Η υποχρέωση του Ολυμπιακού, το παράδειγμα του Εμβιλά και ο «διακόπτης» για το νταμπλ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η υποχρέωση του Ολυμπιακού, το παράδειγμα του Εμβιλά και ο «διακόπτης» για το νταμπλ

bet365

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Τούμπα ως πρωταθλητής και αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπερασπιστεί την καλή εικόνα που είχε το προηγούμενο διάστημα. Γιατί αποτελεί παράδειγμα για όλους ο Εμβιλά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Εάν δεις από βαθμολογικής πλευράς αυτό το ματς της Τούμπας προφανώς και η ομάδα που... καίγεται για βαθμό ή βαθμούς είναι ο ΠΑΟΚ. Εάν όμως το πάρουμε συνολικά ο Ολυμπιακός ως οργανισμός έδειξε πως έχει τη διάθεση να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα αλλά και την όσο το δυνατόν πιο καλή του 11άδα.
Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ανεξάρτητα από την μαθηματική διασφάλιση του φετινού 46ου τίτλου έχει την υποχρέωση να έχει απέναντι στον ΠΑΟΚ μια εμφάνιση αντάξια ενός απόλυτα δίκαιου πρωταθλητή. Και φυσικά το ίδιο καλείται να κάνει μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος. Και αυτό προφανώς δεν έχει να κάνει με τα ρεκόρ ή οτιδήποτε άλλο. Έχει να κάνει με το πρεστίζ, το γόητρο και την αξία των Πειραιωτών και το πώς θα πάνε μέχρι τέλους στα play offs. Έχει εκτός των άλλων να κάνει και με την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που καλούνται να υπερασπιστούν και σε σχέση με τα ντέρμπι και τις εμφατικές φετινές τους νίκες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

ΟΙ... ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Στο προσεχές διάστημα φυσικά ο Μαρτίνς θα περάσει και συγκεκριμένο αριθμό παικτών από τις τελευταίες αγωνιστικές... εξετάσεις της σεζόν. Παίκτες όπως οι Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα, Τιάγκο Σίλβα και ακόμα και οι Ντρέγκερ και Κρίστινσον θα έχουν τις τελευταίες ευκαιρίες τους.
Κάποιοι είναι σε πιο δύσκολη θέση από άλλους όπως ο Ντρέγκερ, που παραμένει σε καθεστώς αποχώρησης. Άπαντες όμως δικαιούνται έστω και τώρα προς το τέλος έστω ένα ματς όπου θα επιδιώξουν να δείξουν κάτι. Και ο Πέδρο Μαρτίνς ως δίκαιος κόουτς που είναι θα δώσει όπου μπορεί ευκαιρίες.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα έχει την υποχρέωση και με τον δεύτερο ημιτελικό εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα. Τη ρεβάνς του 1-1 που έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Το ποδόσφαιρο προφανώς και δεν είναι ένας απλός διακόπτης με ένα on / off. Οπότε και με αυτή την περίσταση και με δεδομένο τον δεύτερο βασικό στόχο των ερυθρόλευκων οι παίκτες θα πρέπει να παραμείνουν με ανεβασμένες στροφές. Είναι μια πρόκληση και για τον Πέδρο Μαρτίνς και για τους παίκτες να παραμείνουν αγωνιστικά... φρέσκοι και σε εγρήγορση διότι εννοείται ότι θέλουν και το Κύπελλο και το νταμπλ. Και δεν είναι καθόλου εύκολο αν σκεφτεί κάποιος ότι οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ παίζουν σχεδόν ασταμάτητα επί δύο σεζόν! Έτσι, αυτά τα ματς των play offs μέχρι τότε θα βοηθήσουν πάνω σε αυτό.

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΜΒΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ

Eκτός, βεβαίως των παικτών που θα κληθούν να αρπάξουν την ευκαιρία που θα τους δώσει ο Μαρτίνς σε κάποια από τα επόμενα ματς, υπάρχουν και οι λεγόμενοι «βασικοί και αναντικατάστατοι». Και μεταξύ αυτών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Γιαν Εμβιλά είναι η κορυφαία μεταγραφή φέτος στον Ολυμπιακό. Μία τεράστια προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου και ένας παίκτης - κλειδί και από πλευράς θέσης.
Δεν είναι τυχαίο πως σε αρκετά ματς είναι εκείνος που κάνει την ομιλία στους συμπαίκτες του μες στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη ενός αγώνα. Εκτός από την προσφορά του στο γήπεδο και στα όσα έχει προσφέρει μες στη χρονιά υπάρχει και ο τρόπος που μιλάει.
Μιλώντας στη NOVA και πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ εύκολα μπορούμε να σταθούμε σε δύο σημεία. Για τον τρόπο που ανταπεξέρχεται σε όλες τις διατάξεις επισήμανε πως «ο προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει. Όλες φορές που ο προπονητής μου ζήτησε κάτι, εγώ φώναξα παρών. Είμαι πάντα εδώ να ακολουθήσω τις οδηγίες. Δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι για τις αλλαγές. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και δεν θα την αλλάξω. Ο προπονητής μου έχει δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη και θέλω να του το ανταποδώσω με αυτόν τον τρόπο. Νιώθω αυτοπεποίθηση, σιγουριά και πάντα είμαι παρών».
Όσο για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ; «Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Ποτέ δεν είναι εύκολα τα πράγματα στην Τούμπα. Πρέπει να ξεχάσουμε ότι έχουμε κατακτήσει το Πρωτάθλημα, να ξεπεράσουμε αυτή την ευφορία και να συγκεντρωθούμε. Μπορεί να είμαστε πρωταθλητές, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το επόμενο παιχνίδι μας. Πρέπει να πάμε με αποφασιστικότητα». Λόγια ενός παίκτη - ηγέτη εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Λόγια ενός παίκτη που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.