Παναθηναϊκός - Άρης: Οι «πράσινοι»... καίγονται, οι «κίτρινοι» θέλουν σιγουριά

Gazzetta team
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι «πράσινοι»... καίγονται, οι «κίτρινοι» θέλουν σιγουριά

bet365

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη (15:00, Novasports 1 HD) για την 4η αγωνιστική των Playoffs της Super League Interwetten. Οι «πράσινοι» ψάχνουν πάση θυσία τη νίκη για τη συνέχιση της διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου και οι «κίτρινοι» στοχεύουν στη μεγαλύτερη σιγουριά στην ευνοϊκή βαθμολογική τους θέση.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Παναθηναϊκός

Γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό και έπεσε πάλι στην πέμπτη θέση, συνεχίζοντας την προσπάθειά του. Είναι δύο βαθμούς πίσω από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την τρίτη ήττα του στα τελευταία επτά παιχνίδια, αφού δεν είχε ήττα στα εννέα προηγούμενα, με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Έκανε δύο νίκες στα επτά τελευταία, και τις δύο με τον ΠΑΟΚ.

Από το Φεβρουάριο και μετά αντιμετωπίζει στην έδρα του μόνο ομάδες που είναι πάνω από αυτόν στη βαθμολογία! Νίκησε στα δύο τελευταία στην έδρα του, και τα δύο με τον ΠΑΟΚ. Είναι αήττητος στα 10 τελευταία, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο «Σπύρος Λούης».

Ο Άρης

Ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του, χάνοντας την ευκαιρία να αποσπαστεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Παραμένει βέβαια στη θέση αυτή αλλά τρεις βαθμούς μπροστά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Έκανε δύο ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια των Playoffs, αφού είχε τελειώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αήττητος σε έξι.

Μόνο στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης, που έχασε, και τον ΠΑΟΚ, που έφερε ισοπαλία, δεν κατάφερε να πετύχει νίκη, αν και προηγήθηκε. Στα άλλα 15 που βρέθηκε μπροστά στο σκορ τα κέρδισε.

Έχασε από τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα των Playoffs, μετά από μια εντυπωσιακή κανονική περίοδο εκτός έδρας. Κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να μην έχει χάσει στην κανονική περίοδο μιας σεζόν εκτός έδρας από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!

Κέρδισε επτά παιχνίδια εκτός έδρας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ στην ιστορία του, μάλιστα τώρα σε 13 παιχνίδια.

Μεταξύ τους

Για πρώτη φορά από το 1961-62 στις συναντήσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, η κάθε ομάδα κέρδισε το εκτός έδρας παιχνίδι της. Στις 4 Οκτωβρίου 2020 ο Άρης πέρασε από το «Σπύρος Λούης», με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ντάνι Πογιάτος από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στις 17 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Θεσσαλονίκη.

Σε κανένα από τα επτά τελευταία δεν έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε στα τέσσερα που κέρδισε, ο Άρης στις δύο νίκες του, ενώ έχουν και ένα 0-0.

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα τον Οκτώβρη από το «Σπύρος Λούης», νικώντας μόλις για πέμπτη φορά τον Παναθηναϊκό σε 58 επισκέψεις του. Ωστόσο στη Λεωφόρο ο Άρης έχει να νικήσει τον Παναθηναϊκό από τις 13 Φεβρουαρίου 1982, 2-1 τότε (5’ πέναλτι Τσινός – 43’ κεφαλιά Μιχαλήτσος, 50’ φάουλ Κούης). Οι τρεις επόμενες νίκες, το 1985, το 2007 και το 2020, ήταν στο «Σπύρος Λούης».

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 65

Ισοπαλίες: 27

Νίκες Άρη: 24

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 43

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Άρη: 5

Στην κανονική διάρκεια

04.10.2020: Παναθηναϊκός – Άρης 0-1
(25’ σουτ Μαντσίνι)

17.01.2021: Άρης – Παναθηναϊκός 0-1
(9’ σουτ Καμπετσής)

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

- ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα