AEK: Η αντίδραση, η πολυφωνία και ο άξονας που κίνησε τα νήματα (vids)

AEK: Η αντίδραση, η πολυφωνία και ο άξονας που κίνησε τα νήματα (vids)

Δημήτρης Βέργος
AEK: Η αντίδραση, η πολυφωνία και ο άξονας που κίνησε τα νήματα (vids)

bet365

Η ΑΕΚ έκανε ένα σημαντικό βήμα για την Ευρώπη με δύο σερί νίκες μετά από ένα δίμηνο, έχοντας ως «όπλο» τον πλουραλισμό, με τον κιτρινόμαυρο άξονα να κινεί τα νήματα.

Η ΑΕΚ μπορεί να αγχώθηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά με υπομονή και επιμονή στο τέλος κατάφερε να ξεκλειδώσει για δεύτερη φορά την αντίπαλη άμυνα, φτάνοντας και σε ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1. Ο Λόπες σκόραρε το πιο κρίσιμο δεύτερο γκολ, αλλά ο Μάνταλος ήταν αυτός που ξεχώρισε με δύο εξαιρετικές ασίστ στο τέρμα του Πορτογάλου μπακ για το 2-1 και σε εκείνο του Γαλανόπουλου για το 1-0. Μια νίκη, η οποία ισχυροποιεί τη θέση της ΑΕΚ στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο καθώς τη βοήθησε να αυξήσει τη διαφορά της στους πέντε βαθμούς από τον πέμπτο Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη, έχοντας τη δυνατότητα να αγκαλιάσει τον στόχο της. Έναν στόχο που αποτελεί υπεραπαραίτητο για το κλαμπ ενόψει της επόμενης σεζόν.

Δύο «κολλητές» νίκες μετά από δύο μήνες

Τα αποτελέσματα για την ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ αρνητικά. Μέχρι να έρθει η νίκη επί του Άρη, η Ένωση μετρούσε τέσσερις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μέσα σε αυτές και το βαρύ 1-5 από τον Ολυμπιακό, το οποίο ταρακούνησε τους κιτρινόμαυρους. Η ΑΕΚ κατάφερε στο Κλεάνθης Βικελίδης και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ να βρει την αντίδραση που αναζητούσε σημειώνοντας δύο σερί νίκες με το ίδιο σκορ (3-1). Κάτι που είχε να συμβεί εδώ και δύο μήνες! Τότε ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε σημειώσει back to back τρίποντα με το 4-2 επί του Βόλου για το Κύπελλο και το 2-4 επί της ΑΕΛ για το πρωτάθλημα μετά τις ήττες από Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη. Αν πάμε μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλήματος μόνο θα πρέπει να γυρίσουμε στον Γενάρη για να βρούμε συνεχόμενες νίκες της ΑΕΚ στον μήνα του... μέλιτος του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο.

Αντίδραση με πλουραλισμό σε δημιουργία και εκτέλεση

Αυτήν την αντίδραση που έψαχνε η ΑΕΚ την πέτυχε με την προσφορά διαφορετικών προσώπων στην τελική ενέργεια. Τάνκοβιτς, Βασιλαντωνόπουλος και Ανσαριφάρντ χρίστηκαν σκόρερ στο 3-1 επί του Άρη, Γαλανόπουλος, Λόπες και Αλμπάνης βρήκαν δίχτυα στο 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ανάλογη πολυφωνία συναντά κανείς και στη δημιουργία ή στις προϋποθέσεις για τα έξι γκολ στις δύο σερί αυτές νίκες. Λόπες και Γαλανόπουλος πήραν τα πέναλτι στο Κλεάνθης Βικελίδης με τους Ανσαριφάρντ και Σιμάνσκι να συμμετέχουν στο τέρμα του Βασιλαντωνόπουλου, ενώ ο Μάνταλος με δύο ασίστ και ο Κοσίδης με μία έφτιαξαν τα τρία κιτρινόμαυρα τέρματα στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα. Ο πλουραλισμός αποτέλεσε λοιπόν «κλειδί» για την Ένωση, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία ο Λιβάι Γκαρσία, ο πλέον ποιοτικός παίκτης της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά, δείχνει εκτός φόρμας και μπλοκαρισμένος.

Κομβική η συνεισφορά του άξονα στις δύο σερί νίκες

Καθοριστικός για να βγάλει αντίδραση η ΑΕΚ ήταν φυσικά και ο άξονάς της που κινούσε τα νήματα. Με τον Άρη ο Κρίστιτσιτς ανασταλτικά έκανε ένα εξαιρετικό ματς, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με προσωπικό ρεκόρ στα κλεψίματα. Ο Σιμάνσκι έτρεξε σε όλο το γήπεδο, με ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, βγάζοντας και ασίστ, ενώ ο Γαλανόπουλος προσέθεσε με την επιστροφή του την ενέργεια στο κέντρο, βοηθώντας στις κερδισμένες δεύτερες μπάλες, πατώντας περιοχή και κερδίζοντας το πέναλτι για το τρίτο γκολ. Στο ματς με τον Αστέρα ο Κρίστιτσιτς στάθηκε ξανά στο ύψος του στο ανασταλτικό κομμάτι και στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Γαλανόπουλο να δίνει ξανά ένταση στο κέντρο, να σκοράρει το πρώτο γκολ, βγάζοντας και την πρώτη μπαλιά στον Μάνταλο και τον αρχηγό της ΑΕΚ να καταγράφει δύο ωραίες ασίστ, ενέργειες που έκαναν τη διαφορά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα