Ολυμπιακός: Το κόλπο με γκολ 23-3 (!) κι ο δισταγμός του Μαρτίνς να το κάνει περισσότερο!

Ολυμπιακός: Το κόλπο με γκολ 23-3 (!) κι ο δισταγμός του Μαρτίνς να το κάνει περισσότερο!

Ολυμπιακός: Το κόλπο με γκολ 23-3 (!) κι ο δισταγμός του Μαρτίνς να το κάνει περισσότερο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα για το πιο…δημοφιλές τρικ του Μαρτίνς όταν τα βρίσκει σκούρα ο Ολυμπιακός.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Το έχουμε μάθει όλοι πλέον το «κόλπο» του Μαρτίνς, όταν ο Ολυμπιακός τα βρίσκει σκούρα: αλλάζει στη διάρκεια του παιχνιδιού το σύστημα και παίζει με δύο καθαρούς σέντερ φορ. Όπως ακριβώς συνέβη και την Τετάρτη στα Γιάννινα, όπου με αυτό τον τρόπο μπόρεσε κι έσωσε τουλάχιστον την ισοπαλία (1-1).

Ο Πέδρο το έχει κάνει φέτος στα 19 από τα 45 παιχνίδια του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις! Σχεδόν στα μισά δηλαδή! Ας τα καταγράψουμε πρώτα κι ας επιχειρήσουμε στη συνέχεια να βγάλουμε συμπεράσματα, που πραγματικά έχουν ενδιαφέρον, όπως θα διαπιστώσουμε με χαρακτηριστική…ευκολία! Πάμε με χρονική σειρά, αλλά από μπροστά προς τα πίσω…

ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1) Κύπελλο. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν και μπήκε στο 69’ κι ο Αραμπί, με το σκορ 1-0. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Χασάν στο 73’.

Ολυμπιακός-Λαμία (3-0) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο ημίχρονο κι ο Χασάν με το σκορ ήδη στο 3-0. Μαζί έπαιξαν 17 λεπτά, αφού στο 62΄ βγήκε ο Αραμπί

Άρης-Ολυμπιακός (1-1) Κύπελλο. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν και μπήκε στο 76’ κι ο Αραμπί, με το σκορ στο 1-0. Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός στο 86 και πήρε την πρόκριση.

Βόλος-Ολυμπιακός (1-2) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 63’ κι ο Χασάν, με το σκορ 1-1. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 81’ και νίκησε, με τον Αραμπί να βγαίνει στο 85’.

PSV-Ολυμπιακός (2-1) Γιουρόπα Λιγκ. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 79’ κι ο Χασάν, με το σκορ 2-0. Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 88’ με τον Χασάν και πήρε την πρόκριση. Ο Αραμπί βγήκε στο 90’.

ΠΑΟ-Ολυμπιακός (2-1) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν και μπήκε στο 55’ κι ο Αραμπί με το σκορ 1-0. Ο Ολυμπιακός αφού δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 73’, μείωσε με τον Αραμπί στο 82’, με τον άλλο φορ, τον Κάιπερς να έχει μπει αλλαγή του Χασάν στο 76’, με το σκορ στο 2-0.

Ολυμπιακός-Άρης (2-1) Κύπελλο. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν, μαζί με τον Κάιπερς και βγήκαν κι οι δύο στο 61’ και στο 79’ με το σκορ ήδη στο 2-1, με δύο γκολ του Χασάν.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (3-0) Κύπελλο. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν, μαζί με τον Κάιπερς. Ο Χασάν βγήκε στο 60’ με το σκορ στο 2-0, με τον Κάιπερς να έχει σκοράρει μία φορά. Ο Ολυμπιακός πέτυχε κι άλλο ένα γκολ προς το τέλος.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ (1-0) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 55’ κι ο Χασάν με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός νίκησε με γκολ του Χασάν στο 93’.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (1-1) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 71’ κι ο Χασάν με το σκορ 1-0. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 77’.

Ολυμπιακός-ΑΕΛ (5-1) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 80’ κι ο Κάιπερς με το σκορ 4-1. Ο Ολυμπιακός έβαλε και πέμπτο γκολ στο 88’ με τον Αραμπί.

Λαμία-Ολυμπιακός (0-6) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκαν στο 61΄ο Σουντανί στη θέση του και στο 74’ ο Κάιπερς με το σκορ στο 3-0. Ο Ολυμπιακός πέτυχε στο τέλος κι άλλα τρία γκολ, τα δύο με τον Σουντανί και τον Κάιπερς.

Ολυμπιακός-Πόρτο (0-2) Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και στο 72’ μπήκε κι ο Σουντανί με το σκορ 0-1. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 77’.

Ολυμπιακός-Απόλλων (2-0) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν και στο ημίχρονο μπήκε κι ο Αραμπί με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 με δύο γκολ του Χασάν στο 65’ και στο 72’.

Πόρτο-Ολυμπιακός (2-0) Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 84’ κι ο Χασάν με το σκορ 1-0. Στο 85’ ο Ολυμπιακός έφαγε και το δεύτερο γκολ.

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ (1-0) Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 84’ κι ο Χασάν με το αποτέλεσμα στο 0-0. Στο 91’ σκόραρε ο Ολυμπιακός με το γκολ με τον Χασάν.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος (4-0) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν και μπήκε στο 39’ κι ο Αραμπί με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός σημείωσε τέσσερα γκολ, τρία με τον Αραμπί κι ένα με τον Χασάν, που στο 75’ βγήκε, με το σκορ στο 2-0 και πήρε τη θέση του ο Σουντανί.

ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1) Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε βασικός ο Αραμπί και μπήκε στο 68’ κι ο Χασάν με το σκορ ήδη στο 1-1.

Ολυμπιακός-Ομόνοια (2-0) Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησε βασικός ο Χασάν και μπήκε κι ο Αραμπί στο 58’ με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 69’ κι ο Χασάν βγήκε στο 75’.

Βλέπουμε λοιπόν ότι..

Πρώτον, ο Ολυμπιακός παίζοντας με 4-4-2, κατά βάση με Αραμπί-Χασάν (κι ελάχιστες φορές με χρησιμοποίηση του Καίπερς η, πιο πριν του Σουντανί) έχει γκολ 23-3! Έχει δηλαδή σκοράρει 23 φορές κι έχει παραβιαστεί η εστία του μόλις τρεις.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός με αυτό το 4-4-2 βοηθήθηκε σε πολλά ματς: έτσι κέρδισε εντός έδρας Ομόνοια, Ατρόμητο, Μαρσέιγ, Απόλλωνα, ΠΑΣ, Άρη, Παναιτωλικό κι εκτός έδρας Βόλο …Έτσι ισοφάρισε (σε 1-1) εκτός έδρας ΠΑΟΚ, Άρη και Γιάννινα….Έτσι μείωσε σε 1-2 με την PSV και προκρίθηκε…

Τρίτον, ο Χασάν έχει σκοράρει εννιά φορές και δη σε εφτά διαφορετικά παιχνίδια και δείχνει ο πιο ωφελημένος από αυτό το σχήμα με τους δύο φορ. Ο Αραμπί έχει σημειώσει πέντε γκολ, εκ των οποίων πάντως τα τρία σε ένα ματς, στο 4-0 με τον Ατρόμητο, που έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω γρήγορης αποβολής.

Πάμε στο ερώτημα: γιατί ο Μαρτίνς, έχοντας το δείγμα των 23-3 γκολ, διστάζει να το παίξει περισσότερο αυτό το 4-4-2 και ιδίως σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας, κάτι που έχει κάνει μόλις δύο φορές, κι αυτές στο Κύπελλο; Μήπως η απάντηση έρχεται από το ότι αυτά τα τρία γκολ που έφαγε ο Ολυμπιακός παίζοντας 4-4-2, τα έφαγε σε τρία δύσκολα ματς; Στα δύο με την Πόρτο και στο άλλο στη Λεωφόρο; Μήπως, δηλαδή, φοβάται ο Πορτογάλος τεχνικός ότι αδυνατίζει η ομάδα ανασταλτικά όταν αγωνίζεται με δύο φορ;

Πάντως, η αίσθηση, έως και βεβαιότητα, που υπάρχει είναι ότι ο Μαρτίνς παίζει με 4-4-2 είτε σε παιχνίδια που θεωρεί πολύ εύκολα, κυρίως όμως, και στη συντριπτική πλειοψηφία, σε παιχνίδια στα οποία δυσκολεύεται πολύ στο σκοράρισμα. Βλέπουμε, άλλωστε, ότι το γυρίζει σε 4-4-2 σχεδόν αποκλειστικά όταν ο Ολυμπιακός είναι μηδέν στην επίθεση. Και ποντάρει στον αιφνιδιασμό της αντίπαλης ομάδας, που μέχρι να προσαρμοστεί η άμυνα της στα νέα δεδομένα, τρώει γκολ. Π.χ. ο ΠΑΣ την Τετάρτη το δέχθηκε στο 73’, με τον Αραμπί να μπαίνει στο 69’…Στην Τούμπα το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στα έξι λεπτά από την είσοδο του Χασάν…Με τη Μαρσέιγ το μοναδικό γκολ ήρθε στα εφτά λεπτά από την είσοδο του Χασάν…Στο Χαριλάου και στην Ολλανδία τα γκολ της πρόκρισης ήρθαν μέσα σε ένα 10λεπτο από την είσοδο των Αραμπί και Χασάν αντίστοιχα…Όπως και το πρώτο γκολ με την Ομόνοια, στο 10λεπτο από την είσοδο του Αραμπί…

Το έχει δηλαδή στο μυαλό του το 4-4-2 σαν μία λύση για «ειδικές συνθήκες», αν και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ίσως θα μπορούσε να αποδειχθεί μία επιλογή με μεγαλύτερη «χρήση»…

Άσχετο: https://twitter.com/alex_lagk/status/1380625819408683012

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.