πιτσιρικάς έπαιξε γρήγορα το πλάγιο (οξυδέρκεια) και στο φινάλε έκαναν την ανατροπή. Αν δεν είχε γίνει τότε το 2-2 θα... μιλάγαμε για άλλο ματς.
Μπαρτσελόνα (0-1-1)
Τη σεζόν 2017/18 η ομάδα πήγε... τρένο στους Ομίλους του Champions League, αλλά στο γκρουπ δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική για τα δικά της στάνταρ. Ομως και πάλι έδειξε πως στην Ευρώπη «μετρά». Απέναντι στους «μπλαουγκράνα» του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασε μεν στο Καμπ Νου (3-1), αλλά στο «Γ. Καραϊσκάκης» κράτησε τους Καταλανούς στο «μηδέν» (0-0) και έδειξε πως ακόμη και στο «κακό του φεγγάρι» μπορεί να κάνει τη «ζημιά».
Μάντσεστερ Σίτι (0-0-2)
Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τους «πολίτες» την τρέχουσα σεζόν στους ομίλους του Champions League και γνώρισαν ισάριθμες ήττες (3-0 στο Μάντσεστερ, 1-0 στο Φάληρο). Πάντως το τελικό σκορ του «Γ. Καραϊσκάκης» διαμορφώθηκε με γκολ του Φοντέν που μάλλον δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού είχε προηγηθεί φάουλ του Γκιντογκάν στον Ντρέγκερ, αλλά το «έχασε» και το VAR.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα