Τι σκέφτονται τώρα ο Σφιντέρσκι, ο Ελ Καντουρί και ο Μπάμπα και ο Κρέμντσικ και ο Ίνγκασον και… και…

Τι σκέφτονται τώρα ο Σφιντέρσκι, ο Ελ Καντουρί και ο Μπάμπα και ο Κρέμντσικ και ο Ίνγκασον και… και…

Τι σκέφτονται τώρα ο Σφιντέρσκι, ο Ελ Καντουρί και ο Μπάμπα και ο Κρέμντσικ και ο Ίνγκασον και… και…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και τα πολλά ανοικτά του ζητήματα που εκκρεμούν σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο της ομάδας κάτι που δύσκολα αφήνει ανεπηρέαστους τους ποδοσφαιριστές.

Στις 24 Φεβρουαρίου έγραφα εδώ στο gazzetta.gr για τις 25 και πλέον υποθέσεις που θα απασχολήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν…

Το θέμα τότε γράφτηκε με βάση το μέλλον. Τότε, τον Φεβρουάριο τονίζονταν η ανάγκη εγρήγορσης και προγραμματισμού από πλευράς του Δικεφάλου, μια και σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι… χρήμα και αν αξιοποιηθεί σωστά φέρνει πιο κοντά την επιτυχία.

Τώρα όμως το θέμα είναι άλλο. Πέρα από το ότι οι 25 υποθέσεις παραμένουν 25 ίσως και να αυξήθηκαν με βάση κάποιες εξελίξεις. Ποιο είναι το νέο θέμα που τίθεται;

Στην περίοδο λοιπόν που ο ΠΑΟΚ παίζει Κυριακή με Ολυμπιακό, Τετάρτη με Άρη, Κυριακή με Παναθηναϊκό, Μεγάλη Τετάρτη με ΑΕΚ και στην συνέχεια… κάτι ανάλογο με άλλη σειρά, τι έχουμε εμείς εδώ στον ΠΑΟΚ;

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι δηλώνει: «Έχω κάποια επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη στιγμή με νοιάζει η ομάδα και οι στόχοι της». Το συμβόλαιο του Πολωνού τελειώνει το 2022 και προφανώς έρχεται η ώρα να παρθεί απόφαση για το αν θα ανανεώσει ή αν θα παραχωρηθεί.

Σε αυτή την ίδια φάση της σεζόν, ο Μπάμπα Ραχμάν δηλώνει από την πλευρά του: «Υπάρχουν συζητήσεις με την ομάδα. Εγώ θέλω να μείνω». Ο Γκανέζος που προσπαθεί μετά από χρόνια περιπετειών με τα πόδια του να βρει τον εαυτό του μέσα από τον ΠΑΟΚ, υπάρχει ενδεχόμενο να ανανεώσει τον δανεισμό του από την Τσέλσι.

Τώρα, που ο ΠΑΟΚ καίγεται, ο πιο σταθερός του στόπερ, ο Ίνγκι Ίνγκασον λέει: «Ξέρω τι θέλω κι αυτό είναι να μείνω στον ΠΑΟΚ». Ο Ίνγκασον είναι περίπτωση… Σφιντέρσκι. Το συμβόλαιο τελειώνει το 2022 και τώρα πρέπει να παρθεί απόφαση ανανέωσης ή πώλησης.

Υπάρχει και ο Κρμέντσικ. Και αυτός μίλησε πρόσφατα. Είπε ο Τσέχος ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Μπριζ και προτιμάει τον ΠΑΟΚ. Εδώ μιλάμε για περίπτωση παίκτη που αγωνίζεται δανεικός και δεν έχει ρήτρα.

Μέσα σε όλους και ο Ελ Καντουρί, ο οποίος είπε από την πλευρά του: «Θέλω να μείνω και η ομάδα μου δείχνει πως θέλει και αυτή. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα πετύχουμε μια συμφωνία που θα συμφέρει και τις δύο πλευρές». Έτσι είπε, παρά το ότι οι διαπραγματεύσεις διαρκούν πολλούς μήνες.

Έχει και άλλους παίκτες η ομάδα που σκέφτονται πολύ έντονα το μέλλον τους. Ας μην αρχίσουμε να θυμίζουμε τι γίνεται με πολλούς και διάφορους…

Δεν φταίνε αυτοί, ούτε όσοι τους ρωτάνε για τα θέματα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες όμως και με τόσα πολλά μέτωπα ανοικτά και με τόσους πολλούς και σημαντικούς παίκτες να μην αισθάνονται βέβαιοι για το μέλλον τους, ο ΠΑΟΚ δίνει τα ματς της χρονιάς κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Έπρεπε αυτό το διάστημα να έχει ο ΠΑΟΚ τόσες πολλές ανοικτές υποθέσεις; Είναι σωστό; Επωφελείται η ομάδα σε κάτι;

Ό τι και να συμβεί πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, όλο αυτό το σκηνικό βρίσκει το ποδοσφαιρικό τμήμα ακέφαλο, χωρίς κανέναν υπεύθυνο δίπλα στον προπονητή που φυσικά πρέπει να διαχειριστεί όλες αυτές τις περιπτώσεις και την ομάδα του.

Για να μην ξεχνιόμαστε! Από τις 5 Μαρτίου για την Ευρώπη. Μήπως είναι ο ΠΑΟΚ σίγουρος για την Ευρώπη; Φυσικά κινδυνεύει η Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ. Αλίμονο σε όποιον το κατάλαβε τώρα…

* Και τώρα που ο Μπέος διέψευσε ότι θα μπει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τι θα ασχολούνται εκπομπές επί εκπομπών στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο; Μια χαρά είχε «καθίσει» η μπαρούφα που προκαλούσε τόσες ιντριγκαδόρικα σενάρια και τόσο βαθυστόχαστες συζητήσεις έξω από τα κλειστά καφενεία; Τώρα πρέπει να βρεθεί άλλη ίντριγκα…

Του οποίου Μπέου η ομάδα έβαλε τρία στον Παναιτωλικό και έδωσε τόσο μεγάλη χαρά στη Λάρισα και στον Κούγια! Αν γινόταν όμως το αντίθετο σε πόσα ΜΜΕ και επί πόσες ώρες θα έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της ΑΕΛ; Ειδικά μάλιστα αν το ματς κρίνονταν με γκολ όπως αυτό που έβαλε η Λάρισα στο Περιστέρι… Το οποίο ήταν και οφσάιντ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.