Μίσιτς: «Η νίκη επί του καρκίνου ήταν η μεγαλύτερη μου, δεν κατάλαβα γιατί έφυγα από τον ΠΑΟΚ»

Βασίλης Τεμπέλης
Μίσιτς: «Η νίκη επί του καρκίνου ήταν η μεγαλύτερη μου, δεν κατάλαβα γιατί έφυγα από τον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Γιόσιπ Μίσιτς μιλά στο gazzetta.gr για το πρόβλημα υγείας που πέρασε, το αναπάντητο «γιατί» της αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, τις μεγάλες του στιγμές στην Τούμπα, τον Ματιέ Βαλμπουενά και τα σενάρια ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού.

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Ιανουαρίου 2019 όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Γιόσιπ Μίσιτς. O Δικέφαλος αναζητούσε μία επιπλέον λύση στη μεσαία γραμμή στην προσπάθειά του να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο τότε προπονητής (Ραζβάν Λουτσέσκου) και τεχνικός διευθυντής (Μάριο Μπράνκο) συμφώνησαν στο πρόσωπο του Κροάτη, ο οποίος είχε φορέσει μέχρι τότε τις φανέλες των Όσιγιεκ, Ριέκα και Σπέτσια.

Αποκτήθηκε δανεικός από τη Σπόρτινγκ, κατέκτησε νταμπλ στους πρώτους μήνες της «ασπρόμαυρης» θητείας. Ακόμη και στην επόμενη σεζόν, η οποία δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Μίσιτς αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Για την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά.

Η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ - ενώ όλοι θεωρούσαν δεδομένη την αγορά του από την Σπόρτινγκ - εξέπληξε τους πάντες. Ακόμη και τον ίδιον, ο οποίον δεν έχει βρει απάντηση όπως υποστηρίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.

Ο 28χρονος μέσος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (14 συμμετοχές, 1 γκολ) - με την οποία έφτασε στα προημιτελικά του Europa League, ενώ οδηγεί και την κούρσα του κροατικού πρωταθλήματος - μιλά για τις μεγάλες του στιγμές στην Τούμπα, αλλά ανοίγει την καρδιά του και για το πρόβλημα υγείας (επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για αφαίρεση όγκου στους όρχεις) που αντιμετώπισε. Η φημολογία για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, η σχέση του με τους Ραζβάν Λουτσέσκου, Αμπέλ Φερέιρα και Ιβάν Σαββίδη, το σοκ, τη μάχη που έδωσε και από την οποία βγήκε νικητής.

«Ήταν αδύνατο το come back μετά την αφαίρεση των βαθμών»

- Έχουν περάσει έξι μήνες από την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ. Με πιο καθαρό μυαλό, πώς αξιολογείς την παρουσία σου στο Δικέφαλο;

«Το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο γιατί δεν έπαιζα πολύ. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλά, έπαιρνε τα αποτελέσματα και δεν υπήρχε χώρος να δοθούν ευκαιρίες για μένα. Στην αρχή της περασμένης σεζόν άλλαξε ο προπονητής και από τη στιγμή που πήρα την ευκαιρία, την εκμεταλλεύτηκα και δεν βγήκα ποτέ από την ενδεκάδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο διάστημα στην καριέρα μου».

- Στην πρώτη σου σεζόν κατέκτησες νταμπλ. Ήσουν μέλος της καλύτερης χρονιάς του ΠΑΟΚ. Η πιο δυνατή στιγμή;

«Θυμάμαι όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη, έμοιαζε αδύνατο ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον το πρωτάθλημα και το κύπελλο μαζί. Ήταν, όμως, η καλύτερη ομάδα εκείνη τη στιγμή. Η πιο δυνατή στιγμή ήταν οι πανηγυρισμοί μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τρέλα!».

- Η περυσινή σεζόν, ωστόσο, δεν πήγε καλά. Τι έφταιξε; Τι έκανε λάθος ο ΠΑΟΚ;

«Ήταν αυτοί οι επτά βαθμοί που αφαιρέθηκαν. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε όλο το πρωτάθλημα στη μάχη που δώσαμε με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα υπέφερε εκείνο το διάστημα, ειλικρινά ήταν αδύνατο το come back».

- Είσαι ένας παίκτης που αγαπήθηκε από τον κόσμο. Σε είδαμε στο «6», σε είδαμε στο «8», ακόμη και στο «10» σε κάποια ματς. Τι από όλα αυτά είναι ο Γιόσιπ Μίσιτς; Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

«Έδωσα πολλά στην ομάδα γι' αυτό με αγάπησαν. Να σας πω την αλήθεια μου αρέσει να παίζω περισσότερο ως οκτάρι, νιώθω καλύτερα σε αυτή τη θέση. Αποδίδω καλύτερα».

- Ραζβάν Λουτσέσκου, Αμπέλ Φερέιρα. Ποια ήταν η σχέση σου με τους δύο πρώην προπονητές σου;

«Είχα καλή σχέση με τον Ραζβάν, αλλά ο Αμπέλ είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Έμαθα πολλά από τον Αμπέλ για το ποδόσφαιρο, μιλούσαμε πολύ και με βοήθησε».

- Μάριο Μπράνκο. Επί τεχνικής του διεύθυνσης ήρθες στην Ελλάδα. Θεωρείς ότι έπρεπε να συνεχίσει στο πόστο;

«Ο Μάριο είναι αυτός που με πήγε στον ΠΑΟΚ. Τον γνώριζα από την Κροατία, όπου δούλευε πριν. Με βοήθησε πολύ και αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω μέσα από αυτή τη συνέντευξη».

«Ακόμη ενδιαφέρομαι να μάθω γιατί δεν έμεινα στον ΠΑΟΚ»

- Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είχε «κλειδώσει» η παραμονή σου στον ΠΑΟΚ. Όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Δικέφαλος είχε προχωρήσει στην αγορά των δικαιωμάτων σου από τη Σπόρτινγκ. Στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη μάθαμε ότι η ομάδα της Λισσαβώνας ξαφνικά σε δήλωσε στη λίστα. Αλήθεια τι συνέβη;

«Δεν ξέρω ακόμη τι συνέβη και γιατί δεν έμεινα στον ΠΑΟΚ. Έφυγα χωρίς να πάρω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Ακόμη ενδιαφέρομαι να μάθω. Καταλαβαίνετε ότι από τι στιγμή που δεν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ, ήταν λογικό να επιστρέψω στη Σπόρτινγκ».

- Δημοσιεύματα σε έφεραν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Βρέθηκες κοντά στους ερυθρόλευκους;

«Δεν ξέρω να υπήρχε κάτι συγκεκριμένο με τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα σενάριο κι αυτό είναι όλο».

- Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης;

«Μου αρέσει το στυλ του Ντιέγκο (Μπίσεσβαρ) και αλήθεια απολάμβανα να παίζω δίπλα του. Ξέρει πολλή μπάλα, βλέπει γήπεδο, ήταν ο καλύτερος κατά τη γνώμη μου».

- Η σχέση σου με την οικογένεια Σαββίδη;

«Μια φυσιολογική σχέση, όχι κάτι ιδιαίτερο».

- Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Πέλκας, Δημήτρης Λημνιός. Τρία Ελληνόπουλα που έφυγαν από τον ΠΑΟΚ. Μπορούσε θεωρείς η ομάδα να τους κρατήσει;

«Πιστεύω ότι περισσότερο ήταν φιλοδοξία και των ίδιων να φύγουν από την Ελλάδα και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Εύχομαι και στους τρεις καλή επιτυχία, τρομερά παιδιά και τρομεροί παίκτες».

- Ποιος ήταν ο αντίπαλος στα ελληνικά γήπεδα που θαύμαζες περισσότερο, αυτός με τον οποίον θα ήθελες να παίζεις μαζί;

«Πάντα θαύμαζα τον Βαλμπουενά, βρίσκει πάντα μια λύση όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Νομίζεις ότι μπορείς να του πάρεις την μπάλα, αλλά αυτό γίνεται πολύ σπάνια».

- Η μεγαλύτερη στιγμή σου στον ΠΑΟΚ;

«Αν βγάλουμε έξω το πρωτάθλημα και το κύπελλο, θα διάλεγα τη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού σε εκείνο το τρελό ματς στο Κύπελλο».

- Φτάσατε κοντά να κάνετε πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο και απωθημένο της ομάδας, την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Πάλι όμως ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Τι έφταιξε;

«Είναι αλήθεια ότι φτάσαμε πολύ κοντά. Λίγο ήθελε. Κληρωθήκαμε με έναν αντίπαλο (Κρασνοντάρ), τον οποίον θα μπορούσαμε να περάσουμε. Κρίμα...».

- Ο ΠΑΟΚ έχει και γενέθλια. Τι σημαίνει ΠΑΟΚ για σένα;

«Όπως είπα ο ΠΑΟΚ είναι συνδεδεμένος με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Έκανα πολλούς φίλους. Κρίμα που δεν έμεινα».

«Ήταν σοκ, πέρασαν πολλά από το μυαλό μου, αλλά ήταν η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή μου!»

- Πριν από δέκα μήνες υποβλήθηκες σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τους όρχεις. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό σου όταν άκουσες τη διάγνωση του γιατρού;

«Σοκ. Ήταν ένα σοκ. Η πρώτη σκέψη μόλις το άκουσα ήταν ότι έπρεπε να μείνω δυνατός, να το περάσω όλο αυτό και να γυρίσω στα γήπεδα. Το κατάλαβα γρήγορα ότι αυτή ήταν η διαδικασία».

- Είχες ανακοινώσει από τα social media το πρόβλημα υγείας. Ίσως προκάλεσε έκπληξη ότι το έκανες γνωστό εσύ ο ίδιος. Γιατί το έκανες;

«Το πιστεύω ότι οι περισσότεροι έμειναν έκπληκτοι. Το πιο σημαντικό είναι όλα πήγαν καλά και για μένα είναι παρελθόν».

- Πέρασε από το μυαλό σου ότι ενδεχομένως να μην ξαναέπαιζες επαγγελματικά ποδόσφαιρο;

«Τα πάντα πέρασαν από το μυαλό μου, αλλά δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο».

- Πολλοί στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοιο ή παρόμοια προβλήματα υγείας. Τι έχεις να τους πεις;

«Έχω να τους πω ότι δεν πρέπει ποτέ το βάλουν ποτέ κάτω Υπάρχουν καλά και άσχημα πράγματα στη ζωή, αλλά θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε περίπτωση».

- Πώς ένιωσες όταν επέστρεψες στη δράση ξεπερνώντας αυτήν την περιπέτεια;

«Ήταν συναρπαστικό, ένιωσα λες και έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο. Η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή μου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα