Ολυμπιακός: Ντέρμπι για το πρεστίζ, ίσως να το «σηκώσει» από σήμερα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ντέρμπι για το πρεστίζ, ίσως να το «σηκώσει» από σήμερα

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει το 46ο πρωτάθλημά του απέναντι στον Παναθηναϊκό σε μια χρονιά που οι Χολέμπας, Φορτούνης και Μπουχαλάκης θα πιάσουν τα πέντε πρωταθλήματα με τη φανέλα των Πειραιωτών και ο Αβραάμ τα οκτώ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Απόγευμα Κυριακής εν μέσω πανδημίας και τι καλύτερο από το να δει κανείς το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ένα ματς που εφόσον το πάρει ο πειραϊκός σύλλογος και έχει απώλεια βαθμών ο Άρης, παίρνει και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.
Για τον Ολυμπιακό δεν είναι απλά ένας ακόμα τίτλος. Είναι 46 πρωταθλήματα σε 85 διοργανώσεις. Σε αυτά προσθέστε και 28 Κύπελλα, 18 νταμπλ, 4 Σούπερ Καπ και ένα Βαλκανικό Κύπελλο. Και έναν Πέδρο Μαρτίνς με τη δυνατότητα να γράψει ιστορία από τη στιγμή που θα πάρει το 2ο διαδοχικό νταμπλ του με τον Ολυμπιακό.

ΤΟ 3-4-3, Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΜΒΙΛΑ, ΟΙ ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΤΩΝ 5 ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΤΩΝ 8

Στο αγωνιστικό επίπεδο ο Μαρτίνς - όπως έχουμε ήδη καταγράψει - σκέφτεται το 3-4-3 και με τον Παναθηναϊκό. Με ένα σχήμα με Σα κάτω από τα δοκάρια, τριάδα με Μπα, Σωκράτη και Σεμέδο, άκρα με Χολέμπας και Ανδρούτσου και στο κέντρο Εμβιλά και Καμαρά και τριάδα μπροστά με Μασούρα, Μπρούμα και Ελ Αραμπί αλλά και τον Φορτούνη να διεκδικεί θέση για τους 11 του ντέρμπι.
Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ απλά τα πράγματα από αγωνιστικής άποψης. Ο Ελ Αραμπί τόνισε στη NOVA το πόσο ενόχλησε την ομάδα η ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο όμως εκτός από το πρεστίζ αυτή η νίκη θα έχει και ουσία λόγω του πρωταθλήματος.
Για παίκτες όπως ο Εμβιλά είναι σίγουρα μία μεγάλη στιγμή διότι θα σηκώσουν το πρώτο πρωτάθλημά τους. Ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και εκ των φετινών MVP. Υπάρχουν όμως και πολυνίκες του ρόστερ, όπως ο Χολέμπας που μαζί με Φορτούνη και Μπουχαλάκη θα είναι οι μόνοι του υπάρχοντος δυναμικού με 5 πρωταθλήματα. Ο Χολέμπας έχει και 2 Κύπελλα, όπως και ο Μπουχαλάκης ενώ 2 τρόπαια Κυπέλλου έχει και ο Φορτούνης. Επικεφαλής βέβαια από το τωρινό ρόστερ θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που θα φτάσει τα οκτώ πρωταθλήματα με τον σύλλογο και ενώ έχει και 4 Κύπελλα.
Πρωτάθλημα δεν έχουν πάρει ξανά ποτέ και οι: Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ και Τιάγκο Σίλβα (έχει πάρει τίτλο στη 2η κατηγορία της Πορτογαλίας αλλά ποτέ σε πρώτη κατηγορία).

ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Και επειδή πρόκειται για εντός έδρας παιχνίδι θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως δεν ήταν μία εύκολη σεζόν για τον Ολυμπιακό λόγω έλλειψης προετοιμασίας και covid-19. Ωστόσο οι πρωταθλητές στο Καραϊσκάκη, όπου θα αγωνιστούν την Κυριακή είχαν μόνο μία απώλεια σε μία αγωνιστική περίοδο όπου στερήθηκαν - όπως φυσικά όλες οι ομάδες - τον κόσμο τους, τον 12ο παίκτη τους. Άλλο Καραϊσκάκη είναι με κόσμο και άλλο χωρίς. Εκείνο το 1-1 με τον Άρη και σε όλα τα άλλα ματς μόνο νίκες. Έχει και αυτό την αξία του και είναι ως ένα... παράσημο. Και για την... ιστορία στο ματς της κανονικής διάρκειας στο Φάληρο με τον Παναθηναϊκό το γκολ του 1-0 το είχε βάλει με υπέροχο τρόπο ο Φορτούνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.