Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι που θα κρίνει εάν οι Πειραιώτες και ο Φορτούνης έχουν τις ίδιες επιθυμίες

Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι που θα κρίνει εάν οι Πειραιώτες και ο Φορτούνης έχουν τις ίδιες επιθυμίες

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι που θα κρίνει εάν οι Πειραιώτες και ο Φορτούνης έχουν τις ίδιες επιθυμίες

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης ολοκληρώνει μία σεζόν που θα ήθελε να είχε αγωνιστεί περισσότερο και έρχεται ένα καλοκαίρι αποφάσεων και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Ναι φέτος ο 28χρονος Φορτούνης δεν έχει κάνει την καλύτερη ever χρονιά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού όμως από την άλλη δεν είναι μία σεζόν χωρίς αγωνιστική προσφορά. Σε 39 αγώνες ο Φορτούνης έχει 8 γκολ και 12 ασίστ με τη μόνιμη συζήτηση βέβαια να έχει να κάνει με το εάν αποδίδει καλύτερα ως βασικός ή προερχόμενος από τον πάγκο.

Ο ίδιος ο παίκτης - όπως κάθε παίκτης του επιπέδου του - θα ήθελε προφανώς να παίζει περισσότερο. Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως είναι εκείνος που αποφασίζει κρίνει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά ενός παιχνιδιού. Το στιλ του μεσοεπιθετικού των Πειραιωτών δεν θα αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη.
Με τον Φορτούνη στο γήπεδο ένας κόουτς ξέρει πως θα έχει δημιουργία, εμπνεύσεις, ασίστ και γκολ. Ξέρει όμως πως θα υστερήσει τακτικά, αμυντικά και από πλευράς πρέσινγκ και κάλυψης χώρων.
Ουσιαστικά είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα του ρόστερ της νέας χρονιάς η επόμενη... μέρα με τον Φορτούνη. Έχει σημασία το τι διαχείριση θα υπάρχει για εκείνον και γενικότερα οι χρόνοι συμμετοχής του Έλληνα μεσοεπιθετικού - που έχει προσφέρει αισθητά φέτος στην ομάδα και δημιουργικά και επιθετικά - αλλά και το εάν ο ίδιος σκεφτεί κάτι διαφορετικό το καλοκαίρι.
Για τον Φορτούνη βέβαια δεν είναι μόνο η ανανέωση του Βαλμπουενά. Είναι και το υπαρκτό και έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μπελχαντά, παίκτη που αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Φορτούνη και επομένως από κάτι τέτοια στοιχεία μεγαλώνει η όποια φημολογία.
Το θέμα είναι εάν ο Φορτούνης και ο Ολυμπιακός έχουν τις ίδιες επιθυμίες για τη νέα χρονιά. Εάν θέλουν τα ίδια πράγματα και έχουν τους ίδιους στόχους για την προσεχή σεζόν.

Το «χρυσό» συμβόλαιο που ανέβασε και άλλο τον πήχη των απαιτήσεων

Το 2019 ο Ολυμπιακός με προσωπικές ενέργειες του Μαρινάκη προσέφερε νέο συμβόλαιο στον Φορτούνη. Ένα συμβόλαιο με ισχύ έως το 2023 και συνολικές απολαβές στα 6 εκατ. ευρώ εφόσον εξαντληθεί. Το πιο μεγάλο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από Έλληνα παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός στήριξε τον Φορτούνη στη δύσκολη περίοδο του σοβαρού τραυματισμού του και φυσικά τον περίμενε. Ωστόσο αυτό ακριβώς το συμβόλαιο μεγάλωσε και τον πήχη των απαιτήσεων από έναν παίκτη από τον οποίο ήδη άπαντες περιμένουν πολλά. Εδώ βέβαια θα πρέπει να απαντηθεί και το εξής ερώτημα για φέτος: πόσο επιδραστικός είναι ο Φορτούνης εν έτει το 2021 για τους Πειραιώτες. Διότι το ίδιο επιδραστικός με παίκτες όπως ο Εμβιλά δεν είναι. Μένει να φανεί το τι καλοκαίρι θα περιμένουμε για τον Φορτούνη. Και προφανώς όλη αυτή η κουβέντα δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της Εθνικής και με την διαχείριση του Φαν'τ Σχιπ καθώς ο Ολλανδός κόντρα σε όσα έχει πει για τον Έλληνα χαφ (ότι την περίοδο που δεν τον έβαζε βασικό δεν ήταν βασικός στον Ολυμπιακό) το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έβαζε βασικούς παίκτες που δεν ήταν στα βασικά πλάνα των ομάδων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα