Ανάλυση Wyscout: Ο Ανδρούτσος με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε το 50% των μονομαχιών που έδωσε (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ανάλυση Wyscout: Ο Ανδρούτσος με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε το 50% των μονομαχιών που έδωσε (pics)

bet365

Τα δύο τελευταία παιχνίδια του Ανδρούτσου στη Super League με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Wyscout ανέδειξαν τα τρωτά του σημεία στην άμυνα.
Δεν ήταν σίγουρα μία καλή βραδιά αυτή του Θανάση Ανδρούτσου με τη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έχοντας στην πλευρά του τον Μπαμπά Ραχμάν αντιμετώπισε ουκ ολίγες δυσκολίες, παρά τη δεδομένη προσπάθειά του.
Ένα στοιχείο που μπορούμε να σταθούμε και με τη βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας του Wyscout είναι το αμυντικό ή τακτικό εάν θέλετε κομμάτι. Ο Ανδρούτσος στα 105 λεπτά με τον Παναθηναϊκό είχε 42% ποσοστό επιτυχίας στις μονομαχίες που έδωσε στο γήπεδο κερδίζοντας τις 11 από τις 26.
Αντίστοιχα με τον ΠΑΟΚ σε 94 λεπτά το ποσοστό του ήταν στο 46% έχοντας κερδίσει 11 στις 24. Εάν δες δούμε το heatmap του αγώνα της Τούμπας τις περισσότερες μονομαχίες του τις έχει χάσει στα άκρα.
Πηγή Wyscout: Οι κερδισμένες και χαμένες μονομαχίες του Ανδρούτσου με τον ΠΑΟΚ
Τι μας δείχνει αυτό; Ότι ο Ανδρούτσος παρότι έχει τα δημιουργικά και τα επιθετικά στοιχεία για να ξεχωρίσει αλλά και το μεγάλο κίνητρο και τη διάθεση, του λείπει η τακτική και αμυντική ικανότητα της θέσης του δεξιού μπακ. Ότι ο τρόπος με τον οποίο καλύπτει την πλευρά του αλλά και η αμυντική του εικόνα χρίζουν βελτίωσης. Και αυτό παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει φέτος και φυσικά τα θετικά δείγματα που έχει παρουσιάσει.
Πηγή Wyscout: Οι μονομαχίες του Ανδρούτσου με τον Παναθηναϊκό, κερδισμένες και μη
Ένα ακόμα στοιχείο σε σχέση με το αμυντικό σκέλος είναι να κάνουμε και μία μίνι σύγκριση με επιθετικογενείς παίκτες των Πειραιωτών με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Βαλμπουενά είχε 50% στις μονομαχίες του κερδίζοντας 2/4. Ο Μπρούμα είχε επίσης 50% με 5 κερδισμένες μονομαχίες στις 10. Ακόμα δηλαδή και παίκτες στη γραμμή κρούσης των πρωταθλητών Ελλάδας είχαν πιο καλές αμυντικές επιδόσεις από τον Ανδρούτσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες είναι από το Wyscout.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα